Äntligen direktflyg till Montenegro! Webbversion
349 BK TS Logo transparant mot vit
Inspirationsbrev 10 februari 2023
640x640transp
640x640transp 640x640transp
640x640transp 591 Montenegrinska001
Direkt till Montenegro!

Äntligen! Air Montenegro flyger direkt från Köpenhamn till huvudstaden Podgorica och därifrån är det bara en kort transfer till vattnet. Du kan åka ut en torsdag kväll och tillbringa en förlängd helg i Montenegro innan det bär hemåt igen på måndagsmorgonen. Perfekt!

Montenegro är ett av de minsta länderna på Balkan och även om landet kanske ännu inte drar lika mycket turister som Kroatien, vågar vi nog påstå att man på många sätt och vis levererar i klass med sin populära granne. Möjligen ännu bättre just för att där inte finns så många turister och det är dessutom snäppet mer prisvärt. Montenegro erbjuder den sydligaste och även den djupaste fjorden i hela Europa, välbevarade medeltida byar och festivaler som sträcker sig över hela sommarhalvåret.
592 Montenegrinska002
640x640transp
640x640transp
Kustremsan är kantad av riktigt härliga stränder. En av de bästa hittas i Herceg-Novi som också har en väldigt mysig stadskärna att strosa omkring i. Inte långt från Montenegros bästa strand finner du Kotor - det här är ett ställe du inte vill missa! Den gamla delen av staden är en av de bäst bevarade medeltidsstäder nära det Adriatiska havet och den är även med på UNESCO:s världsarvslista.

Men det tar inte slut där, när du besökt medeltiden är det dags att röra sig utanför den gamla stadsmuren och vandra upp till Sankt Johns fort där du får den bästa utsikten över Europas sydligaste fjord. Det ser nästan ut som ett stycke Norge har transporterats till Montenegro. Känner du för lite kontrast till medeltida byar och djupa fjordar kan du ta en sväng inom Porto Montenegro.
640x640transp 593 Montenegrinska004
Hamnen huserar upp till 600 lyxyachter som du kan betrakta smuttandes på en färgstark paraplydrink. Vill du shoppa från de riktigt dyra märkena har du kommit rätt. Hamnstaden Tivat är lite som Montenegros Saint-Tropez. Spana på lyxjakter, titta på folk som spatserar omkring i märkesbrillor eller unna dig en dag på spa innan du tar på dig din tjusigaste utstyrsel för en helkväll i marinan. Tivat är en stad för lite större plånböcker.

Budva är en av de populäraste semesterorterna och också orten som givit namn åt Budvanska rivieran. Njut av ett stort restaurangutbud, bra nattliv och många stränder. Tack vare dess läge är Budva även en bra utgångspunkt till ett flertal andra intressanta platser.

Passar september för en resa? Det fixar vi - välkommen att kontakta oss!
485 %c2%a4 2021 BKTS 1
Följ oss:
Klicka för att följa oss på Facebook
Klicka för att följa oss på YouTube
Klicka för att dela på LinkedIn
Avanmälan
$$$open$$