Till dig som är hyresgäst hos Familjebostäder
Webbversion
logo
Illustration av en person med kort svart hår och mörkgrön pikétröja med vit FB-logga. Personen har ett stort lyssnande öra och håller ena handen bakom örat. I bakgrunden syns grå lägenhetshus med röda tak, träd, blommor, blå moln, fåglar och en vuxen och ett barn som håller handen.
Illustration: Li Rosén Zobec
Svaren gör oss bättre
I slutet av april gick årets hyresgästenkät ut via mejl/sms och i maj med posten. Cirka en tredjedel av våra hyresgäster får den. Kanske är du utvald? Svaren är viktiga för oss! Ett stort tack till alla som svarar – med er hjälp fortsätter vi att utveckla och förbättra vår service till dig och förvaltningen av huset du bor i.

Vad har hänt sen sist undrar du kanske? Här hittar du några exempel på vad vi har gjort sedan den förra enkäten.
Nygjord rabatt i gräsmatta med vita hus med balkonger  i bakgrunden 640x640transp
Ny rabatt med perenner, växter som återkommer år efter år, på Brunskogsbacken 68. Här planterades även tulpaner som ger tidig vårfärg. 640x640transp
Nygjord rabatt i gräsmatta. Plantorna med jordklumpar står ovanpå jorden och väntar på att planteras. Gata med parkerade bilar, träd och hus i bakgrunden. 640x640transp
Ny rabatt på Brunskogsbacken 47 innan plantorna grävdes ner. Perenner och tulpaner även här. Rabatten ersätter säsongsplantering i stor kruka. 640x640transp
Rabatt i soliga gräsmatta. Växterna har växt till sig och börjat breda ut sig mer över jorden.
Brunskogsbacken 47 när plantorna växt till sig lite mer. 
Humla på orange och lilla blomma
Hyresgästtrivsel och biologisk mångfald
Familjebostäder satsar på planteringar som håller länge och är bättre för klimatet. När vi gör nya rabatter får de ersätta säsongsblommor i stor kruka. Tillfälliga planteringar i kruka behöver mer vatten än rabatter och bidrar till onödiga transporter när växterna ska bytas ut och vattnas.

När vi väljer växter tänker vi på att de ska passa planteringsplatsen och uppskattas både av dig som boende och av pollinerande insekter som bin, humlor och fjärilar. Många arter av pollinerare minskar i antal och vissa är starkt hotade. Pollineringen är viktig för växterna och vi människor behöver den för vår matförsörjning.

Foto: Ulf Huett Nilsson/Johnér Bildbyrå
Gröna tomater på kvist
Två nya stadsodlingar i Farsta strand
På gården vid Nordmarksvägen 1 och den upprustade gården vid Ullerudsbacken 74 startade stadsodlingar förra våren.
Affisch "Välkommen till din tvättstuga" med färgglada illustrationer och trivselregler, en sommarjobbare med grön t-shirt och texten "Sommarjobbare" på ryggen sätter upp en affisch på kaklad vägg. Grönt runt klistermärke som det står "Tack för att du tar bort ludd från filtret!" på.
353 torktumlardekal290x201
Sommarjobbare gjorde fint
Våra sommarjobbare har arbetat på Brunskogsbacken, Brattforsgatan, Ejdervägen, Nordmarksvägen och Ullerudsbacken. De har bland annat målat bänkar och miljöstugedörrar, städat källare och soprum samt tvättat sopbehållare. I tvättstugorna sattes trivselregler upp. Många torktumlare fick också klistermärken som påminner om att göra rent luddfiltret.
Brunskogsbacken 14-20
Belysningen i trapphus och entréer har bytts till LED-lampor. 

Nordmarksvägen 1-29 A-B

Vi håller på och projekterar inför renovering med ett så kallat Trygghetspaket i de gemensamma utrymmena. Det ska sättas upp närvarostyrd belysning, väggarna ska målas i ljus färg, de förråd som är i trä byts ut till stålburar, dörrar i allmänna utrymmen inklusive tvättstugor får nya dörrar med fönster och vi ska installera låssystem med elektronisk nyckelbricka till allmänna utrymmen. Vi planerar också att byta de liggande stammarna och byta ut maskiner i tvättstugorna. Själva renoveringen beräknas att starta i år om allt går som planerat. Vi återkommer med mer information till dig som bor här i god tid innan.

Ny besöksparkering på Nordmarksvägen 1
Vi har gjort en ny besöksparkering som är öppen för alla. Den som parkerar här betalar enkelt med Easyparks eller Smartparks app.

Brattforsgatan 2-28 A, 9-23 A och Ågesta Broväg 79-83 
Här håller vi på att slipa och måla entrépartierna.

