25 October 2020
Webbversion
Veckans viktigaste Nyheter från Carnegie Private Banking
3783 Karl 37
”Man bör vara försiktig med att köpa för tidigt i rekylen”
Efter en stark börsperiod har börsen rekylerat. Den senaste tidens avkylning i de amerikanska tech-aktierna axlas nu av kurspress i den indextunga banksektorn, efter negativt nyhetsflöde. Carnegie Private Bankings Karl Hedberg manar till viss kortsiktig försiktighet, givet mindre stöd från nyhetsflödet såväl för bolag som makro, ökad smittspridning och osäkerhet kring presidentvalet i USA. Den tekniska analysen för OMXS30 noteras med en köpsignal som senaste signal.
LÄS ARTIKEL
Global bankfrossa tyngde Stockholmbörsen på måndagen
BÖRSEN IDAG Stockholmsbörsen noterade en kraftig bred nedgång på måndagen, med framförallt banker och industribolag som sänken. De svenska bankerna klarade sig dock bättre än europeiska motsvarigheter.


Läs sammanfattande artikel
3653 stockholmsb%c3%b6rsen
Torssell: Långsiktig överblick för OMXS30
I dagens film tittar Johnny Torssell på det långsiktiga diagrammet (månadsperspektiv) över OMXS30. Befinner vi oss i en upptrend och hur högt kan det gå? Vad är det vi ska hålla ögonen på framöver?


Se videon här
2987 johnny torssell i podd
9 dagar tills vi stänger anmälan till Framtidens Entreprenör
Vi söker företag och idéer med förutsättning att lyckas och bli framgångsrika. De företag som går till final får möjlighet till nationell exponering, pitchträning och träff med potentiella investerare. Årets jury som väljer ut finalisterna är Sophie Stenbeck (Investerare), Ann Grevelius (Styrelseproffs), Elsa Bernadotte (Medgrundare matsvinns-appen Karma och tidigare vinnare av Framtidens Entreprenör), Charlotte Ljung (Familjeföretagare Dux-koncernen), Peter Dahlberg (Entreprenören bakom Anicura) och Björn Jansson (Vd Carnegie).
Om du känner någon som du tycker borde bli Framtidens Entreprenör eller om du själv driver framtidens företag, tipsa gärna om tävlingen.

Anmälan görs här (senast den 30 september)

Finalen sker den 19 november från hotell AtSix och kommer även att sändas digitalt.
3835 fe 2020
Missa inte
3733 missa inte   clock
2892 PB%e2%80%93Autosignatur 200207

KONTAKTA OSS HÄR

Stockholm 08-5886 88 00      
Göteborg 031-743 08 80
Malmö 040-665 52 00

Linköping 013-36 91 90

CARNEGIE PRIVATE BANKING

privatbank@carnegie.se 
© 2018 Carnegie Investment Bank AB
640x640transp
162 CARNEGIE LOGGA SQ TR 640x640transp
Vill du inte ha Veckans viktigaste längre? Avregistrera dig här

Läs mer om hur Carnegie behandlar dina personuppgifter här.

Detta nyhetsbrev är framtaget av Private Banking inom Carnegie Investment Bank AB (Carnegie). Informationen i detta nyhetsbrev utgör inte investeringsrådgivning utan allmän information och ska således inte betraktas som en uppmaning, rekommendation eller råd att köpa eller sälja finansiella instrument. Adekvat och professionell rådgivning skall alltid inhämtas innan investeringsbeslut fattas. Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risker och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Informationen i detta nyhetsbrev riktar sig uteslutande till kunder i Sverige och är således inte riktad till någon person eller företag i något annat land där publicering eller tillgängliggörande av materialet är förbjudet eller tillåtligheten därav på något sätt begränsad.