Näringslivsenhetens nyhetsbrev​​​​ Visa i webbläsare
103 NY banner
Företagsfrukost tema kvinnors företagande
Företagsfrukosten den 26 februari, fokuserades på kvinnors företagande och entreprenörskap. Morgonens gäster var vd och ägare Maria Frölén, Frölén Kross, Härnösandsbördiga Cecilia Suhaid Gustafsson som blir ny konstnärlig ledare på Riksteatern, Linda Lii Lundberg, ordförande i Mittnätverket Vendela som berättade om deras digitala fika den 8 mars på internationella kvinnodagen. På kommunens hemsida kan du se Företagsfrukosten i sin helhet, obs tillgänglig till och med 12 mars.
Länk till Företagsfrukosten
1091 Erik
640x640transp Hallå där Erik Eriksson...
640x640transp … regionchef på Ung Företagsamhet. Nästan alla i samhället har fått ställa om sin verksamhet och UF är inget undantag. Hur sammanfattar du året?
- Efter en annorlunda vår 2020 i coronapandemins spår, med digitala skolbesök och arbete på distans tog vi i höstas emot en ny årskull med energifyllda elever. Gymnasieskolorna slog upp sina dörrar för att ta emot elever igen, grundskolorna likaså, vilket innebar att vårt viktiga arbete kunde fortsätta, om än i lite annan kostym.
Läs hela intervjun på Härnösandsföretagens sida
Samhällsbyggardag om upphandling i Härnösand
Nu bjuder Svenskt Näringsliv in till ett kompetenshöjande dialogmöte 17 mars klockan 13.00-15.00. För många företag är affärer med den offentliga marknaden viktig och avgörande. En kommun upphandlar varor och tjänster i genomsnitt för 25 procent av sin budget. Det innebär att vad och hur myndigheten upphandlar har stor betydelse för näringslivet. Svenskt Näringsliv välkomnar dig  till en givande dialog med fokus på bättre affärer för alla! Mötet sker digitalt via teams som plattform. Sista dag för anmälan är den 15 mars.
Härnösands kommun kommer under våren att göra fler aktiviteter kopplat till upphandling.
Anmäl dig till Samhällsbyggardagen
Framtidens handel - digital föreläsning
Välkommen till föreläsningen om framtidens handel den 4 mars. 
Konsumentens förväntningar på oss förändras i en takt vi aldrig sett tidigare. Det är inte den starkaste som överlever, inte heller den intelligentaste, utan den som snabbast anpassar sig till förändringar. Så hur gör du det? Utbildningsprojekt Handelskraft presenterar en högaktuell föreläsning som sätter fokus på handelns digitala utveckling
Anmälan
1078 St Petri Logen 023
Nytt datum och plats för Fokusmässan 2021
HNEF har på grund av rådande omständigheter hittat ett nytt datum som är genomförbart för Fokusmässan. Datumen att sikta på är 10-11 september. Mässan kommer bli mindre än tänkt med anledning av pandemin, så ett behov att byta lokal har kommit upp. Det är nu klart att Fokusmässan flyttar till St Petri Logen i samarbete med Jonathan Norberg.
Läs mer om Fokusmässan 2021 
Begränsade öppettider för serveringsställen
Smittspridningen i samhället ligger på en hög nivå och fortsätter att öka. Det pågår regionala utbrott, och fler kluster med nya virusvarianter har hittats. Regeringen ser allvarligt på utvecklingen av antalet fall och har fattat ett beslut som gör det möjligt för Folkhälsomyndigheten att begränsa öppettiderna för samtliga serveringsställen som till exempel restauranger, kaféer och barer. I ett första steg kommer detta innebära en nationell begränsning av öppettiderna till kl. 20.30 för samtliga serveringsställen. Ändringarna träder i kraft den 1 mars 2021. Serveringsställen kommer dock att kunna ha öppet för avhämtning eller hemleverans efter kl. 20.30.
Läs mer om öppettider för serveringsställen
1083 154983995 2350501558428012 579196669066247113 n
Svensk Fast utmanar företag att stötta en förening
Många föreningar har det tufft just nu och det vill Svensk Fastighetsförmedling råda bot på genom att stötta en förening. Vid  Företagsfrukosten i februari offentliggjordes vinnaren Älandsbro AIK  efter en omröstning på deras webbplats. Föreningen får 10,000 kronor till verksamheten. Tidigare i höst kunde vi se att både Hernö Gin och Alltid Marknadsbyrå skänkt pengar till Kvinnojouren och mer stöd behövs till föreningslivet. Antar du Svenskt Fastighetsförmedlings utmaning? Ingen kan göra allt men alla kan göra något.
Sök omställningsstöd för augusti 2020–februari 2021
Omställningsstödet är ett stöd till företag vars nettoomsättning har minskat i väsentlig utsträckning under stödperioderna augusti-oktober 2020, november-december 2020 och januari-februari 2021, jämfört med motsvarande månader under 2019. Den minskade nettoomsättningen ska så gott som uteslutande vara en konsekvens av coronapandemin. Stödet går att söka under perioden 25 februari till och med 30 april 2021. 
Läs mer om omsättningsstödet
1085 40285167 agenda meeting plan schedule
Tillfälligt anstånd med skattebetalning
Företag som drabbas ekonomiskt av coronaviruset kan ansöka om tillfälligt anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, avdragen skatt och moms. Betalningen kan skjutas upp i ett år från beslutsdatumet. Anstånd kan också medges för årsmoms (en period) som redovisas under 27/12 2019 – 17/1 2022.
Läs mer om anstånd
Vägledning om du har butik
Har du en butik, stor som liten, eller en annan verksamhet som omfattas av den tillfälliga covid-19-lagen? Här finns vägledning kring vad som gäller för att du ska kunna göra rätt och för att vi tillsammans ska minska smittspridningen.
Informationsfilm för butiker
Informationsblad för butiker
Checklista
Mer information om covid-19 lagen
1084 MITTHARNOSAND
Bjuder du in till digitalt företagsbesök?
Vill du bjuda in till ett digitalt företagsbesök? Under vårens Företagsfrukostar har vi haft glädjen att träffa företag som visat upp sin verksamhet. Vill du visa upp din verksamhet? Mejla foretagslots@harnosand.se
Tack alla som följde Företagsfrukosten via Facebook eller kommunens hemsida och taggade #mitthärnösand. Värdefullt i dessa tider att "ses" då vi inte kan träffas fysiskt.
1089 916545 calendar
Kalendarium
8/3 Internationella Kvinnodagen digitalt fika, arr Mittnätverket Vendela
17/3 Samhällsbyggardag, Svenskt Näringsliv
26/3 Företagsfrukost Tema Utveckling och Upphandling
30/4 Företagsfrukost
28/5 Företagsfrukost
18/6 Företagsfrukost  
  
105 facebook106 twitter107 external link
$$$open$$