Ullerudsbacken 54-78
Vi har sett över maskinerna i tvättstugorna och bytt ut 4-5 stycken. Nu väntar vi på leverans av en till maskin.

Entrédörrarna håller på att renoveras och lackeras. Vi förstärker också brytskyddet för ökad trygghet. Även inomhus förstärker vi vissa dörrar som är i behov av det och målning.

Gräsandsvägen 1-13
Vi håller på och renoverar fasaden och balkongerna. Arbetena beräknas bli klara i sommar. 

Ejdervägen 12-32
I sommar kommer vi att lägga ny asfalt och kantsten samt byta dagvattenbrunnar på gården framför husen. Vi ska också byta staket vid tvättstugan och vid trapporna intill genomgången mellan Ejdervägen 26-30. När vi är klara kommer vi att plantera nya växter så att gården blir trivsam. Vi kommer också att göra i ordning parkeringsplatserna. Arbetet planeras starta i juni och beräknas vara klart under oktober
Hiss med spegel, lampa,  ljusa väggar och detaljer i metall
Nordmarksvägen 23, 25, 27 och 29
5 hissar har totalrenoverats. Bild på exempel på renoverad hiss.

Gräsandsvägen 2-24, Ejdervägen 39-47 A, Brunskogsbacken 8-40 A-B, och 88-108
För att bidra till ökad trafiksäkerhet har vi gjort farthinder i form av asfaltsgupp.
Odlingslådor fyllda med jord och med olika växter i 640x640transp
Foto: Markus Hallberg

Jord och näring till odlingarna
640x640transp
Inför varje säsong bidrar vi med naturjord och kogödsel till stadsodlingarna i Fagersjö, Larsboda, Farsta Strand och våra övriga områden.
640x640transp
Mer om våra stadsodlingar
640x640transp
Paketboxar i fyra kolumner mot en solig fasad bredvid en port. 640x640transp
Foto: Familjebostäder

Enklare vardag med paketboxar
640x640transp
I höstas blev det lättare att ta emot paketleveranser nära hemmet i Farsta Strand, Fagersjö och Farsta. I samarbete med iBoxen och PostNord har Familjebostäder satt upp paketboxar utomhus på totalt 12 adresser. Du behöver en smartphone med mobilt BankID för att hämta leveranser i boxen. 640x640transp
Mer om paketboxarna
640x640transp
Kvinna som har headset på sig och ler
Foto: Mikael Dubois/Johnér

Vi vill ge dig ännu bättre service
Under våren kommer kundservice, förvaltningsteamen och uthyrare med flera att gå vår nya utbildning i kundbemötande som tagits fram tillsammans en extern partner. Även om de flesta hyresgäster verkar nöjda med vårt bemötande vill vi såklart bli ännu bättre i våra kontakter med dig och dina grannar. Under året ges samtliga medarbetare möjlighet att gå kursen.
Man med mörkt hår och lite skägg som ser förvirrad ut framför sin laptop 640x640transp
Foto: Maskot Bildbyrå/Johnér

Har du koll på hyran?
640x640transp
Hur var det nu igen – betalade du hyran? Eller har avin inte kommit fast det är sista veckan i månaden? Du hittar dina hyresavier och fakturor på Mina sidor! Där kan du också se om du har betalat eller ej. Annat du kan göra dygnet runt på Mina sidor är felanmälan, boka tvättstuga, spärra din nyckelbricka, ändra nummer till porttelefonen och se alla lediga p-platser hos oss. 640x640transp
Logga in på Mina sidor
640x640transp
En hand som håller en vaskrensare över diskhon i ett kök. 640x640transp
Foto: Stillbild "Stopp i diskhon"

Stopp i vasken?
640x640transp
Är det helt stopp eller rinner vattnet undan långsamt? Har det samlats mycket hår i golvbrunnen i dusch eller badkar? Hur byter man lampa i kökets vitvaror? Har strömmen försvunnit? Hur får du bra luft och värme hemma? Svårt att vrida runt nyckeln när du ska låsa dörren? Filmer och information om hur du fixar vanliga fel själv hittar du på familjebostader.com/fixafelet. 640x640transp
Se hur du fixar vanliga fel själv
640x640transp
Närbild på en kvinnas öga som tittar uppåt åt sidan
Bild: Philip Laurell/Johnér

Våga tipsa om våld!
Drygt var femte person har någon gång utsatts för våld i en nära relation. Mäns våld mot kvinnor är vanligt, men ofta vet polisen och socialtjänsten inte när och var det händer. Du kan hjälpa till genom att tipsa om du är orolig för någon. Du kan vara anonym. Tillsammans kan vi förhindra att fler män dödar sin partner och att barn tvingas uppleva våld i sina hem.
Läs mer om var du tipsar
Click to visit us on LinkedIn

 

Click to visit us on Facebook