26 September 2020
Webbversion
Veckans viktigaste Nyheter från Carnegie Private Banking
3815 karl v 38
"Börja titta på banksektorn redan nu"
Börssentimentet är fortsatt starkt. Tech-sektorn har rekylerat i USA men andra sektorer knackar på dörren för att leda börsen vidare. Carnegie Private Bankings aktiemäklare Karl Hedberg ser förnyat intresse i flera sektorer, inte minst drivet av ett successivt ökat fokus på utdelningspotentialen inför nästa år. Transaktionsmarknaden blir allt hetare och det finns flera uppköpskandidater på Stockholmsbörsen. I den tekniska analysen fick vi en köpsignal i OMXS30 förra veckan.
LÄS ARTIKEL
1. Stockholmbörsen rör sig svagt uppåt
BÖRSEN IDAG Stockholmsbörsen inledde stigande på måndagen men tappade sedan till litet minus under förmiddagen innan en återhämtning påbörjades under eftermiddagen till ett svagt plus. Wall Street har öppnat uppåt med IT i täten. Vid 16.30-tiden var OMXS30-index upp med 0,3 procent.
Läkmedelsjätten Astra Zeneca var upp 0,2 procent efter besked i helgen att man återupptar sina tester med covid-19-vaccinet, AZD1222, som utvecklas ihop med universitetet i Oxford. Testerna pausades i förra veckan efter att en testperson utvecklat allvarlig reaktion.

Läs sammanfattande artikel
3653 stockholmsb%c3%b6rsen
2. Teknisk analys: Varningssignaler i USA
De långa vyerna på USA-börsen visar just nu på många oroande signaler - både i bredden, hastigheten och psykologin. Det menar Johnny Torssell i senaste Short Term.

Se filmen nedan för att höra hela analysen
3813 usa
3. Återställ balansen i din portfölj
Det är bara om synen på tillgångsslag ändras som deras andel av portföljen också ska göra det. Men rebalansering kan till och med vara lönsamt i sig. Göran Titze, kontorschef på Carnegie Private Banking i Malmö, om vikten av att kontinuerligt rebalansera din portfölj.


Läs artikeln här
3814 portf%c3%b6lj
4. Missa inte
3733 missa inte   clock
2892 PB%e2%80%93Autosignatur 200207

KONTAKTA OSS HÄR

Stockholm 08-5886 88 00      
Göteborg 031-743 08 80
Malmö 040-665 52 00

Linköping 013-36 91 90

CARNEGIE PRIVATE BANKING

privatbank@carnegie.se 
© 2018 Carnegie Investment Bank AB
640x640transp
162 CARNEGIE LOGGA SQ TR 640x640transp
Vill du inte ha Veckans viktigaste längre? Avregistrera dig här

Läs mer om hur Carnegie behandlar dina personuppgifter här.

Detta nyhetsbrev är framtaget av Private Banking inom Carnegie Investment Bank AB (Carnegie). Informationen i detta nyhetsbrev utgör inte investeringsrådgivning utan allmän information och ska således inte betraktas som en uppmaning, rekommendation eller råd att köpa eller sälja finansiella instrument. Adekvat och professionell rådgivning skall alltid inhämtas innan investeringsbeslut fattas. Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risker och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Informationen i detta nyhetsbrev riktar sig uteslutande till kunder i Sverige och är således inte riktad till någon person eller företag i något annat land där publicering eller tillgängliggörande av materialet är förbjudet eller tillåtligheten därav på något sätt begränsad.