Nyhetsbrev om tillväxt och näringsliv mars 2019 Visa i webbläsare
103 NY banner
283 DSC5249
Företagsfrukost om drivkraft, ständig utveckling och positiv attityd som nyckel för att lyckas
Det var en skön känsla på Sambiblioteket när mars månads företagsfrukost arrangerades denna fredagsmorgon. Flera spontana applåder, ett positivt surr och ett och annat tillrop. Och visst var det flera nya ansikten bland de cirka 140 på plats?
Läs reportage om frukosten här
298 Inbjudan Blissum s1 ny
Affärsutveckling inom besöksnäring och handel
Kostnadsfri utbildning för dig inom handel och besöksnäring på landsbygden. Kursen är uppdelad i tre olika dagar och du ska anmäla dig senast 19 mars.
Läs mer och anmäl dig här

277 Nomineringar
Vilka företag tycker du förtjänar pris på företagsgalan i höst? Nominera ett eller flera företag oavsett antal anställda, omsättning och bransch. Välj bara de företag du tycker är bäst i Härnösand. En jury kommer sen utse de nominerade företagen och slutliga vinnarna.
Nominera genom att maila in dina förslag till Näringslivsenheten
276 sambiblioteket01
Kväll och dag på tema näringsliv och tillväxt
Härnösands tillväxtstrategi har tagits fram i samarbete mellan Härnösands kommun, företag, övrigt näringsliv och myndigheter. På kvällen den 16 april kan du få höra mer från ledande tjänstemän och politiker om hur strategin används för att utveckla Härnösand.
Drop in med enklare förtäring från kl 17 och sen program från kl 17:30-19:30.
Anmäl dig här

Det blir även en halvdag på tema näringsliv och tillväxt den 17 maj med Carin Hjulström som moderator och både regionala och nationella gäster. Frukosten pågår till kl 9 och sen är det längre paus för nätverkande innan fortsatt program på scenen från ca kl 09:30-13:30 inklusive lunch och mingel.
Läs mer och anmäl dig här  


275 maskar
Besök Sveriges största scenkonstfestival
Scenkonstbiennalen lockar ca 1200 deltagare från scenkonstbranschen och den 14-19 maj arrangeras evenemanget i Sundsvall och Härnösand.

Till Härnösands teater kommer bland annat Johan Ulveson och Kicki Bramberg med Dramatenföreställningen Stolarna och Performanceverket MASS – bloom explorations kommer att finnas på plan 4 i Sambiblioteket. Även om du inte är biennalendeltagare kan du gå på föreställningarna.  
Läs mer och köp biljetter här
278 Elbil 2
Ny hållbarhetsvecka med inspiration till ditt företag
Vill du få ett energismart företag där du sparar pengar, ökar konkurrenskraften och minskar er klimatpåverkan? Anmäl dig till ett kostnadsfritt lunchseminarie den 25 mars som en del av ny hållbarhetsvecka med inspiration och kunskap.
Se hela veckans program som avslutas med Earth Hour
295 familjen %c3%96P
Hjälp till att skapa Härnösands framtid
Just nu har det påbörjats en ny översiktsplan för Härnösands kommun. I den nya översiktsplanen skapar vi gemensamt med näringsliv och invånare förutsättningar för vår gemensamma framtid.
Läs mer om arbetet med Översiktsplanen och hur du kan bidra till Härnösands framtid
296 Starta f%c3%b6retag bild webb
Vill du starta företag eller är nyföretagare?
Drop in den 19 mars på Sambibioteket, plan 4 kl 16-17, för dig som vill eller precis har startat företag. Läs mer här
297 seminariet barn
Bostadskvarter mitt i Härnösand ska utvecklas
Ett fantastiskt område i toppläge, högst upp på Nybrogatan i Härnösand. Härnösands kommun vill utveckla kvarteret Seminariet och i torsdags arrangerades en dag då exploatörer och andra intressenter fick inspiration och chansen att titta på området.
Läs mer om dagen

Läs mer om Kvarteret Seminariet och andra utvecklingsprojekt


188 n%c3%a4ringsliv
Vill du träffa oss på Näringslivsenheten
Vill du att vi ska besöka ditt företag eller få tips och råd från oss? Kontakta oss på tel: 0611-34 80 34, via mail eller gå in på vår hemsida harnosand.se/naringsliv. Du kan även använda vår e-tjänst ”Enkla vägen för företag” som du hittar via vår sida.
105 facebook106 twitter107 external link