Iväg till Kanadas största stad!
Webbversion
349 BK TS Logo transparant mot vit
Inspirationsbrev 7 mars 2023
640x640transp
640x640transp 640x640transp
Iväg till Kanadas största stad!
SAS börjar flyga direkt till Toronto flera dagar i veckan från såväl Köpenhamn som Stockholm och vi tar chansen att berätta lite om Kanadas största stad och vad man kan förvänta sig av denna mångkulturella metropol. Engelska är det största talade språket i Toronto, men även kinesiska, portugisiska, tamil, persiska, spanska, punjabi och italienska talas frekvent.  Italienska är nummer två, efter engelskan, på listan över språk talade på jobbet. Utbudet i Toronto är jämförbart med New Yorks. Och vi har koll på alla do´s & dont´s!
640x640transp 608 architecture g4ec9258e6 1920
Toronto är Kanadas New York med arkitektur, konst och kultur, shopping och gastronomi av allra högsta klass. Här finns nästan alla världens nationaliteter representerade. Du kan prova öl på något av mikrobryggerierna eller besöka stadens många museer. Ladda upp på morgonen med massor av lönnsirap på frukostmackan för att sedan besöka ishockeyns Hall of Fame – Home of the Stanley Cup! Har du tur finns det biljetter till en av hemmalaget Maple Leafs matcher. Upplev panoramavyn över staden från toppen av CN Tower innan det är dags för kvällens restaurangbesök, ett musikalbesök eller chansen att få uppleva Cirque du Soleil.
607 toronto g4b3ee6dc2 1920
640x640transp
640x640transp Toronto ligger vid Lake Ontarios strand. Bay Street är Kanadas finanscentrum. Staden är relativt kompakt och man klarar sig bra till fots. PATH är namnet på stadens smarta nätverk av allmänna kommunikationer och gångtunnlar.

Centrum erbjuder en arkitektonisk blandning av moderna skyskrapor och charmiga kvarter med lägre silhuett som Historic Distillery District, Queens West och matmarknadernas Kensington. Toronto beskrivs som en av de renaste och vackraste storstäderna i världen. Få lämnar Toronto utan ett stort leende på läpparna.
640x640transp 610 Iv%c3%a4g till Kanadas st%c3%b6rsta stad7
Ett fantastiskt alternativ till New York! Klubbscen för den som letar storstadspuls med enormt restaurangutbud. Områden som Koreatown, Chinatown, Little Italy, Little Mogadishu, Greektown, Portugal Village, Corso Italia, Malta Village, Little India och Little Jamaica och Augusta Avenue (latinos) vittnar om invandrarnas rötter och de kulturer de tagit med sig, inte minst in i köket. 

En av landets främsta vinregioner är Ontario, framför allt distriktet Niagara Peninsula (beläget mellan Ontariosjön och Eriesjön), på lagom utflyktsavstånd från Toronto centrum.

Sugen på Kanada och Toronto? Hör av dig till oss så har du ett fint förslag inom ett par dagar. Det fixar vi - välkommen att kontakta oss!
485 %c2%a4 2021 BKTS 1
Följ oss:
Klicka för att följa oss på Facebook
Klicka för att följa oss på YouTube
Klicka för att dela på LinkedIn
Avanmälan
$$$open$$