Tillsammans igen! Webbversion
image
572 Avekianer grupp nb
 Tillsammans!
Det är så mysigt att sitta inne på kontoret tillsammans när det är regn och rusk utomhus. Tillsammans ja, äntligen får vi alla vara här på kontoret samtidigt! Och det märks att vi trivs tillsammans - stämningen är på topp som aldrig förr och det är aldrig långt mellan skratten. 

Den här hösten började med buller och bång i september. På Användarträffen avslöjade vi vårt nya namn inför några förvånade och lite fundersamma ansikten. Men, när vi förklarat anledningen till namnbytet fick vi bara positiva reaktioner och hurrarop! För vi har ju varken blivit uppköpta eller gjort några dumheter - vi tyckte bara att det var dags att förenkla vårt namn och tydliggöra att vi gör så mycket mer än VA. Nu börjar vårt nya namn kännas riktigt hemtamt. Och nu svarar till och med Anne rätt i telefonen (oftast i alla fall 😂)
583 G%c3%b6kur trans 1x1
1x1

Vilken lycka det var att få träffa så många av er på årets Användarträff. Stort tack till alla er som deltog - såväl digitalt som på plats i Växjö. Vi tackar och bockar också för de fina 20-års presenterna och blommorna vi fick 🙏 Vi tackar särskilt för det nya Gökuret vi fick av Kent Alm och Bengt-Lennart Peterson - fågeln kvittrar så fint här på kontoret varje timme.

Under hösten har vi avekianer haft LabDay. Det är en heldag där vi jobbar fritt med saker vi vill göra - och det är helt otroligt vilka fantastiska saker våra konsulter och utvecklare gör när de får fria händer. Snart får du kanske ta del av resultatet - i en produkt nära dig...


1x1 534 Anne vanligt
1x1
Nu är vi Aveki

Men du kan vara lugn, allt är precis som vanligt. Vi är samma glada, härliga gäng som alltid står redo att förenkla din vardag!
Läs om vårt namnbyte här
588 WaterAid nyhetsbrev nov21 1x1
1x1
Världstoalettdagen 19 november

Trots att tillgång till sanitet är en mänsklig rättighet lever idag 1,7 miljarder människor i världen utan tillgång till en ordentlig toalett. Av dessa 1,7 miljarder uträttar 494 miljoner sina behov utomhus i diken, på fält eller vid järnvägsspår.

Vi är samarbetspartner till WaterAid för att vi vill stödja deras viktiga arbete med att hjälpa människor i världens fattigaste samhällen att få tillgång till rent vatten. Den 19 november är det Världstoalettdagen, en officiell FN-dag med syfte att uppmärksamma varför sanitet och toaletter är så viktigt för vår hälsa och världens utveckling.

Toalet­ter är ofta en för­bisedd fråga när det kom­mer till utveck­ling och hälsa, vilket in­nebär att det också är en fråga som säl­lan pri­or­it­eras av poli­tiker, myn­digheter och or­gan­i­sa­tioner. Där­för be­hövs Värld­stoalettda­gen!

I nu­varande takt kom­mer alla män­niskor i världens fat­ti­gaste län­der ha till­gång till toalett först år 2109. På Värld­stoalettda­gen kräver Wa­t­erAid där­för större in­vesteringar och mer fokus på san­itet med målet att skapa en värld där alla män­niskor över­allt har till­gång till toalet­ter.

Läs mer om WaterAid på deras hemsida och hjälp gärna till genom att sprida budskapet eller skänka en slant!Bilden: Jamila från Gorkathi i Bangladesh använder en toalett utan avlopp eller någon form av avskildhet. 
Foto: WaterAid/DRIK/Habibul Haque
574 h%c3%b6jd 1x1
1x1
Energi- och VA-banken tar höjd
Med version 2021.2 följer två nya spännande verktyg för att arbeta med höjddata. Dessa har sedan tidigare funnits i vårt syskonprogram myCarta, men görs nu också tillgängligt för oss som i huvudsak arbetar med VA.

