Nyhetsbrev om tillväxt och näringsliv oktober 2019 Visa i webbläsare
103 NY banner
523 Kollage f%c3%b6retagsfrukost 20 september
Positivt hotellbesked satte tonen på säsongens första företagsfrukost
Positiv känsla och framtidstro på säsongens första företagsfrukost.
Det var en glad Andreas Sjölander, Kommunstyrelsens ordförande i Härnösand, som inledde frukosten med att kommentera beskedet att planerna på ett hotell på Kanaludden i Härnösand kan gå vidare. Detta efter att mark- och miljööverdomstolen igår gav klartecken till ett bygge på platsen. Läs reportaget om företagsfrukosten här:
539 Gruppbild p%c3%a5 vinnare webb
Grattis till alla vinnare av Härnösands företagspriser!
Det var många glada vinnare när årets företagspriser delades ut under Företagens Galakväll. I Härnösand har vi delat ut företagspriser företagare och delat ut företagspriser för 34:e året och i år var platsen Sambiblioteket. Hela 381 nomineringar i åtta kategorier hade kommit in och de slutliga vinnarna blev Lifepulse, Sandlund/Hossain, Mat & Nostalgi, McDonald´s Härnösand, Sagas Design och Westerlinds. Stort grattis!
Läs mer om vilka som blev nominerade här:
519 Skriver med penna
Planerade upphandlingar under 2019-2020
Upphandlingsenheten flaggar för dessa planerade upphandlingar, med beräknad annonsering kvartal 4, 2019 samt 2020:
  • Parkentreprenad, drift
  • Nyckelskåp till hemtjänstverksamhet
  • Distansutbildning (sfi, grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning)
  • Larm med tillhörande tjänster
  • Järnhandels- och byggvaror
  • Externa boendeplatser för funktionshindrade
  • Elektroniska dörrlås
  • Städtjänster
För mer information om respektive upphandling kontakta Upphandlingsenheten. upphandling@harnosand.se, tel. 0611-34 80 00
522 Drop in ht 19 liten banner
Funderar du på att starta företag, eller är nyföretagare?
Missa inte nästa Drop in, den 29 oktober mellan kl 15-17.00. 
På plats finns Nyföretagarcentrum, Almi, BizMaker, Näringslivsenheten och Länsstyrelsen Västernorrland som kan svara på dina frågor inom nyföretagande.

Plats: Sambiblioteket, Härnösands huvudentré, plan 1. Ingen föranmälan krävs för att komma på vårt Drop in. Läs mer här
512 443 Cityplay logo
Cityplay förenklar för den lokala handeln
Nu är appen Cityplay lanserad! Appen är en enkel helhetslösning för att stärka den lokala handeln. Förhoppningen är att appen blir det verktyg som den lokala handeln behöver för att öka samarbetet mellan medlemmar, värva nya medlemmar och bibehålla intresset hos kunder, samt vara ett lättåtkomligt underlag i form av relevant statistik. Det fungerar samtidigt som ett marknadsföringsverktyg med möjlighet till utskick via sms, e-post och push-notiser. Ladda gärna ner appen för lite kläm och känn, cityplay.se 
640x640transp
640x640transp
520 Innovationslunch
Innovationslunch - den 24 oktober
Med Thomas Stattin, handläggare för företagsstöd hos Region Västernorrland. Han och Cecilia Nordlund, affärsrådgivare på BizMaker, kommer att berätta mer om de möjligheter som finns för dig som vill ta din idé eller ditt företag till nästa nivå. 
Innovationslunch är ett återkommande event som arrangeras av BizMaker. Tid: 11.30-13.00 Plats: Sambiblioteket. Sista anmälningsdag den 21 oktober. Anmäl dig här.
515 Gruppbild 190227
Näringslivsenheten - Enkla vägen för företag
Nu kör vi igång efter sommaren igen. Vill du att vi ska besöka ditt företag eller få tips och råd från oss? Vill du ha ett företagsbesök? Kontakta oss på tel: 0611-34 80 34, via mail eller gå in på vår hemsida harnosand.se/naringsliv. Du kan även använda vår e-tjänst ”Enkla vägen för företag” som du hittar via vår sida.
105 facebook106 twitter107 external link