I tillägg till de tidigare lanserade Judisk kultur och Staden
8533 6 bok23 press sv
LÄS PÅ WEBBEN 24 FEBRUARI 2023
bild
ljudvåg FRÅN presentation av tema ljud (bokmassan.se)
Ljud nytt tema på Bokmässan 2023
Bokmässan 2023, den 39:e i ordningen att samla författare, läsare, förläggare, journalister, lärare, bibliotekarier och många fler på Svenska Mässan i Göteborg, får ett nytt tema i tillägg till de tidigare lanserade Judisk kultur och Staden. En fängslande berättelse och en skicklig berättare har alltid kunnat trollbinda lyssnare. Med temasatsningen Ljud låter Bokmässan ljudboksförfattarna, poddarna och inläsarna möta sin publik.
Temat är under utformning och kommer att bestå av flera delar. I en publik del, centrerad kring ett område på mässan, tar ljudböcker, poddar, poddböcker och ljuddraman plats på flera scener. Här får den lyssnande läsaren både bredd och fördjupning, och poddlyssnaren möter sina favoriter. I seminarier och branschmöten skapas utrymme för samtal och dialog i både väntade och oväntade konstellationer.

– De senaste åren har vi sett ett explosivt intresse för ljudformatet, och med det ett utforskande av nya uttryckssätt. Berättandet utvecklas – och litteraturen. Som Nordens största mötesplats för litteratur och samhällsfrågor är det självklart att ge detta utforskande plats och möta publikens efterfrågan. Samtidigt vill vi förstås skapa utrymme för de viktiga diskussioner som uppstått kring ljudformatet, om dess roll i bok- och mediebranschen, dess funktion inom bildning och utbildning och om hur framtida korskopplingar mellan litteratur och ljud kan komma att se ut, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan i Göteborg.

Bokmässan har sedan starten 1985 strävat efter att skapa sammanhang där författare möter sina läsare. Idag läser många av oss både med ögon och öron, samtidigt som skärningspunkten däremellan ofta blir föremål för debatt. Tema Ljud kommer på flera sätt spegla den senaste tidens stora intresse för ljud som form, och utforskandet av nya uttryckssätt. Läs och lyssna mer om temat här.

Mediepartner till tema Ljud är Podplay.
Pressbilder
Klicka på önskad tumnagelbild för att ladda ner.
8822 300 x 250 MicrosoftTeams image (16) 8811 300 x 250 oskar ekstrom foto karina ljungdahl scaled e1660461238265
8588 vit thumbnail 8588 vit thumbnail
bild bild bild bild
Bokmässan, 412 94 Göteborg
bokmassan.se | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$