Näringslivsenhetens Företagsfrukost Visa i webbläsare
103 NY banner
Inbjudan 
Foodtech – vår nya framtidsnäring  
1011 Tomater
Härnösand vill bli Norrlands foodtech-nav när livsmedelsbranschen ställer om till hållbar produktion med nya produktionstekniker. I det arbetet ingår att attrahera företag, organisationer och föreningar som vill och kan vara med på resan. Välkommen till en inspirationskväll om vår nya framtidsnäring.

Tid & plats:

18 november, klockan 17.30 Olof Högberg-salen, Sambiblioteket. Förmingel med mat tillagad av Nordvik, Hushållningssällskapet  
Anmäl dig senast 15/11  samt ev. matallergier.
Länk till anmälan
Programmet 18 november, Sambiblioteket
Kl. 17.30 Förmingel och middag
Vi bjuder på mat tillsammans med Nordvik som dukar fram lokala läckerheter.
1426 Nordvik Logo2 Hoger RGB
Kl. 18.15 Nu stärker vi  arbetet med hållbar livsmedelsproduktion  
1419 IMG 1124 (1)
Hur ska vi i Västernorrland arbeta med vår framtidsnäring hållbar livsmedelsproduktion? Johan Jörgensen, Sweden Foodtech, kvällens moderator, är Sveriges egen Mr. Foodtech och en ledande auktoritet inom den pågående disruptionen inom matsektorn. Johan är en visionär på området och har svårt att hålla tyst om vad han tycker. Han kommer att  att ge oss en bild om vad hållbar livsmedelsproduktion är och i dialog med våra gäster får vi en inblick om det pågående arbetet i länet samt vad vi behöver göra för att vässa vårt arbete ytterligare i samverkan med företag, kommuner och myndigheter.
1417 wrvn mia olle
Kl. 18. 45 Regionens arbete med Foodtech
Region Västernorrlands Tillväxtverksamhet Malin Wedin och Olle Lidgren, berättar om foodtech som prioriterat utvecklingsområde utifrån de regionala strategierna för utveckling och innovation.
Kl. 19.15 Vad händer i Västernorrland på området?
Foodtech-företagen Big Akwa, Agtira och Idania samt Petra Forsström näringslivschef, Härnösands kommun berättar om vad som händer på området och vilka utmaningar och möjligheteter vi står inför.
1416 Andreas Telhammer
Kl. 19.30 Nordvik och foodtech
Kvällens mat tillagades av Nordvik men hur kommer de in i foodtech? Andreas Telhammer, platschef Nordvik, Hushållningssällskapet Västernorrland, brinner för landsbygdsutveckling och grön näring.
Kl. 19.45 Tack för ikväll!
Vi summerar kvällen och blickar framåt. Johan Jörgensen, Sweden Foodtech
1058 23688121 people having breakfast at table with food
Eftermingel
Fredagen den 19 november kommer Johan Jörgensen medverka i Företagsfrukosten och där finns också möjlighet att träffa Johan i frukostens eftermingel. 
1406 foodtechloggor
Aktiviteten arrangeras av projektet Hållbar livsmedelsindustri  som har till uppdrag att etablera fler företag i regionen inom området. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västernorrland, Härnösands kommun. Den här kvällsaktiviteten samverkar projektet även med Nordvik Hushållningssällskapet.
105 facebook106 twitter107 external link