Näringslivsenhetens nyhetsbrev​​​​ Visa i webbläsare
103 NY banner
Företagsfrukost tema utveckling och upphandling
Företagsfrukosten den 26 mars, fokuserades på utveckling och upphandling. Morgonens gäster var Malin Sjöstrand, plan- och byggchef, Maja Nordmark, översiktplanerare och Hanna Krämmer, planhandläggare. Vi fick också träffa Fredrik Kling som gjort en stor utvecklingsresa genom att leva sin dröm. Vi tittade in i Hernö Gins lokaler och upphandlingschef Linda Högdal svarade och förklarade på Annalena Sjölunds, ordförande Företagarna Härnösand, upphandlingsfrågor. På kommunens hemsida kan du se Företagsfrukosten i sin helhet, obs tillgänglig till och med 8 april.
Företagsfrukost 26 mars
1142 wLINDA
Fokus upphandling 
Nu gör kommunens upphandlingsenhet en insats riktat till det lokala näringslivet. I veckan lanserades en ny e-tjänst och en informationsfilm om hur lägst pris-upphandling fungerar.
− Senare i vår bjuder vi in till en anbudsskola för att ge tips och råd till vårt lokala näringsliv om vad de behöver tänka på när de lämnar anbud till kommunen, säger upphandlingschef Linda Högdal.
Läs mer om upphandling
640x640transp 1153 tonny
Invigning av kommunens Arbetsmarknadstorg
31 mars invigs Arbetsmarknadstorget i Härnösand som är en plats dit arbetslösa kommunmedborgare kan vända sig för att få stöd att nå egen försörjning.
Tonny Westling, företagare och deltagare i styrgruppen tycker att det här är en bra insats:
− Vi måste verka för och skapa förutsättningar så att människor kan komma ut på arbetsmarknaden med målet till egen försörjning.
Läs mer Arbetsmarknadstorget
1134 Anna Nordlander
640x640transp Härnösand - det självklara valet för global FemTech startup
640x640transp Anna Nordlander och Hanna Nordenö jobbar via sin nya startup, 1750 AB, på en ny digital helhetslösning för att stötta mammors återhämtning efter en förlossning - About Mom.

About Mom-appen utvecklas i samråd med mammor, läkare, barnmorskor och psykologer och kommer bland annat ge mammorna möjlighet att följa sin återhämtning, få kontakt med experter och ta del av en global community med andra mammor som befinner sig i ett liknande stadium i återhämtningen.
Läs mer om About Mom-appen
1137 priviligedagen
Privilegiedagen - Grattis  Härnösand  436 år
Som många av er vet så fyllde Härnösand 436 år den 11 mars i år. Traditionellt brukar det bjudas på fika i Rådhuset. I år blir firandet annorlunda. Nu kan du se det digitala firandet som inleds med ett välkomstal av  kommunfullmäktiges ordförande Göran Norlander, Örjan Leek tar dig sedan med på en vandring "Nu och då" och förskolebarnen på Ängets förskola funderar på hur många år Härnösand egentligen fyller. 
Privilegiedagen
1130 Sk%c3%a4rmklippnyhetstsvep
Nyhetssvepet från näringslivet
Härnösandsföretag lanserar ny klimatanpassad cykel på den svenska marknaden, 2MA ingår i Progrits, vinnarna i årets UF-företag och mycket mer. Här kan du se ett axplock av nyheter från Härnösands näringsliv.
Nyhetssvepet
Företagsakuten hjälper dig
Behöver du och ditt företag hjälp att ställa om verksamheten under coronapandemin? Vi stöttar dig och ditt företag att ställa.
Mer information hittar du i vår företagsakut
1149 man jobbar01
1154 40298809 outdoor chairs and tables of a restaurant
Sök tillstånd för uteservering
Du behöver tillstånd från polisen för att ha uteservering på en offentlig plats. Tänk på att söka i god tid. Under handläggningen skickas remisser till kommunen och andra berörda myndigheter.  Läs mer och ansök här
1138 Sista svarsdatum 30 mars 2 (1)
Tyck till senast 30 mars
Snart rinner tiden ut för Svenskt Näringslivs enkät företagsklimat. Har du fått den men inte hunnit svara, gör det - det är tillsammans vi utvecklas och stärker företagsklimatet.
Läs mer om företagsklimatet
1140 Tempen
Fler nya företag och färre konkurser
Den senaste statistiken visar att vi har fler nya företag och färre konkurser om vi jämför med samma period ifjol. 
1152 t%c3%a5g w
Regeringen ansöker om EU-stöd till del av Nya Ostkustbanan
Regeringen har ansökt om EU-stöd till Nya Ostkustbanan, delen Sundsvall-Dingersjö. EU kan medfinansiera med upp till 50 procent av kostnaden. Läs mer om ansökan
Pågående eller kommande upphandlingar
640x640transp 1146 972223 closing the contract
Sjuksköterskor - annonserad
Central datalagring (SAN) - annonserad
BAAS (back-up system) – annonsering inom kort
Bygghandling Utsprångskajen – annonsering Q2
Städtjänster – annonsering Q2
Textilslöjdsmaterial – annonsering Q2
Träslöjdsmaterial – annonsering Q2
Reklambyråtjänster – annonsering Q2
Konferensutrustning – annonsering Q3
Vitvaror – annonsering Q3
Järnhandels-och byggvaror annonsering Q3
Bemanningstjänster – annonsering Q3
Kontors-och skolmaterial – annonsering Q3
Arbetsskor – annonsering Q3
Vill du bli leverantör till Härnösands kommun? Håll koll på pågående och kommande upphandlingar under våren i  e-Avrop.
Läs mer om pågående upphandlingar
Omsättningsstöd till handelsbolag
Från och med måndag 29:e mars kan man även söka ett nytt omsättningsstöd som är för Handelsbolag. Nedan finns länken till vår hemsida med info. Vi kommer även gå ut med en nyhet på hemsidan på måndag samt på Facebook om detta. Läs mer om stödet
Tillfälligt anstånd med skattebetalning
Företag som drabbas ekonomiskt av coronaviruset kan ansöka om tillfälligt anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, avdragen skatt och moms. Betalningen kan skjutas upp i ett år från beslutsdatumet..
Läs mer om anstånd
Vägledning om du har butik
Har du en butik, stor som liten, eller en annan verksamhet som omfattas av den tillfälliga covid-19-lagen? Här finns vägledning kring vad som gäller för att du ska kunna göra rätt och för att vi tillsammans ska minska smittspridningen.
Informationsfilm för butiker
Informationsblad för butiker
Checklista
Mer information om covid-19 lagen
1084 MITTHARNOSAND
Bjuder du in till digitalt företagsbesök?
Vill du bjuda in till ett digitalt företagsbesök? Under vårens Företagsfrukostar har vi haft glädjen att träffa företag som visat upp sin verksamhet. Vill du visa upp din verksamhet? Mejla foretagslots@harnosand.se
Tack alla som följde Företagsfrukosten via Facebook eller kommunens hemsida och taggade #mitthärnösand. Värdefullt i dessa tider att "ses" då vi inte kan träffas fysiskt.
1089 916545 calendar
Kalendarium
30/4 Företagsfrukost
28/5 Företagsfrukost

4/6Digital Prisceremoni - vi hyllar Härnösands näringsliv
18/6 Företagsfrukost  
  
105 facebook106 twitter107 external link