Nyhetsbrev om tillväxt och näringsliv april 2019 Visa i webbläsare
103 NY banner
333 Diana Krantz glad
Högtryck i hamnen, export, Höga Kusten och en efterfrågad föreläsare
Det råder ständigt högtryck i Härnösands hamn. 141 vindkraftverk ska lossas i år och många blir det även kommande år. Det berättade Diana Krantz från Delta Terminal vid företagsfrukosten i april. Deltog gjorde även Ulrika Ekebro, Ekebro Utveckling, Mikael Englund, Höga Kusten Turism och Jonas Thulin, Business Sweden.
Läs reportage om frukosten här
328 Startbild nominieringfilm
Nominera till årets företagspriser
Vi har redan nu fått in nästan 400 nomineringar, vilket är nytt rekord, till årets företagspriser! Men det finns fortfarande tid att nominera då sista dagen är den 4 maj. Här kan du nominera
276 sambiblioteket01
Företagsfrukost och halvdag om näringsliv och tillväxt
Carin Hjulström är moderator hela dagen och frukosten pågår från kl 7.45 till kl 9.00. Sen är det paus för nätverkande innan fortsatt program på scenen från ca kl 09:30-13:30 inklusive lunch och mingel. Gäster är bland annat Emil Källström, Riksdagsledamot, Berit Högman, Landshövding och Fabian Bengtsson, ägare NetOnNet Group och ordförande Företagarna.

Ange i anmälan om du medverkar hela programmet eller endast frukost alternativt övrigt program. Dagen är kostnadsfri.
Anmäl dig här
275 maskar
Besök Sveriges största scenkonstfestival
Scenkonstbiennalen lockar cirka 1 200 deltagare från scenkonstbranschen och den 14-19 maj arrangeras evenemanget i Sundsvall och Härnösand.

Till Härnösands teater kommer bland annat Johan Ulveson och Kicki Bramberg med Dramatenföreställningen Stolarna och Performanceverket MASS – bloom explorations som kommer att finnas på plan 4 i Sambiblioteket. Även om du inte är biennalendeltagare kan du gå på föreställningarna. Läs mer och köp biljetter här
329 Glad tjej i vit blus.w
Utveckla din företagsidé och ditt erbjudande
Få kunskap och inspiration att utveckla din företagsidé och ditt erbjudande. Bland annat genom att ta lärdom av andra framgångsrika företagare. Ett hållbarhetsperspektiv är en förutsättning för att bli framgångsrik och detta är ett genomgående tema i seminariet. Du får ta del av modeller och verktyg som hjälpa dig att ta företaget till nästa nivå. Anmäl dig här
295 familjen %c3%96P
Hjälp till att skapa Härnösands framtid
Just nu har det påbörjats en ny översiktsplan för Härnösands kommun. I den nya översiktsplanen skapar vi gemensamt med näringsliv och invånare förutsättningar för vår gemensamma framtid.

Läs mer om arbetet med Översiktsplanen och hur du kan bidra till Härnösands framtid
330 Glad kille i vit blus
Dags för Härnösands största mässa
Den 3-4 maj 2019 är det dags för en ny upplaga av Fokus Företagsmässa. Företagsmässan lockar många utställare och besökare.

Nytt för 2019 är att även Härnösands Yrkesmässa, med elever från årskurs 8 och årskurs 2 på gymnasiet, arrangeras samtidigt.
Se utställare och program här
331 B%c3%a5t mot Nybron
Dialog med näringslivet om utsprångskajen
Efter företagsfrukosten bjöd Härnösands kommun in till ett dialogmöte om Utsprångskajen. Projektledaren Nicklas Rydmark, kommunens miljöchef Helene Lager och näringslivsutvecklaren Henrik Olsson informerade om projektet, vad som händer nu och framöver.
Följ utvecklingen av kajprojektet här


332 Gruppbild 190227
Vill du träffa oss på Näringslivsenheten
Vill du att vi ska besöka ditt företag eller få tips och råd från oss? Kontakta oss på tel: 0611-34 80 34, via mail eller gå in på vår hemsida harnosand.se/naringsliv. Du kan även använda vår e-tjänst ”Enkla vägen för företag” som du hittar via vår sida.
105 facebook106 twitter107 external link