NÄRINGSLIVSENHETEN
HÄRNÖSANDS KOMMUN
Nyhetsbrev om näringsliv och tillväxt - september 2020 Visa i webbläsare
884 jenny horn
Välkommen i morgon till företagsfrukost fredag 25 september
Hur var coronapandemin påverkat affärerna? Det är en av frågorna som ställs under höstens första företagsfrukost.

På plats för att berätta är bland annat Jenny Horn, Jeansbolaget (bilden) och Johan Appelgren, First Hotels. Den gångna sommaren behandlas också av Anders Wahlqvist, HNEF, Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande och Petra Forsström, näringslivschef.

Fredag 25 september är det dags och frukosten livesänds kl. 8.00-8.40. Glöm inte att beställa frukostkasse från Engströms Bakery & Deli.
Du ser sändningen här
880 SILJA 720 MEdholm(1)
Kryssningar under höstlovet - vad mer kan vi tillföra?
Kryssningarna med Tallink Silja har blivit en succé och förlängt säsongen i Höga Kusten rejält. Under höstlovet kommer Silja Symphony tre gånger och ligger totalt cirka 75 timmar i Härnösands hamn, även över nätterna.

Att Siljas besök är bra för butiker, restauranger och caféer är självklart. Men kanske är det fler som kan erbjuda besökarna en upplevelse, ett udda inköp eller något annat? Om du tänker efter - kan just ditt företag bidra till att förhöja besöken och därmed även skapa mer affärer för dig?
83 bg portrait
Viktig undersökning från Handelskammaren
Handelskammaren Mittsverige samlar in information om hur företag i Jämtland/Härjedalen och Västernorrland uppfattar och hanterar situationen relaterat till covid-19-utbrottet. 

Informationen vi samlar in använder vi tillsammans med våra samarbetspartners för att kunna påverka beslutsfattarna, främst på nationell nivå, om vilka åtgärder som är viktigast att sätta in för att underlätta så mycket som möjligt för Er som driver företag. Det är viktigt att vi får reda på om de åtgärderna som sätts in också får den tänkta effekten.

För att ni inte ska uppvaktas från flera olika håll har vi tillsammans med nedanstående regioner, kommuner och organisationer gått ihop i en enda gemensam, återkommande enkät som ska ge en så bra bild som möjligt över hur näringslivet i Jämtlands- och Västernorrlands län mår.

Detta blir den fjärde enkäten vi genomför sedan mars 2020.
Enkäten ska besvaras av någon i företagsledningen och vi vill endast ha ett svar per företag.
Enkäten stänger på söndag 27:e september klockan 23:45.

Länken till enkäten hittar du HÄR.

Vi samverkar med nedanstående organisationer och kommuner för att nå så många som möjligt. Det kan leda till att du får förfrågan om att svara från flera håll, vi hoppas att du har överseende med det.
Vi tar tacksamt emot kommentarer och frågor via mail: info@midchamber.se

Tack för din medverkan!

Avsändare för denna enkät är:
  • Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun, Åre kommun, Härjedalens kommun, Bergs kommun, Strömsunds kommun, Ragunda kommun, Bräcke kommun och Krokoms kommun.
  • Region Västernorrland, Sundsvalls kommun, Härnösands kommun, Timrå kommun, Ånge kommun, Sollefteå kommun, Örnsköldsviks kommun och Kramfors kommun.
  • Företagarna Västernorrland och Jämtland, Jämtland Härjedalen Turism, Höga Kusten Destinationsutveckling, Destination Sundsvall
640x640transp 885 zombie
Zombieattack på
Hemsö fästning
Den senaste tiden har zombies varit synliga i Härnösand, bland annat på Hemsö fästning och på Simhallen. 

Det är SVT som spelar in en ny säsong av barnprogrammet Zombies, där barn ska förhindra att zombies tar över världen. I samband med inspelningen på Hemsö fästning var både Sveriges Radios Kuturnytt och Yippie med för att göra reportage.
Företagsakuten förlängs
Företagsakuten för företagare som på olika sätt drabbas av coronapandemin förlängs fram till årsskiftet. Företagsakuten erbjuder rådgivning och stöd, till exempel ekonomisk rådgivning, krishantering och samtalsstöd samt tips om vilka utbildnings- och utvecklingsmöjligheter som finns.
Läs mer om företagsakuten
Enkla vägen för företag
Om du vill starta, bygga till, utveckla eller på annat sätt förändra din befintliga verksamhet kan ditt ärende beröra fler än en myndighet. Använd gärna vår e-tjänst ”Enkla vägen för företag” så får du hjälp genom hela processen av någon av våra näringslivsutvecklare. Inom två veckor får du ett besked om tid för ett möte med berörda parter.
Läs mer om Enkla vägen för företag
78 bg computerdog
Svenskt Näringsliv bjuder på digitalt medlemscafé
På fredag 25 september är det premiär för ”Digitalt medlemscafé” i Västernorrland.
Medlemscaféet kommer initialt att köras fyra fredagar kl. 11.00–11.30. Vid varje möte är det ett ”tema”. Besöksnäring, tjänstesektorn, byggsektorn för att nämna några. Ett tillfälle för dig som är intresserad av att lyssna in hur det ser ut för företagen och annat aktuellt.

Varmt välkommen att delta!

Mer info och länk till mötet hittar du här
886 fokusm%c3%a4ssan
Ingen Fokusmässa i år
På grund av coronapandemin är Fokus Företagsmässa inställd i år. Den är flyttad till våren 2021.

Även Företagsgalan är inställd, men kommer att ersättas av en Företagardag den 18 november. Mer info om den kommer.
76 bg autumn
Det här händer i höst
Här är några datum att hålla reda på inför hösten. Ta fram kalendern och pricka in.

  • 25 sep. Företagsfrukost. Livesändning. Läs mer här
  • 25 sep. Digitalt medlemscafé för Svenskt Näringslivs medlemmar. Läs mer här
  • 2 okt. Digital@idag. En temadag för att inspirera till digital utveckling. Läs mer här
  • 7 okt. kompetensaktivitet Miun?
  • 23 okt. Företagsfrukost
  • 18 nov. Företagardagen. Mer info kommer.
  • 11 dec. Företagsfrukost
$$$open$$