Läs mer
575 Geotorget 290
GSD/Geotorget och leverans av fastighetskarta
Vi kan nu erbjuda tjänsten automatiserad hämtning och inläsning av delar av Lantmäteriets information. Genom detta kan er organisation spara mycket arbetstid då bakgrundskartor med exempelvis byggnader, fastighetsgränser och liknande uppdateras av sig självt.

Kontakta Mikael Johansson eller Anne Wolgast för mer information.
589 mycarta plan planbesk
myCarta Plan
Nu är myCarta Plan ver 21.2 under utrullning. Den innehåller många nyheter och inte minst funktioner för kommande lagkrav och direktiv. Kolla särskilt in vår smidiga digitala planbeskrivning och hantering av den så viktiga hanteringen av plandatabas. Passa på att se över era utbildningsbehov och kolla in vilka kurser som ges (se nedan). Kundanpassade kurser rekommenderas för hantering av plandatabas (planmosaik). Hör av dig till Anders Persson eller Mikael Johansson, så ger vi förslag!


586 Samh%c3%a4lle 1x1
1x1
Kurser i myCarta
Under hösten har vi erbjudit utbildningstillfällen i myCarta och det är nu två tillfällen kvar (9 december):

08.30-12.00 Repetitionsutbildning myCarta Edit och Plan
13.00-17.00 myCarta Plan - Digital Planbeskrivning

Kurserna körs online via Teams. Välkommen med din anmälan senast den 3 december.
Läs mer och anmäl dig här
Anmäl dig till Tisdagskaffe
Missa inte Tisdagskaffet
Vårt Tisdagskaffe är igång för fullt och vi har redan hunnit bjuda på massa smarta tips och tricks. Den här veckan visar Klas hur du håller koll på skyddsrören med VA-banken och Göran visar hur du skissar i Aveny myCarta - missa inte detta!

Vi kör som vanligt online via Teams och det är helt gratis. Vi rullar på ända fram till julledigheten och du får vara med på så många pass du vill, bra va! Anmäl dig senast kl. 14.30 samma dag som aktuellt pass. När du har anmält dig får du direkt ett bekräftelsemejl med Teamslänk till Tisdagskaffet.

Vi ses online - varmt välkommen! 😀☕
Se alla kommande tillfällen och anmäl dig här
640x640transp 535 AT Tyl%c3%b6sand
Användarträffen 2022
Nästa år tar vi nya tag med "den rockigaste träffen någonsin" då vi ses på Hotel Tylösand den 21-22 september. Boka in i kalendern redan nu - så hoppas vi att inget står i vägen för att vi alla ska få träffas som vanligt igen nästa år 🙂.
539 %c3%85rests f%c3%b6rnyare 800 1x1
1x1
Grattis Malin Sträng - Årets Förnyare 2021!

På Årets Användarträff delade vi som vanligt ut pris till Årets Förnyare. Det var jämnt till slutet, men det blev slutligen Malin Sträng, Värmdö kommun som tog hem titeln.

Motivering:
"Årets pristagare går i bräschen för innovation och nytänk. De som har röstat på den här personen har beskrivit henne som engagerad, innovativ, driven, nytänkande och med ett stort mod.
 
Malins engagemang sträcker sig gränsöverskridande och sällan har vi skådat en så färgsprakande person med högt flygande plan(er) för att förenkla digitaliseringsprocessen.
 
Årets vinnare ger Happy Socks ett ansikte”


Tack till samtliga nominerade förnyare - som alla har gjort ett fantastiskt jobb:
Carl-Fredrik Rydholm, Elin Alsterhag, Emma Björklund & Patrik Ekman. 

Nu vill vi ha in tips på Förnyare till 2022 - vem nominerar du?
Läs mer och nominera till Årets Förnyare 2022
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
Avanmälan Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
$$$open$$