Långweekend i historiska Bretagne Webbversion
349 BK TS Logo transparant mot vit
Inspirationsbrev 17 maj 2023
640x640transp
640x640transp 640x640transp
640x640transp 625 Sj%c3%b6historiska
Känn Atlantluften!
Det spanska flygbolaget Volotea trafikerar med start nu under våren Köpenhamn-Nantes under fredagar och måndagar, perfekt för en långweekend med föreningen, företaget eller organisationen! Nantes är vårt förstahandsval bland Bretagnes alla historiska städer, och en perfekt plats att fördjupa sig i områdets historia och samtidigt uppleva dagens moderna atmosfär.

Nantes är en av Frankrikes största kulturella, konstnärliga och nyskapande metropoler. Ta en runda och vandra längs med kullerstensgatorna runt fantastiska Passage Pommeraye, vars dekorerade arkader är fyllda av butiker. Det medeltida området Bouffay passar utmärkt för en middag, exempelvis ål från Loire, ett glas med Muscadet och en chokladtårta med salt karamell.
632 omvandla77345
640x640transp
640x640transp
Om du vill uppleva stämningen vid vattnet kan du bege dig till Loires flodbankar, ett charmigt och lugnt område mitt i staden. Ett annat alternativ är flodmynningen, som sträcker sig från Nantes till Saint-Nazaire, där tidvattnet bjuder på många naturliga och kulturella pärlor.

När varven på Île de Nantes lades ner 1987 bestämdes det att öns industriområde skulle omvandlas till ett grön modern plats, men med flertalet av de tidigare byggnaderna bevarade. Det är således inte helt olikt Islands Brygge och Christianshavn i Köpenhamn.
640x640transp 631 omvandla778
Idag hittas således en skön blandning av företag, hotell, bostäder, kaféer, restauranger och högre utbildning precis intill varandra, vilket bidrar till en livlig och urban atmosfär. 

Talensac är Nantes äldsta och största marknad, och det är här du hittar allt som en matälskande mage längtar efter: Vin, bakverk, kött, fisk, ostron, ostar, choklad och bröd säljs inomhus, medan regionens jordbrukare dukar upp en färgglad palett av frukt och grönsaker utanför. 

Passar det med en resa redan nu i höst? Det fixar vi - välkommen att kontakta oss! Vi ordnar allt från ax till limpa.
485 %c2%a4 2021 BKTS 1
Följ oss:
Klicka för att följa oss på Facebook
Klicka för att följa oss på YouTube
Klicka för att dela på LinkedIn
Avanmälan
$$$open$$