Till dig som är hyresgäst hos Familjebostäder Webbversion
logo
minasidor MINA SIDOR
enklarevardag
416 Nyhetsbrev 640x250 3b
"Det bästa med jobbet är hyresgästerna"
Som hyresgäst ingår hjälp från våra husvärdar i hyran. De ser till att hålla husen och lägenheterna i gott skick, men vad ingår i deras uppdrag? Här svarar husvärden Torbjörn på några frågor.

När ska jag som hyresgäst egentligen kontakta en husvärd? 
Oss kan du vända dig med frågor som ”ska jag felanmäla detta?” eller ”får jag måla om?” En felanmälning gör du enkelt via Mina sidor och sedan kommer vi när den väl är gjord.

Vilka är några vanliga fallgropar folk råkar ut för?
Ibland ringer folk för stopp i handfatet eller golvbrunnen men det är sådant varje hyresgäst ska fixa på egen hand, om vi gör det måste vi ta ut en avgift. Många ringer även jouren för icke-akuta problem och får sedan hem en oväntad räkning.
LÄS MER
417 sparael
Sänk din elräkning - spartips rum för rum
Elpriset har ökat snabbt och med det elräkningen. För dig som bor i hyresrätt kommer här några tips hur du kan minska elförbrukningen i höst. Att spara energi blir i vinter extra viktigt för plånboken. Det fina i kråksången är det också är bra för klimatet..
LÄS MER
420 4
Open House Stockholm
Open House Stockholm är en festival där allmänheten får guidade visningar av stadens mest spännande byggnader och platser. Familjebostäder erbjuder en guidad tur runt ett av våra Stockholmshus. Vi bjuder på fika och demonstrerar vår lådcykelpool. Ett av våra kollektivboenden slår också upp sina portar. 
LÄS MER
422 %c3%85tervinning
RINKEBY
Återvinn och fynda! 
Välkommen till Återbruket på Rinkebystråket 109! Där kan du lämna miljöfarligt avfall för återvinning. Du kan också lämna in saker för återanvändning. Hittar du något i fyndhörnan får du ta med det hem.
LÄS MER
439 nystart jarva564px 2
RINKEBY
Hemmaplanen för alla 
Du har väl inte missat att det finns en upplyst plan för beachvolleyboll, fotboll och handboll på Rinkebystråket? Där finns också en hinderbana för de yngre barnen. Hemmaplanen är öppen för alla!
LÄS MER
444 Stockholmhus 3 Nordmarksv%c3%a4gen webb Foto Gustav Kaiser
FARSTA STRAND
Guidad visning, testa lådcykel och fika med oss
I samband med festivalen Open House visar vi upp vårt Stockholmshus på Nordmarksvägen. Det blir guidad tur utomhus, demonstration av lådcykelpool på lördag och Vegocykeln är på plats med fika. Välkommen att titta förbi! 
LÄS MER
238 Enklarevardag bilpool
HÄGERSTEN
Ännu en bilpool på plats

Nu kan du som bor i Hägersten dela bil med dina grannar. Den nya stationen finner du på Inteckningsvägen 112 och den har två rena elbilar. Leverantören heter Move About. Det är vår femte station i Söderort och näst på tur står Drevvikshöjden i Farsta Strand
LÄS MER
443 milj%c3%b6station l%c3%a5guppl%c3%b6st
INNERSTAN
Mobil miljöstation 
Den mobila miljöstationen är en lastbil som åker runt och hämtar upp bärbart farligt avfall. Gör dig själv och miljön en tjänst och lämna nagellack, färg och kemikalier till mobila miljöstationen. Kolla vart och när den stannar och beställ en gratis sms-påminnelse.
LÄS MER
442 lanecykel 1920x1200
INNERSTAN
Upptäck Stockholm eBikes
I Stockholm har du möjligheten att till en låg avgift hyra någon av stadens elektroniska lånecyklar. Cyklarna är ett sätt att möjliggöra hållbara resor och främja rörlighet och hälsa i Stockholm. Idag finns över 1 000 cyklar och 100 stationer runt om i stadsdelarna.
LÄS MER
Click to visit us on LinkedIn

 

Click to visit us on Facebook

 

$$$open$$