Nyheter och tips från Aveki Webbversion
image
298 gl%c3%a4dje sem
 Äntligen!
Äntligen kommer vi kunna ses som vanligt igen och det märks verkligen med tanke på alla träffar som är inplanerade under våren. Vi ses väl på till exempel VA-mässan, Kartdagarna och MätKart i vår? Och inte minst - till hösten intar vi äntligen Hotel Tylösand då vi ses på den rockigaste Användarträffen någonsin. Vi hoppas på fullt hus så klart, missa inte detta!

Under hösten 2021 jobbade vi bland annat hårt med att fräscha upp och förbättra modulen Regista och även våra appar har fått några ansiktslyft.

Vi är stolta över att vara samarbetspartner till WaterAid och i mars marscherar vi för att alla ska få tillgång till rent vatten. Läs om hur du kan gå med oss längre ner.

Och du, glöm inte att nominera till Årets Förnyare 2022. Vem tycker du har gjort något speciellt för branschen?

Vi ses i vår!

Glada hälsningar,
Vännerna på Aveki
617 MOZ18 110 WaterAid  Eliza Powell (1) 1x1
1x1
Marschera med oss i mars!

I år är vi med i WaterAids kampanj March for Water som finns för att uppmärksamma vilka konsekvenser vattenkrisen får för flickor och kvinnor världen över. Aveki stöttar Pär Dalhielms upprop till kommunerna - vill ni också vara med? Kontakta Ankie Sahlin på WaterAid, så berättar hon mer.

I kampanjen March for Water går vi tillsammans för en mer jämställd värld där flickor och kvinnor har hållbar tillgång till rent vatten. Marschera i mars du också - registrera dina steg och bli en del av lösningen.

Ladda ner appen WaterAid/March for Water i App Store eller på Google Play.

Läs mer om March for Water här
624 3D 580
3D-visualisering i myCarta
Vi kan nu stolt presentera en första mycket enkel tillämpning av vår nya 3D-motor. I den första tillämpningen går det att skapa och sedan visualisera en 3D-terräng, utifrån en grid-fil eller direkt ifrån NH-data. Terrängen draperas även med en kartbild från en av de kartor man har öppna.

På Tisdagskaffet den 17 maj visar Gustav 3D-visualisering, missa inte det!
Anmäl dig här
632 Regista
Nya Regista
Grattis VA-Sverige! Nu finns nya och helt omgjorda versionen av Regista som används för att hantera era gällande VA-taxor och era kunders anslutningar till nyttigheter.

Är du nyfiken på hur Regista kan effektivisera för er? Var med på Fredrik och Andreas Tisdagskaffe den 15 mars!
Anmäl dig här
606 Kursvecka
Vårens kurser i VA-banken
Vecka 10-12 håller Sofie, Andreas och Linn kurser i VA-banken. Kurserna hålls online via Teams. Passa på att lära dig något nytt- anmäl dig redan idag!

  • Grundkurs i VA-banken
  • Fortsättningskurs i VA-banken
  • VA-edit
  • Systemvård i VA-banken
  • Kartuppsättning i VA-banken
Läs mer och anmäl dig
611 %c3%96sregn gul person
Strategisk planering enligt oss
Välkommen på en heldagskonferens i Stockholm där Andreas, Marie och Fredrik visar hur arbetet med den strategiska planeringen av våra VA-system kan göras med hjälp av VA-banken.

Stockholm, Sona Gate. 26 april kl. 09.00-16.00 
Anmäl dig senast den 5 april.

Läs mer och anmäl dig
630 VAm%c3%a4ssan 640x640transp
VA-mässan 640x640transp
Äntligen är VA-mässan tillbaka! Vi kommer självklart vara där och ser fram emot att träffa dig i vår monter, B04:110. Vi ses på Elmia i Jönköping den 29-31 mars. 640x640transp
VA-mässan
640x640transp
629 Kartdagarna2 640x640transp
Kartdagarna 640x640transp
Den 5-7 april ses vi på Kartdagarna i Karlstad. Årets tema är ”Geodata – en del av vårt öppna samhälle”. Kom och prata med oss - du hittar oss i monter nr. 17.  640x640transp
Kartdagarna
640x640transp
626 M%c3%84tkart
MätKart
Den 18-20 maj träffar du oss på MätKart22 som denna gång hålls i Halmstad på Hotel Tylösand. Varmt välkommen till vår monter!
MätKart
Anmäl dig till Tisdagskaffe
Snart kör vi igång igen!
Den 8 mars drar vårt Tisdagskaffe igång igen. Mikael och Stefan inleder säsongen med att berätta om vad som är på gång med myCarta Plan. Dessutom har ett specialkaffe smugit sig in onsdagen den 9 mars. Då visar Andreas och Fredrik nya Regista för dig som är Registaanvändare. Är du inte Registaanvändare, men är lite nyfiken på programmet? Då kan du vara med på Tisdagskaffet den 15 mars.

Vi ses som vanligt online via Teams och det är helt gratis. Vi rullar på ända fram till sommaren och du får självklart vara med på så många pass du vill!

Anmäl dig till det pass du vill delta på senast kl. 14.30 samma dag. När du har anmält dig får du direkt ett bekräftelsemejl med Teamslänk till Tisdagskaffet.

Vi ses online - varmt välkommen! 😀☕
Se alla tillfällen och anmäl dig
640 MicrosoftTeams image (8) 1x1
1x1
De digitala detaljplanerna är här!
Från och med den 1 januari 2022 ska alla svenska kommuner ta fram digitala detaljplaner utifrån samma tekniska specifikationer och föreskrifter för detaljplan och planbeskrivning.

Jobbar du med detaljplaner och behöver förstå vad som krävs med de nya reglerna? Den 1 februari höll Föreningen för Samhällsplanering ett webbinarium där de visade praktiska exempel och tips på tillämpningar utifrån Boverkets regler. 

Mikael Johansson och Stefan Peterson medverkade från oss och visade hur man praktiskt tar fram en digital detaljplan i enlighet med det nya regelverket. 

Missade du webbinariet? Då kan du se det via länken nedan!
Till webbinariet
640x640transp 535 AT Tyl%c3%b6sand
Användarträffen 2022 - den rockigaste någonsin!
Den 21-22 september ses vi äntligen på Hotel Tylösand. Boka in i kalendern redan nu, så hoppas vi att inget står i vägen för att vi alla får träffas till hösten 🙂.
648 %c3%85rets F%c3%b6rnyare 2022 rektangul%c3%a4r 1x1
1x1
Vem nominerar du?
Vi söker kandidater till Årets Förnyare 2022 och behöver din hjälp! Känner du någon som har gjort något speciellt för branschen?

Utmärkelsen Årets Förnyare delades ut för första gången 2019. Det skapades för att uppmärksamma personer som har gjort framstående insatser inom branschen och för att uppmuntra innovativt tänkande. Alla är välkomna att nominera och vinnaren utses sedan genom röstning. 
Nominera här - senast den 18 mars!
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
Avanmälan Prenumerera på vårt Nyhetsbrev