26 September 2020
Webbversion
Veckans viktigaste Nyheter från Carnegie Private Banking
Glad sommar - Säsongen sista utskick
Vi vill tacka för din uppmärksamhet under våren. Vi hoppas att vi har tillfört kunskap och värde för dig som investerare. I augusti är vi tillbaka med ny kunskap för att möta börshösten 2020.
3569 getinge
Veckans aktiecase: Köp medicinteknikbolaget
Orderingången steg mycket kraftig i första kvartalet för medicinteknikbolaget som främst levererar sjukvårdsutrustning till intensivvårdsavdelningarna världen över. Med en nästan fördubblad orderingång kommer tillväxten öka de närmaste kvartalen och marginalförbättringen att fortsätta. Mycket talar för att bolaget är både en kort- och långsiktig vinnare på covid-19-pandemin, när fler länder ska uppgradera sin sjukvård de närmaste åren. På dagens kurs värderas aktien till EV/EBITA 15x, vilket inte är särskilt utmanande. Vi rekommenderar Köp med en riktkurs på 210 SEK.
LÄS AKTIECASE
Så positionerar vi våra portföljer
Innehav och förändringar i Carnegie Private Bankings portföljer, marknadsläge och händelser investerare bör bevaka. Lyssna på säsongens sista avsnitt av Investera & Agera med Peter Nelson.

Lyssna på avsnittet
3288 peter
Trendspaning E-handel
Moon-Suck Song, medgrundare och vd för e-handelsbyrån Panagora i Stockholm gästade  Carnegie Live. Han delade sin kunskap om vilka e-handelstrender som driver förflyttning av kapital och värderingar. Med 20 års erfarenhet är han en av veteranerna i branschen och har varit med i utvecklingen av flera av Sveriges ledande digitala marknadsplatser.

Medverkade gjorde även Carnegies aktieanalytiker Niklas Ekman som följer detaljhandelssektorn. Han  kommenterade hur trenderna tas emot på börsen och vilka e-handelsvertikaler investerare bör spana efter.

Du som kund hittar seminariet i ditt Carnegie Online
3568 ehandel 4
Nytt nummer av Insikt
Skön sommarläsning väntar i nästa vecka när nya numret av Insikt landar i brevlådan. Möt entreprenören Charlotte Ljung, fjärde generationens familjeföretagare i Dux, som har skapat Sveriges första divorce planner. Coronaeffekten har accelererat digitaliseringen, inte minst inom vården. Långläsning om e-hälsa, svensk healthtech men även ett rundabordssamtal med fem finansproffs från Carnegie om hur mycket förändring det blir egentligen, när vardagen post corona knackar på dörren.
3561 insikt  sommar juni
Börshösten - save the date!
I senare halvan av augusti hoppas vi kunna genomföra våra uppskattade
investeringsevent Börshösten 2020. Där samlar vi Carnegies ledande strateger
och topprankade aktieanalytiker för marknadsuppdateringar och placeringsrekommendationer för privata investerare.

Börshösten 2020 planeras genomföras i Stockholm 19 augusti, Göteborg och
Malmö 26 augusti, Norrköping 27 augusti och Linköping 3 september.

Save the date och håll utkik efter inbjudan!
3571 Save the date B%c3%b6rsh%c3%b6sten
Ovädret kom i princip över en natt och med en styrka som ingen kunde förutse. Vi har alla tvingats lägga om vardagsrutiner, tänka nytt och utvecklas. Förändringar går nu mycket snabbare att genomföra. Startsträckan, och framför allt tiden fram till beslut, är dramatiskt förkortad. Men förändring kräver nästan alltid arbete och att man tänker i nya banor kring vad som behöver förändras och hur det ska genomföras – för att man sedan, med sitt förändrade perspektiv, förhoppningsvis ska gilla resultatet.

Så är det för oss på Carnegie, vilket bekräftas av kundundersökningsföretag och våra kunder. Nu senast utsågs Carnegie till bästa private banking-aktör i Sverige för tredje året i rad av den internationella tidskriften World Finance.
Våra livesända investeringsseminarier och aktieägarmöten under våren har lockat många besökare och vi har genomfört flera spännande onoterade transaktioner, bland annat i Doktor.se och Storskogen. Vår pipeline för hösten är än mer spännande, såväl onoterade bolag som börsnoteringar.

Det är inget fel på förändringar, bara de går i rätt riktning, som Winston Churchill sa. Det traditionella mötet har framgångsrikt fått en digital komplettering. Vi fortsätter att utveckla våra digitala mötesplatser under sommaren och hösten.

Jag önskar dig en riktigt skön sommar!

Jonas Predikaka
Chef Carnegie Private Banking
3011 jonas predikaka
2892 PB%e2%80%93Autosignatur 200207

KONTAKTA OSS HÄR

Stockholm 08-5886 88 00      
Göteborg 031-743 08 80
Malmö 040-665 52 00

Linköping 013-36 91 90

CARNEGIE PRIVATE BANKING

privatbank@carnegie.se 
© 2018 Carnegie Investment Bank AB
640x640transp
162 CARNEGIE LOGGA SQ TR 640x640transp
Vill du inte ha Veckans viktigaste längre? Avregistrera dig här

Läs mer om hur Carnegie behandlar dina personuppgifter här.

Detta nyhetsbrev är framtaget av Private Banking inom Carnegie Investment Bank AB (Carnegie). Informationen i detta nyhetsbrev utgör inte investeringsrådgivning utan allmän information och ska således inte betraktas som en uppmaning, rekommendation eller råd att köpa eller sälja finansiella instrument. Adekvat och professionell rådgivning skall alltid inhämtas innan investeringsbeslut fattas. Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risker och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Informationen i detta nyhetsbrev riktar sig uteslutande till kunder i Sverige och är således inte riktad till någon person eller företag i något annat land där publicering eller tillgängliggörande av materialet är förbjudet eller tillåtligheten därav på något sätt begränsad.