Exotiska resor sedan 1993 Webbversion
1783 Banner tomte h%c3%a4ngmatta
22 december 2021
Ljuva livet på Dhigali och Emerald - två pärlor på Maldiverna!
Tour Pacifics stjärnsäljare Anders packade väskan och tog med sig sin fru och dotter till Maldiverna för att få ett välbehövligt avbrott i höstmörkret och besöka två av våra populäraste öar i Raa Atollen – Dhigali Maldives och Emerald Maldives Resort & Spa. Raa Atoll ligger ca 45 minuter sjöflygsresa från Mahes Internationella flygplats. Atollen består av 86 öar och av dessa är 15 bebodda och 12 är hotellöar.

Följ med Anders på hans resa till paradiset i veckans nyhetsbrev.

Vi på Tour Pacific vill samtidigt passa på att önska alla våra läsare och alla våra resenärer en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År 2022!

1750 Sj%c3%b6flyg foto
1751 Sj%c3%b6flyg kaptener
Att resa med sjöflyg på Maldiverna
Anders berättar: "När man landat på den internationella flygplatsen väntar en kort bussresa innan man kommer fram till sjöflygplatsen på Mahe. Här väntar ditt sjöflygplan med kapten och pilot som båda förmodligen är barfota eller i flip flop om de klätt upp sig!

Resan från internationella flygplatsen till hotellet är en fantastisk resa med alla nyanser av blått utanför fönstret. Det finns stor risk att du har fyllt mobiltelefonens minne innan du landar vid ditt hotell eftersom det är helt omöjligt att inte filma eller fotografera allt vackert som passerar under flygresan!"
Dhigali – en pärla i havet
Vi frågade Anders: "Hur ska en resa till Maldiverna vara?" och hans svar blev: "Den ska vara exakt som på Dhigali!"

Hotellet öppnade för fem år sedan och upplevs fortfarande som ett nytt resort. Det som slår en är den tropiska grönskan med tät djungel, ön var tidigare en kokosnötsfarm och alla de gamla palmerna är bevarade, så känslan av att befinna sig i djungeln är påtaglig när man går runt på ön – eller tar "bussen" - golfbilen - som hela tiden finns att hoppa på.

De 180 villorna på ön nästlar sig in mellan palmerna och ger en väldigt privat känsla. Varje villa, vare sig man väljer att bo på stranden eller över vattnet, erbjuder känslan av att vara för sig själv. Plussar men sedan till en riktigt bra "Premium All inklusive" med möjlighet att välja att äta a la carte varje dag på öns fem olika restauranger som erbjuder allt från barfota i sanden till asiatisk kryddstark mat i djungeln så är semestern fulländad.

"Sedan måste man bara hänga på Maldivernas allra bästa solnedgångsbar – Haali Bar, en cocktail här i solnedgången och du vill aldrig lämna Dhigali!" säger Anders.

Se vårt erbjudande på Dhigali - läs mer här!
1756 Dhigali strand hav fyrkant
Emerald Resort and Spa – lyxigt, ombonat och padel
"När vi steg av planet och ställde oss på ankomst piren på Emerald så kände vi direkt doften av elegans, lyx, en fantastisk service och en semester som inte kan gå fel" säger Anders.

Det finns bara 120 villor på Emerald varav hälften ligger över vattnet längs med den 700 meter långa piren. Detta inger en skön känsla av ”är jag ensam på ön?”. Det som är genomgående för alla villorna på Emerald är deras stora och underbara badrum med massor av spännande interiör.
1777 Emerald padel
1778 Dhigali Agnes mindre
På Emerald åtnjuter du en underbar "Deluxe all inklusive – al carte" på tre restauranger samt en storslagen buffé i  "Aqua" – du väljer själv vad som passar dig! "Som tur är erbjuds cykel till alla villor vilket gör det lättare att hålla matchvikten efter all den goda maten!" säger Anders och skrattar.

Något som gör Emerald extra intressant är att de erbjuder Padel, vilket få hotell på Maldiverna gör, och som självklart ingår i din all inclusive.

Läs mer om hotellet här!
1745 S Happy Cook Lady
Visste du att...
Cooköarna är valt till 2022 års bästa resmål av guideboksföretaget Lonely Planet?

Vi kan bara hålla med! Cooköarna har varit vårt populäraste resmål i Söderhavet sedan sent 90-tal och många av våra kunder har besökt landet både en och två gånger! Läs mer om Cooköarna här.

Kontakta oss på Tour Pacific om du vill veta mer!
1779 God Jul fr%c3%a5n Tour Pacific
$$$open$$