Exotiska resor sedan 1993 Webbversion
1722 Banner Jessica MLE Iru Fushi
15 december 2021
Barnens drömresa till Maldiverna
Förra veckan fick ni följa med Lars på hans senaste resa till Maldiverna. Denna vecka är det tid för Jessica att berätta om hennes resa till Sun Siyam Iru Fushi och nyöppnade Siyam World. En resa hon gjorde på höstlovet med sin mamma och sina två pojkar. 

Det är en konst att resa långt med barn, men med god planering och väl valda hotell blir det en upplevelse och ett härligt minne för livet. Läs mer i veckans nyhetsbrev.

Nästa vecka berättar Anders om resan han gjorde tillsammans med sin fru och dotter. De besökte tre olika hotell under en vecka i november.

Vill även du ta med din mamma, dina barn, din bror eller bästa kompisen på en drömresa? Kontakta oss så hjälper vi dig att skräddarsy just er resa! 
640x640transp 1710 IF barnen gunga mellaan
Härliga dagar på Iru Fushi
På höstlovet var det så dags för Tour Pacifics Jessica att ta med sig sin mamma och sina två pojkar Oscar och Oliver på en resa till Maldiverna.

Det första stoppet blev på Sun Siyam Iru Fushi. En grönskande ö med kritvita stränder och fantastisk mat - som ju sig bör när man åker hela vägen till Maldiverna!

När de checkade in i rummet och killarna såg poolen nedanför altanen och havet skymta ett stenkast bort var lyckan total. Dagarna spenderades med bad, bad och återigen bad varvat med fantastiska måltider.

Favoritrestaurangen blev The Trio som serverar Italiensk mat på en brygga över havet. "Det var helt gudomligt gott och personalen fantastiskt trevlig. Barnen kunde dessutom titta över kanten och räkna krabbor och roa sig med vem som såg flest!"
Hotellet erbjuder även tillgång till The Spa en timme per vistelse. Där kan hela familjen njuta av varmt bad, kallt bad, ångbastu och torrbastu. Det finns även solstolar och självklart en härlig utedusch. Under den timme som man bokat är det ingen annan än just ni som är där!

Det finns två poolområden på Iru Fushi, det ena är Fluid som erbjuder en grundare barndel, en undanskymd bubbelpool, ett vattenfall och även en linbana som slutar rakt ner i plurret! Den andra är Reflections som är en "adult only" infinitypool direkt vid stranden. Vid båda poolområderna kan du njuta av en god lunch och goda drinkar. 

Läs mer om hotellet här och kontakta oss så skräddarsyr vi din drömresa!
1741 IF Oliver h%c3%a4ngmatta mellan
1742 IF Oscar h%c3%a4nggunga mellan
1714 SW barnen speedbob 640x640transp
640x640transp Action på Siyam World!
640x640transp Nyöppnade Siyam World erbjuder något för alla! Hotellet öppnade lagom till höstlovet och det var många som var nyfikna på denna nya resort med Maldivernas största vattenpark! De har även flera tennis- och badmintonbanor, två futsal planer och en fotbollsplan i internationell full size storlek!

Jessica berättar: "Även om jag föredrar att bo i en villa på stranden så blev jag glatt överraskad när vi checkade in i vår overwater bungalow med egen pool OCH vattenrutschkana och jag behöver väl knappast berätta hur glada barnen blev!

Vi testade även Seabob för första gången och det var hur kul som helst! Det var enkelt att både gasa och styra och självklart skulle det tas tid på vem som hann snabbast runt vattenparken!"


En promenad eller busstur i en oas av grönska
Ön är otroligt grön och det märks verkligen att vägarna är utskurna ur tät vegetation. När Jessica var på plats så höll de som bäst på att sätta upp alla skyltar för att gästerna lättare ska hitta om de väljer att promenera. För de som föredrar att åka så finns det hållplatser lite överallt och det går eldrivna bussar runt ön med jämna mellanrum. Öns spa erbjuder diverse olika behandlingar och yoga klasser. Helt enkelt något för alla! 
1707 SW Oscar hoppar mellan
Den flytande vattenparken är Maldivernas största och otroligt rolig. För de som föredrar så finns flytvästar till utlåning. Här balanserar, hoppar, springer och skrattar gäster i alla åldrar och inte sällan är personalen med på ett hörn för att hjälpa till och förgylla tillvaron.
Pooler och restauranger - WOW all inclusive
Självklart finns det även flera poolområden  på ön. Together är en bar och gigantisk infinitypool i direkt anslutning till stranden. Magiskt. Jungali är ungefär som det låter - djungel - här ligger en stor pool omgiven av bananträd och palmer. Här kan man simma fram och njuta av en drink i poolbaren eller sitta ner och äta en god lunch. "Vår näst sista dag så öppnade de Jungali och vi är oerhört glada att vi hann vara med om detta pool-party!" säger Jessica.

För de som åker utan barn finns ytterligare en infinitypool och bar på andra sidan ön - Mint, adult only. Vill man bo med extra lyx rekommenderar vi Beach House collection med privat butler och tillgång till områdets egen pool och restaurang.

Restaurangerna på ön är många och det går att välja på bland annat, spanskt, indiskt, thai och maldeviansk barbeque. Alla som bor på Siyam World har deras WOW all inclusive koncept som innebär en komplett minibar, alla måltider, drycker och dessutom Champagne i alla barer.

Jessica berättar: "Vår favorit blev KulhiVaru Sports bar där vi avslutade alla våra kvällar. Själva baren är en "adult only" men vi kunde sitta ute och njuta av vår drink bland all grönska medan barnen spelade pingis och biljard precis bredvid. En guldkant i tillvaron innan vi barfota promenerade tillbaka till vår villa". 
1739 SW Oliver pool glass mellan
1740 SW allihop stranden
1720 Iru Fushi sj%c3%b6flyg nyhtsbrev
Frida med familj bodde också på Iru Fushi i november 2021
"En resa till Maldiverna är precis som en härlig semester ska vara - sol, bad i turkost vatten, bländande vita stränder, lugnt och skönt, god mat, få turister och en fantastisk service!

Här finns inga bilar som tutar, inga gatuförsäljare som tjatar eller någon stress. Vi bodde på Sun Siyam Iru Fushi - en lagom stor ö med trevliga villor på stranden. Badrummen utomhus var enorma! För den som ville fanns det många aktiviteter att välja bland och där var många restauranger med bra mat.

Välkommen till Maldiverna - Paradiset! Hälsar Frida med familj."

Vill du läsa fler reseberättelser från våra kunder kan du göra det här.
1730 Barn MRU One and Only
Visste du att...
Det är dags att säkra din solsemester i sommar! Vill du ha garanterat soligt och varmt så rekommenderar vi Maldiverna, Seychellerna eller Mauritius till sommaren 2022.

Kontakta oss på Tour Pacific om du vill veta mer!
1600 Instagram 210610
Följ oss på sociala media
Följ oss gärna på Facebook och Instagram där vi inspirerar, informerar och tipsar!

Specialisten på exotiska paradis i världen; Australien, Nya Zeeland, Söderhavet & Indiska Oceanen sedan 1993.

Låt oss arrangera din nästa resa!
$$$open$$