Till dig som är hyresgäst hos Familjebostäder
Webbversion
logo
Illustration av en person med kort svart hår och mörkgrön pikétröja med vit FB-logga. Personen har ett stort lyssnande öra och håller ena handen bakom örat. I bakgrunden syns grå lägenhetshus med röda tak, träd, blommor, blå moln, fåglar och en vuxen och ett barn som håller handen.
Illustration: Li Rosén Zobec
Svaren gör oss bättre
I slutet av april gick årets hyresgästenkät ut via mejl/sms och nu i maj med posten. Cirka en tredjedel av våra hyresgäster får den. Kanske är du utvald? Svaren är viktiga för oss! Ett stort tack till alla som svarar – med er hjälp fortsätter vi att utveckla och förbättra vår service till dig och förvaltningen av huset du bor i.

Vad har hänt sen sist undrar du kanske? Här hittar du några exempel på vad vi har gjort sedan den förra enkäten.
Rabatt i en gräsmatta bredvid bilväg. Det står små krukor med plantor ovanpå jorden.
Lång rabatt längs husvägg. Växterna täcker all jord och hänger ut över kanten. Röd och lila blommor i olika höjd.
Foto: Innan plantering vid Säfflegatan – rabatt som ersätter säsongsblommor i stor kruka. Prunkande så kallad paradrabatt under högsäsong vid Sunneplan.
Hyresgästtrivsel och biologisk mångfald
Familjebostäder satsar på planteringar som håller länge och är bättre för klimatet. När vi gör nya rabatter får de ersätta säsongsblommor i stor kruka. Tillfälliga planteringar i kruka behöver mer vatten än rabatter och bidrar till onödiga transporter när växterna ska bytas ut och vattnas.

När vi väljer växter tänker vi på att de ska passa planteringsplatsen och uppskattas både av dig som boende och av pollinerande insekter som bin, humlor och fjärilar. Många arter av pollinerare minskar i antal och vissa är starkt hotade. Pollineringen är viktig för växterna och vi människor behöver den för vår matförsörjning.

Pepparvägen
Här har vi gjort olika åtgärder för ökad trygghet.
Fasad med entrédörr, FB-skylt och numret 21 på en lampa ovanför entrén 640x640transp
Pepparvägen 10-34 och 17-23 har fått ny portnummerbelysning. 640x640transp
Lampa ovanför dörr på orange fasad 640x640transp
All ytterbelysning på fasaden har bytts ut på hela Pepparvägen. 640x640transp
Ljusgrå ståldörr i fasad. Nyckelbrickeläsare bredvid.
Förbättrat skalskydd med ny ståldörr in till källare från utsidan på Pepparvägen 18. 
Ljusgrå ståldörr 640x640transp
Ny ståldörr inne i källaren på Pepparvägen 18.  640x640transp
Ljusgul miljöstuga med vit ståldörr som har fyra fönster 640x640transp
Ny ståldörr med fönster in till miljöstugan på Pepparvägen 23A. 640x640transp
Långa LED-lampor på det vita innertaket. Olika sopkärl och skyltar syns också.
Ny LED-belysning i miljöstugan, Pepparvägen 23A.
Infotavla i stående format med metallram och glas
Säfflegatan 1 och 5
Här har vi satt upp nya informationstavlor i entréerna efter önskemål från den lokala hyresgästföreningen. 
Entré med vägg av stålnät som skärmar av en del av rummets långsida.
Forshagagatan 25-53
I entréerna har vi satt upp väggar av stålnät för att skärma av tomma ytor där det ofta ställts skräp och saker. Om det står brännbara saker i allmänna utrymmen kan de bli en brandfara och orsaka extra rökutveckling om det skulle börja brinna. Trapphuset är en utrymningsväg och en väg in för räddningstjänsten.  
Paketboxar mot en solig fasad bredvid en port 640x640transp
Foto: Familjebostäder

Enklare vardag med paketboxar
640x640transp
I höstas blev det lättare att ta emot paketleveranser nära hemmet i Farsta, Farsta Strand och Fagersjö. I samarbete med iBoxen och PostNord har Familjebostäder satt upp paketboxar utomhus på totalt 12 adresser. Du behöver en smartphone med mobilt BankID för att hämta leveranser i boxen. 640x640transp
Mer om paketboxarna
640x640transp
Händer som skalar ett äpple över en matavfallspåse  i ett kök. En person i bakgrunden står vid spisen i förkläde. 640x640transp
Foto: Stockholm Vatten och Avfall

Skruttar, skal och sump kan göra nytta
640x640transp
Under hösten fick boende i drygt 400 lägenheter möjlighet att bidra till en bättre miljö och låta sitt matavfall bli biogas och biogödsel. Dessa kan ersätta fossila bränslen och konstgödsel.

På Säfflegatan har vi ställt ut kärlskåp utomhus för matavfallskärl och på Pepparvägen, Saltvägen och Lysviksgatan kärl för matavfall i miljörummen.
640x640transp
Kvinna som har headset på sig och ler
Foto: Mikael Dubois, Johnér

Vi vill ge dig ännu bättre service
Under våren kommer kundservice, förvaltningsteamen och uthyrare med flera att gå vår nya utbildning i kundbemötande som tagits fram tillsammans en extern partner. Även om de flesta hyresgäster verkar nöjda med vårt bemötande vill vi såklart bli ännu bättre i våra kontakter med dig och dina grannar. Under året ges samtliga medarbetare möjlighet att gå kursen.
Man med mörkt hår och lite skägg som ser förvirrad ut framför sin laptop, 640x640transp
Foto: Maskot Bildbyrå/Johnér

Har du koll på hyran?
640x640transp
Hur var det nu igen – betalade du hyran? Eller har avin inte kommit fast det är sista veckan i månaden? Du hittar dina hyresavier och fakturor på Mina sidor! Där kan du också se om du har betalat eller ej. Annat du kan göra dygnet runt på Mina sidor är felanmälan, boka tvättstuga, spärra din nyckelbricka, ändra nummer till porttelefonen och se alla lediga p-platser hos oss. 640x640transp
Logga in på Mina sidor
640x640transp
En hand som håller en vaskrensare över diskhon i ett kök. 640x640transp
Foto: Stillbild "Stopp i diskhon"

Stopp i vasken?
640x640transp
Är det helt stopp eller rinner vattnet undan långsamt? Har det samlats mycket hår i golvbrunnen i dusch eller badkar? Hur byter man lampa i kökets vitvaror? Har strömmen försvunnit? Hur får du bra luft och värme hemma? Svårt att vrida runt nyckeln när du ska låsa dörren? Filmer och information om hur du fixar vanliga fel själv hittar du på familjebostader.com/fixafelet. 640x640transp
Se hur du fixar vanliga fel själv
640x640transp
Närbild på en kvinnas öga som tittar uppåt åt sidan
Bild: Philip Laurell/Johnér

Våga tipsa om våld!
Drygt var femte person har någon gång utsatts för våld i en nära relation. Mäns våld mot kvinnor är vanligt, men ofta vet polisen och socialtjänsten inte när och var det händer. Du kan hjälpa till genom att tipsa om du är orolig för någon. Du kan vara anonym. Tillsammans kan vi förhindra att fler män dödar sin partner och att barn tvingas uppleva våld i sina hem.
Läs mer om var du tipsar
Click to visit us on LinkedIn

 

Click to visit us on Facebook