Murcia & La Manga
Webbversion
349 BK TS Logo transparant mot vit
Inspirationsbrev 17 augusti 2023
640x640transp
640x640transp 640x640transp
653 Eomersk
Mellan två hav
Vill du resa till ett hörn av Spanien där det finns två hav, stränder för ljumma bad, berg och dalar, frukt- och grönsaksodlingar, sevärdheter, medeltida kyrkor och jugendhus, festivaler och livsglädje? Det hörnet finns. 
Det heter Murcia. Här ligger Alicante flygplats, som trafikeras direkt av flera flygbolag från alla stora flygplatser i Skandinavien. Ett par tre, fyra dagar är precis lagom för att hinna upptäcka, umgås, smaka, slappa och jobba lite. Destinationen passar riktigt bra under för- och eftersäsong - runt mars eller nov när priserna är moderata och värmen likaså.
654 teater rogho
Costa Cálida är namnet på Murcia-regionens kuststräcka. Med mer än 250 km kust fördelad runt två hav - Medelhavet och Mar Menor - tillsammans med ett milt klimat även på vintern och massor av sol är detta en växande och populär region. Costa Cálida betyder ”Den varma kusten”. Här är vädret lite jämnare, varmare och torrare. Costa Cálida är en aktiv kust. Här finns Spaniens behagligaste året-runt-klimat, massor av vattensporter, Europas bästa dykområden, golfbanor i världsklass, natursköna vandringsleder och fina restauranger! Varför inte ta bussen till Los Alcazares en kväll för att upptäcka de coola mural-målningar som finns där, därefter vidare till byn Santiago de la Ribera med massor av restauranger, pubar och mysiga gränder. Efter middagen tas båten tillbaka till småbåtshamnen Tomás Maestre på La Manga.

Den stora saltvattenlagunen Mar Menor, som skiljs från Medelhavet av den 22 km långa landtungan La Manga, är en riktig pärla. Detta speciella område erbjuder flest soldagar i Spanien, kring 320 per år. Med sina långa sandstränder och höga hus direkt på stranden påminner La Manga om Miami eller Cancún. Det finns gott om leder för vandring och cykel i närområdet. Söder om La Manga ligger nationalparken Calblanque. En cykeltur med medhavd spansk tapas-picknick låter väl inte helt fel?
655 teater rog88
La Manga är ett paradis för den som älskar aktiviteter i, under och på vattnet som kitesurfing, kajaksafari, wakeboard, havsfiske, snorkling, segling och inte minst dykning. I marinreservatet Islas Hormigas finns Europas kanske bästa dykområde med möjligheter att se delfiner, stingrockor, klumpfisk, barracuda och skorpionfisk. Snorkel, cyklop och fenor eller eFoil – valet är ditt! Sedan avrundar du med tapas och kall dryck på en klassisk chiringuito!

Storstadspuls och shopping då? Cartagena är en kuststad med en historia på över 3 000 år. Här finns pittoreska gränder och massor av barer, restauranger, museer och shopping. Den närliggande stranden Cala Cortina har utnämnts till Spaniens näst bästa. Så vad väntar du på? Vamos a la playa! 

Kontakta oss om du känner att detta skulle vara något för ditt företag, organisation eller förening!

485 %c2%a4 2021 BKTS 1
Följ oss:
Klicka för att följa oss på Facebook
Klicka för att följa oss på YouTube
Klicka för att dela på LinkedIn
Avanmälan
$$$open$$