Förskola, skola och skolledares yrkesutveckling i fokus  
8533 6 bok23 press sv
LÄS PÅ WEBBEN 28 APRIL 2023
bild
OSKAR EKSTRÖM, PROGRAMCHEF, SANDRA LEWINSSON, AFFÄRSANSVARIG FÖRSKOLA, SKOLA och bibliotek FOTO: Andréas Bäckman, BOKMÄSSAN
Pressmeddelande 28 april 2023
Bokmässan höjer fanan för kompetensutveckling med hjärna och hjärta i fortsatt satsning på förskola och skola
Bokmässan i Göteborg fortsätter fördjupa sitt engagemang för kompetensutveckling för utbildningsväsendet under årets evenemang 28 september-1 oktober. Med flera seminarier och öppna scener, mitt i Nordens största kulturevenemang, skapas möjlighet till vidareutbildning och inspiration i yrket. 
– Bokmässan är Sveriges största kompetensutvecklingsplattform för förskola och skola – och utbildningsväsendet utgör Bokmässans största besöksgrupp. Vi är stolta över att vara en plattform för ämnen som är viktiga för dagens förskola och skola just nu och i det längre perspektivet, med seminarieprogram och sceninnehåll skapat för att kännas och märkas ända in i föreskole- och klassrummet. Alla möten som äger rum, all påfyllnad av kunskap och glädje i yrket som ryms i dessa fyra dagar i september gör skillnad i det dagliga arbetet, säger Sandra Lewinsson, Affärsansvarig för förskola, skola och bibliotek på Bokmässan.

På årets nya Förskolescen, den återvändande Lärarscenen, samt i två fördjupande seminariespår, Skolspåret och Skolledarspåret, möter Sveriges förskollärare, lärare och skolledare specialprogram med programpunkter som "Ett läsvänligt hem" och "Hälften så lång skolgång med AI?". Frågor som läsande och lärande, att bemöta den snabba tekniska utvecklingen, ledarskapets och självledarskapets vikt, skolbibliotek, elevhälsa och didaktisk höjd behandlas. Utöver det erbjuder Bokmässan tusentals programpunkter, bland annat ett unikt seminarieprogram som samlar några av Sveriges, och världens främsta författare och ämnen, dedikerade biblioteksseminarier, och ett livligt scen- och monterutbud där förlag, mediehus, forskning och mycket mer möts. Årets teman är Judisk kultur, där en rik kultur och litteratur belyses tillsammans med Guest of Honor Judisk kultur i Sverige, Staden som litterär skådeplats, boplats och stadsutvecklingsprojekt, och Ljud, där ljudböckerna, poddarna och poddböckerna möter läsarna.

– Som kompetensutvecklingsplats är Bokmässan unik: här finns specialkurerade seminarier och samtal runt utbildningsväsendets spetspunkter, från och med i år för varje ålder. Och dessutom har vi bredden och djupet i hela Bokmässan. I seminarieprogram, på scener och i montrar samlas språk, forskning, samhällsdebatt, historia – och förstås den svenska och utländska litteraturen – under fyra dagar säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.
 
Förskolescenen
Förskolescenen är årets utbildningsnyhet på Bokmässan. Under mässans två första dagar erbjuder scenen en plattform för kompetensutveckling och samtal om viktiga ämnen som rör förskolans viktiga roll i det livslånga lärandet. Partners till Förskolescenen är Advania, ILT Education och förlaget Natur och Kultur. Scenen finns på mässgolvet, och ingår i Bokmässans entrébiljett.

Lärarscenen
Lärarscenen är sedan flera år ett stående och mycket uppskattat inslag på Bokmässan. Under mässans samtliga fyra dagar bjuder fackförbundet Sveriges Lärare på ett program med högaktuella personer som ger uppslag till utveckling i yrkesrollen. Scenen finns på mässgolvet, och ingår i Bokmässans entrébiljett.

Skolledarspåret
Skolledarspåret återkommer för tredje året i rad, och sätter genom en serie seminarier ett specifikt fokus på uppdraget som skolledare under Bokmässans första två dagar, och lyfter de utmaningar och skärningspunkter som ligger i rollen att hantera. Partners till Skolledarspåret är Advania och ILT Education. Spåret ingår i seminarieprogrammet, och i Bokmässans seminariekort.

Skolspåret
Skolspåret har ända sedan 2009 varit en självklar del av Bokmässans seminarieprogram, som samlar många av tidens främsta skolexperter för kompetensutveckling som inspirerar med yrkesglädjen, klassrummet och läraren i centrum. Spåret ingår i seminarieprogrammet, och i Bokmässans seminariekort.

Bokmässan i Göteborg äger rum den 28 september-1 oktober 2023 på Svenska Mässan. För mer information om kompetensutveckling för utbildningsväsendet, besök www.bokmassan.se/program/skola För mer information om Bokmässan, besök www.bokmassan.se
Pressbilder
Klicka på önskad tumnagelbild för att ladda ner pressbild.

Sandra Lewinsson / Foto: Andréas Bäckman, Bokmässan
Oskar Ekström / Foto: Andréas Bäckman, Bokmässan
Bokmässemyller / Foto: Natalie Greppi
Bokmässeläsare / Foto: Niklas Maupoix

9136 300x250 Sandra Lewinsson 9118 300x 250 Oskar Ekstro%cc%88m Foto Andre%cc%81as Ba%cc%88ckman
9138 Bokmassan 2022 Fotograf NatalieGreppi 223 9139 Bokma%cc%88ssan 2022 Beso%cc%88kare Foto Niklas Maupoix 46A3853 (3)
9122 Logobanner utbildning vit
bild bild bild bild
Bokmässan, 412 94 Göteborg
bokmassan.se | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$