Nyhetsbrev om tillväxt och näringsliv maj 2019 Visa i webbläsare
103 NY banner
394 Publik
Tillväxtdag avslutade vårens företagsfrukostar på Sambiblioteket
Sista frukosten för våren var del av en Tillväxtdag med Carin Hjulström som moderator. De cirka 150 personerna i publiken kunde bland annat få se Fabian Bengtsson, Emil Källström och Berit Högman bli intervjuade på scenen, som var placerad mitt i biblioteket.
Totalt har cirka 750 personer besökt vårens fem företagsfrukostar på Sambiblioteket och ni kan redan nu i er kalender skriva in datumen 20 september, 19 oktober, 15 november och 13 december då höstens frukostar ska vara.
Läs om Tillväxtdagen här
395 Annons N%c3%a4ringslivschef
Härnösand söker näringslivschef
Vi har ett ökande antal privata företag och flera nya och innovativa företag inom bland annat energiteknik och dryckes- och livsmedelsproduktion. Näringslivsenheten sitter i Sambiblioteket i en kreativ och stimulerande miljö tillsammans med andra innovations- och företagsstödjande aktörer. Sök eller tipsa om tjänsten
400 karta globala malen logo och ikoner
Innovationslunch med BizMaker
Hur kan företag och organisationer skapa värde för sig och sina kunder genom att jobba strategiskt med FN:s globala hållbarhetsmål? 

Hur kan målen vara en del av affärsmodellen och ett självklart inslag i det dagliga arbetet? Den 11 juni bjuder BizMaker in till en inspirerande lunchföreläsning på Sambiblioteket i Härnösand om hållbarhet och FN:s 17 globala hållbarhetsmål.
Se program och anmäl dig här
397 b martinez
Dansfest och vårvisning av kretsloppsodlade tomater inleder sommaren
Evenemangssommaren 2019 börjar den 24-25 maj när det är stor dansfest med bland andra Härnösandsbandet Martinez och Lars-Kristerz. Lördag 25 maj är det dessutom vårvisning av Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för tomater och fisk. En annan sommarnyhet är att Teater Västernorrland spelar föreställningen Tartuffe på Murbergets utescen.
Läs om sommarens evenemang här
401 Sammanfattande omd%c3%b6met V%c3%a4sternorrlands l%c3%a4n 2019
Så tycker näringslivet om vårt företagsklimat
Härnösand är en av länets tre kommuner som fått bättre omdöme från företagen jämfört med föregående år. I Härnösand upplever företagen en marginell förbättring jämfört med 2018 totalt sett men flera av frågorna får ett lägre omdöme jämfört med föregående år.
Läs mer om företagsklimatet här
402 Tr%c3%a4dg%c3%a5rdsgatan
Bra affär för ett levande centrum
Härnösandshus-koncernen och Westerlinds i gemensam centrumsatsning när Härnösands Kommunfastigheter AB, köper 50 procent av aktierna i Härnösand Handel AB, det bolag som äger Prismagallerian.
– Det här är en bra affär för ett levande centrum och viktig för att Härnösand och våra lägenheter ska vara attraktiva även i framtiden, säger Göran Albertsson, vd för Kommunfastigheter och Härnösandshus.
Läs pressmeddelandet här
332 Gruppbild 190227
Vill du träffa oss på Näringslivsenheten
Vill du att vi ska besöka ditt företag eller få tips och råd från oss? Kontakta oss på tel: 0611-34 80 34, via mail eller gå in på vår hemsida harnosand.se/naringsliv. Du kan även använda vår e-tjänst ”Enkla vägen för företag” som du hittar via vår sida.
Vill du träffa oss i sommar är det säkrast om du ringer oss innan, då vår bemanning under vissa perioder är begränsad. Servicecenter på plan 1 är öppet alla vardagar under hela sommaren.
Vi tackar för bra samverkan i vår och önskar er en trevlig sommar!
105 facebook106 twitter107 external link