08 August 2020
Webbversion
Veckans viktigaste Nyheter från Carnegie Private Banking
2492 koppar case 1
Stor uppgångspotential i kopparpriset
I vår senaste strategirapport tittade vi närmare på temat energi i omvandling. Energiomställningen från fossila bränslen till förnybar energi står vid en brytpunkt där tillväxten kommer att accelerera de närmaste åren. Allmän opinion, ekonomiska incitament och teknisk utveckling driver fram en ny marknad med stark och långsiktig strukturell tillväxt. Framtiden stavas eldrift, batterier, smarta elnät, sol- och vindkraft och ny byggteknik. Som en del av den här utvecklingen ser vi en långsiktig ökad efterfrågan på koppar.
LÄS INVESTERINGSCASE
2164 B%c3%96RSEN IDAG LJUS
Stockholmsbörsen tappade något på måndagen
OMXS30 Stockholmsbörsen inledde börsveckan med något lägre kurser och följde därmed utvecklingen som sågs på de större europeiska börserna. Måndagen bjöd på bud på Swedol. Handelssamtalen mellan USA och Kina var fortsatt i fokus. Vid 16.30-tiden var OMX 30-index ned 0,3 procent.
LÄS SAMMANFATTNING
2153 VECKANS MAKROANALYSER ljus
"Riskläget har förbättrats vilket gynnar svenska börsen" 
Carnegie Private Bankings omvärldsstrateg Helena Haraldsson om faktorerna som just nu driver de finansiella marknaderna:
• Smittrisker – dubbla budskap i USA
• Räntor är låga – men uppåtrekyl
• PE-tal upp – vinstprognoser för 2020 sänks
• Svenska arbetslöshet – revideringar på väg
VECKANS MAKROANALYSER
2493 norrk%c3%b6ping eb
Carnegie Efter Börsen |
Norrköping 27 november
Kvällens gäster: Torbjörn Andersson, vd och medgrundare av Dapresy, Henrik Sjölund, vd på Holmen, Carnegies makrostrateg, Helena Haraldsson, kommer även delta och ge sin syn på marknaderna framåt, uppdateringarna leds av Carnegies omvärldsstrateg Henrik von Sydow.
MER INFO OCH ANMÄLAN
2491 missa inte aktie
Missa inte

KONTAKTA OSS HÄR

Stockholm 08-5886 88 00      
Göteborg 031-743 08 80
Malmö 040-665 52 00

Linköping 013-36 91 90

CARNEGIE PRIVATE BANKING

privatbank@carnegie.se 
© 2018 Carnegie Investment Bank AB
640x640transp
162 CARNEGIE LOGGA SQ TR 640x640transp
Vill du inte ha Veckans viktigaste längre? Avregistrera dig här

Läs mer om hur Carnegie behandlar dina personuppgifter här.

Detta nyhetsbrev är framtaget av Private Banking inom Carnegie Investment Bank AB (Carnegie). Informationen i detta nyhetsbrev utgör inte investeringsrådgivning utan allmän information och ska således inte betraktas som en uppmaning, rekommendation eller råd att köpa eller sälja finansiella instrument. Adekvat och professionell rådgivning skall alltid inhämtas innan investeringsbeslut fattas. Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risker och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Informationen i detta nyhetsbrev riktar sig uteslutande till kunder i Sverige och är således inte riktad till någon person eller företag i något annat land där publicering eller tillgängliggörande av materialet är förbjudet eller tillåtligheten därav på något sätt begränsad.