Nyhetsbrev om tillväxt och näringsliv december 2018 Visa i webbläsare
103 NY banner
187 1
Debut för företagsfrukost på Sambiblioteket
Företagsfrukosten i december ägde för första gången rum på plan 4 i Sambiblioteket. Frukosten inleddes däremot traditionsenligt med luciatåg från gymnasiets estetiska program. De ca 150 personerna som besökte frukosten fick även lyssna till bland andra affärsängeln Camilla Andersson från Norge, den digitala konsulten Mikael Englund samt Pernilla Zsaludek Viklund och Lars Dahlman från hälsoföretaget Lifepulse.
Läs hela frukostreportaget här
185 Muraren
Ny webb om utvecklingsprojekt i Härnösand
Vi samarbetar nära med näringslivet och andra aktörer för att göra Härnösand till en bättre kommun att leva, verka och bo i. Det ska bli över 100 nya bostäder vid vattnet, med grönområden i stadsnära lägen eller i andra attraktiva lägen. Flera av bostäderna har redan byggts, de andra är på gång. På vår nya webb, Mitt Härnösand, kan du läsa mer om utvecklingsprojekt i Härnösand som skapar en personlig livsmiljö.

189 Page 1 Image 1
Ambassadörer för Härnösand lyfts på ny hemsida
Härnösand i Höga Kusten har många stolta ambassadörer. Det visar inte minst det faktum att vi blev framröstade till Sveriges näst bästa sommarstad på Nordens största resesajt. Nu har vi skapat harnosand.nu, en sida där vi berättar om våra ambassadörer, platser, aktiviteter och allt annat som gör Härnösand till Härnösand. Vi kommer kontinuerligt att publicera nya berättelser som du kan dela med släkt och vänner. En av berättelserna är om Anna och Fredrik Persson som flyttat hem för att starta restaurang Brygghuset.  
Läs om familjen Persson och andra berättelser här
182 Pernilla3
Hälsostartup söker testpiloter
Härnösandsbaserade Lifepulse, en startup inom e-hälsa, har tagit fram ett webbaserat program som stimulerar ökad fysisk aktivitet och långsiktig beteendeförändring.
Programmet, som sträcker sig över nio månader, bygger på en vetenskaplig modell med hållbara faktorer för beteendeförändring, coaching och mental träning. Pernilla Zsaludek Viklund på Lifepulse söker nu företag som vill testa programmet.
Läs mer om Lifepulse här
184 evalotta och henrik
Film om Landsbygd 2.0
Landsbygden i Härnösand och Höga Kusten är fylld av driftiga föreningar, entreprenörer och kommuner som tillsammans utvecklar landsbygden! Leader Höga Kusten har gjort en film om våra landsbygdsutvecklare Eva-Lotta Öberg och Henrik Olssons projekt Landsbygd 2.0 i Härnösand. Ett projekt där nya grepp tas för service på landsbygden och man snart kan få hem både livsmedel och böcker med ett klick på nätet! Våra
Se filmen om Landsbygd 2.0
150 Inbjudan fokus2019 Sida 2
Kalendarium med Fokusmässan och andra aktiviteter
Vill du boka Fokus2019 med företags- och yrkesmässa eller kolla in datumen för nästa års företagsfrukostar?
I kalendariet på harnosandsforetag.se läggs det löpande ut aktiviteter för företagare. Har du ett evenemang du tycker borde vara med maila Näringslivsenheten på foretagslotsen@harnosand.se.
Gå in på harnosandsforetag.se
188 n%c3%a4ringsliv
Julhälsning från Näringslivsenheten 
Näringslivsenheten tackar för bra samverkan 2018 och önskar er alla en God jul och ett Gott nytt år!
Kontakta oss gärna på tel: 0611-34 80 34, via mail eller vår hemsida harnosand.se/naringsliv. Du kan även använda vår e-tjänst ”Enkla vägen för företag” som finns på hemsidan.
Vi ser fram emot att träffa er i olika sammanhang 2019.

105 facebook106 twitter107 external link