Inbjudan till Näringslivsenhetens företagsfrukost 15 februari
Visa i webbläsare
Välkommen till företagsfrukost!

Fredag 15 februari kl 7:45
Pris: 90 kronor
Plats: Sambiblioteket, plan 4, Härnösand

Anmäl dig här
Största investeringen i Härnösand någonsin
Magnus Kullberg, E.ON Wind, och Per Nordlund, VD på Nysäter Wind, om satsningen på två vindkraftsparker med totalt 114 vindkraftverk i Viksjö.

Det kommer bli en av Europas största landbaserade vindkraftsanläggningar och den i särklass största investeringen någonsin i Härnösands kommun.

Brasilianskans dröm som blev sann i Härnösand
Ana Vikman är från Brasilien och hon har länge drömt om att starta företag. Nu är hon dietistkonsult och har blivit egen företagare men i Sverige. Hör om hur hon hamnade i Härnösand och om hennes privatpraktik med kostrådgivning, behandlingsprogram för grupper, föreläsningar och hembesök.

Butiken som gör Härnösands torg mer attraktivt
Bitte Selldén flyttade sin blomsteraffär från Prismagallerian till ny större lokal vid torget. I sin butik, Saga Design, säljer hon nu både blommor och presenter från butiken Inreda & Sånt som hon också drivit.

Hur har det gått sen flytten och hur vill hon utveckla butiken och samtidigt bidra till en mer attraktiv stadskärna?  
Härnösandsprofilen som ska få fler att starta företag
Göran Keijerhag är en rutinerad företagare som drivit både Nybrokällaren och McDonalds som franchisetagare i Härnösand. Han är även ordförande i HÄR - Handel och möten men ska nu använda sin gedigna kunskap till att få fler att starta företag när han blir ny rådgivare hos nationella nätverket NyföretagarCentrum som etablerar sig i Härnösand.

Öppningen av NyföretagarCentrum på Sambiblioteket förstärker företagsrådgivningen i huset då Almi, Business Sweden, High Coast Invest och Bizmaker redan finns här. Så om du vill ha hjälp med att starta, driva eller utveckla ditt företag passa på att boka en tid med Göran, eller någon av de andra rådgivarna när du ändå är på plats.      

Vill du bli leverantör till bygget av vindkraftsparken?
Efter företagsfrukosten kan du få mer information om vindkraftsinvesteringen på över 5 miljarder kronor och om hur ditt företag kan bli leverantör till bygget av vindkraftparken i Viksjö eller kringtjänster inom bland annat service och besöksnäring.

Dialogmötet är kl 9-10 i Alfhild Agrellsalen på plan 4 i Sambiblioteket. För mer information om mötet kontakta Henrik Olsson, näringslivsutvecklare Härnösands kommun, tel: 0611-34 82 76

Frukosten som mötesplats
Varje företagsfrukost besöks av ca 150 personer från näringslivet du kan knyta kontakter med. Du kan även träffa månadens UF-företag, Pillowtreats och 2°C, samt kommunpolitiker och tjänstemän från näringsliv, samhällsplanering och upphandling. Frukosten är uppdukad från kl 7:15 så kom tidigt så du kan nätverka och äta frukost i lugn och ro.

Engströms Bakery & Deli är frukostleverantör och moderator är Tobias Wikström, Höga Kusten Nöje.