Nyhetsbrev om tillväxt och näringsliv november 2018 Visa i webbläsare
103 NY banner
162 Berit H%c3%b6gman 1
Företagsfrukost om värmländsk hövding, Kanadaresa, lokal bank och en ny APA 
Nu är det nära för Härnösands nya restaurang APA vid Torget. Det berättade Daniel Sandström, en av APA:s ägare för de ca 120 personerna i publiken på företagsfrukosten 16 november. Där deltog också nya landshövdingen Berit Högman, BizMakers Josefin Jaén Nilsson samt Svante Berggren och Ingela Nordlander från Länsförsäkringar Bank.
Läs mer och anmäl dig till nästa företagsfrukost här
165 datacenter
Bolooba Data Centers etablerar sig i Utansjö
Bolooba Data Centers etablerar ett nytt datacenter i Utansjöverken i Härnösand. Satsningen innebär nya jobb och nytt liv i den gamla industribyggnaden.
Hyresavtalet är på tio år och Bolooba räknar med att behöva cirka 50 personer för att bygga anläggningen och därefter tio datacentertekniker för att sköta verksamheten.
Läs mer här
167 vindkraft 20i 20viksj%c3%b6 webb
Största investeringen i Härnösands historia
E.ON har beslutat att bygga två vindkraftsparker med totalt 114 vindkraftverk i Viksjö. Det blir en av Europas största landbaserade vindkraftsanläggningar och den i särklass största investeringen någonsin i Härnösands kommun. Totalt investeras över fem miljarder kronor.
Läs mer om satsningen här
154 peckas
Ny nationell konferens om kretsloppsodling och Food Tech som framtidsnäring
Den 5 december samlas aktörer från hela Sverige i Härnösand för att diskutera framtidens livsmedelsindustri. Business Sweden, Macklean, som bland annat gjort Gotlands och Västernorrlands livsmedelsstrategier, samt de nationella nätverken Refarm och Swedish Surplus Energy Collaboration, SSEC, är några av föreläsarna.
Programmet innehåller även studiebesök på Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för fisk och grönsaker. Konferensen är kostnadsfri.
Läs mer och anmäl dig till konferensen
166 Birka Cruises vid H%c3%b6gakustenbron
Snart kan du boka sommarens kryssningar till Härnösand och Höga Kusten
Sen sommaren 2016 har 18 000 resenärer följt med på Birka Cruises kryssningar till Härnösand och Höga Kusten! Sommaren 2019 blir det fem nya kryssningar hit och nu har Birka släppt intresseanmälan för förtur till biljettbokning. Biljetterna släpps i december och brukar gå åt fort så passa på.
Läs mer och gör intresseanmälan här

164 sambiblioteket01
Framtidsdagar på Sambiblioteket
Ett aktivt kunskapscentrum, mötesplats för staden och av avgörande betydelse för utvecklingen. Det var en del av visionen för Sambiblioteket när det invigdes år 2000. Alla aktörer i Sambiblioteket bjuder nu in dig för att visa nya harnosand.se och harnosand.nu samt hur vi tar visionen vidare och blir en gemensam kraft för Härnösand och regionen. Kom och se våra nya fysiska och digitala mötesplatser med service och inspiration till invånare, studenter och näringsliv. Välkommen till Framtidsdagarna på Sambiblioteket!
Program för dagarna kommer uppdateras löpande här
168 Expertrum Webb 800x6002
Näringslivskalender
Visste du att du kan hitta info om Näringslivsvecka 19-23 november, kommande företagsfrukost och andra aktiviteter som arrangeras för er i ett samlat kalendarium?
I kalendariet på harnosandsforetag.se finns bland annat BizMakers event Expertrum den 14 december där vem som helst kan få kostnadsfri rådgivning av lokala företagare i ämnen som marknadsföring, riskkapital och juridik..
Läs mer om Expertrum och anmäl dig här
Kolla in alla aktiviteter här
105 facebook106 twitter107 external link