Från vännerna på VA-utveckling Webbversion
image
484 Fr%c3%b6
Hej vänner!
Visst är det underbart att se att träd och buskar äntligen börjar skifta i grönt igen. På vårt kontor i Växjö pratade vi om att odla häromdagen. Det pratades jordar och vattning och om att grundjobbet är otroligt viktigt för att få önskat resultat. Men det är alltid lika fascinerande att så nya små frön varje vår för att se dem växa och frodas. Känslan av att dra upp en jordig morot eller tjuva ärtor i ärtlandet är något alldeles särskilt.

Precis som med odling, så måste ju även våra relationer underhållas och ges de bästa förutsättningarna för att må bra - särskilt viktigt att tänka på i dessa tider när många sitter hemma och jobbar. Ta en digital fika eller en promenad i friska luften - värt mer än man kan tro!

I det här nyhetsbrevet får du lite tips om smarta moduler och appar du kan ha användning för i ditt arbete med myCarta eller VA-banken - för samma sak gäller ju där - om vi gör ett bra grundjobb nu, så har vi bra underlag att analysera sen.

Och, på tal om att odla, så är väl Användarträffen ett utmärkt tillfälle att så frön till nya bekantskaper och utbyten. Vi hoppas verkligen att vi ska kunna ses i Växjö den 7-8 september, vi har så spännande och roliga saker att dela med er då. Och vi lovar - banketten kommer att bli något alldeles glittrande extra.

Missa inte ett sprillans nytt format av "Nyfiken på"! Den här gången får du veta lite mer om Andreas Petersson.

Vi längtar efter er alla! 🧡

/Vännerna på VA-utveckling


1x1 468 Ren bild 20
1x1
Användarträffen 2021

Du har väl inte missat att du nu kan anmäla dig till årets Användarträff? Den hålls i Växjö Konserthus, 7-8 september 2021 och vi fyller 20 år, så förbered dig på ett glittrande firande utöver det vanliga.

På grund av rådande läge har du möjlighet att välja om du vill delta på plats i Konserthuset eller digitalt. Om restriktionerna gällande Covid-19 medför att Användarträffen inte kan genomföras fysiskt kommer alla anmälningar automatiskt att övergå till digitalt deltagande.

För ett litet tag sedan skickade vi ut inbjudan till träffen där man bland annat kan läsa om några av godbitarna i programmet - och det är som vanligt fullspäckat av intressanta och innovativa föredrag. Programmet dyker upp på vår hemsida inom kort.

Anmäl dig senast den 6 juli!
Läs mer och anmäl dig här
Se inbjudan
476 Planbeskrivning
myCarta Plan
- Sveriges modernaste planmodul

Vi har tagit fram en lösning som möter föreskrifterna för detaljplan som är tvingande från och med 1/1 2022. Ni kan redan nu välja att anpassa er till dem, funktionaliteten är klar och kommer att matas ut under våren. Vi är också redo att börja ladda data till den nationella plattformen.

För att vi ska kunna leverera en skarp version till er behöver kommunen teckna ett "producentavtal" med Lantmäteriet - flera kunder är redan igång!

Har ni förresten sett filmen med Mikael & Patrik, där de diskuterar nyttan med det hela?
Se filmen här!
481 MicrosoftTeams image (1)
myCarta Drift och Underhåll
Med myCarta Drift och Underhåll kan ni arbeta med drift och underhåll för olika verksamheter på valfritt kartobjekt.

Enkla guider hjälper användarna att skapa såväl ärenden som åtgärder. Med stöd av kartan får användarna full koll på planerade åtgärder och aktuella ärenden. Från kalendervyn kan man också enkelt få tillgång till planerade åtgärder.

För administratören finns det ett enkelt gränssnitt för att knyta åtgärds-/ärendekoder, rättigheter, kartobjekt samt platser eller adresser till varje uppsatt verksamhet.
Läs mer om myCarta
482 MicrosoftTeams image (2) 1x1
1x1
Dags att göra tillståndsbedömning av avloppsbrunnar
Till höstens version av VA-banken släpper vi möjlighet att läsa in TV3-filer för inspekterade avloppsbrunnar enligt P103.

Tillståndsbedömning är ett viktigt underlag för att kunna bedöma funktion och kondition för behov av underhåll och förnyelse.

Ut och inspektera nu under sommarhalvåret, så kan ni analysera ert underlag till hösten.
480 Andreas intro
Nyfiken på...
Våra "Nyfiken på" reportage har flyttat till rörlig media och först ut i den nya formen är ingen mindre än vår glada linslus Andreas.

Häng med, så får du kanske veta något du inte visste om honom sedan tidigare - och han får dessutom en liten nöt att knäcka.
Se "Nyfiken på" med Andreas här!
477 myC
Dags för fältinventering
myCarta GO Edit
Du har väl inte missat att man kan inventera i fält med appen myCarta GO Edit? 

Klicka här för att se en film där Göran visar grundfunktionerna i myCarta GO Edit. 
Läs om myCarta GO Edit här
478 invent


Invent GO
Jobbar du med inventering i VA-banken? Då finns modulen Invent för inventering som app - enkelt och smidigt med kontoret i fickan!


Läs om Invent GO här
483 yey 1x1
1x1
Du har väl sett instruktionsfilmerna?
På vår YouTube-kanal finns det flera instruktionsfilmer för VA-banken och myCarta - och lite annat smått och gott.

Följ vår YouTube-kanal så missar du inte när det kommer något nytt!
Se alla våra filmer här
376 Ideas 580
640x640transp I soffan med...
640x640transp Fyra tillfällen fullspäckade med inspiration som du inte får missa! 

Du har väl inte missat att vi tillsammans med DHI kör tre visionära Livedialoger under våren. Vi har redan haft NSVA som gäst i vår soffa och i kommande soffor gästas vår soffa av Trollhättan Energi AB och Göteborg Kretslopp och Vatten. Det blir många spännande och innovativa tankar och diskussioner i en härlig sammansättning av branschfolk.

Webbinarierna är ca en timma och helt gratis.

Nästa tillfälle är den 4 maj då vi ska prata med Trollhättan Energi AB!

Anmäl dig till våra soffor här
326 %c3%85rets f%c3%b6rnyare 21 580 1x1
1x1
Vem nominerar DU till Årets Förnyare?
Det finns många eldsjälar därute och vi behöver din hjälp att hitta dem! Har du en kollega som gjort något speciellt för branschen? Nominera hen till Årets Förnyare!

Utmärkelsen Årets Förnyare instiftades för att uppmärksamma personer som har gjort framstående insatser inom branschen och för att uppmärksamma innovativt tänkande.

Alla har möjlighet att nominera kandidater till Årets Förnyare och vinnaren utses genom röstning. Priset delas ut i samband med Användarträffen varje år.

Nominera senast den 1 maj!
Nominera här
255 VAbanken 1x1
1x1
Träffa oss online
Utbildning eller möte på distans? Ja, det fungerar alldeles utmärkt!

Kontakta våra kundansvariga, Anne eller Mikael om du vill boka in visning, utbildning eller få prisuppgifter.
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
Avanmälan Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
$$$open$$