Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
270 Header n%c3%a4ringsrikt2020

Hej,
Det är lätt att älska Helsingborg på många sätt och speciellt så här års! Länk till den digitala versionen av turistmagasinet Älska Helsingborg och information om årets fina hemesterkampanj kan du ta del av längre ner i nyhetsbrevet. Sommartid är det verkligen läge att upptäcka sitt närområde – läs också mer om kultursommarkortet, som är en del av hemestern i år.

Vill du eller ditt företag vara med och berätta om Helsingborg, och lyfta vår stad i era kanaler, finns det massor med bra material och inspiration här som det är fritt att använda. Tillsammans bjuder vi in till Helsingborg – en plats att längta till. Och om ett år bjuder vi in till H22  Cityexpo – läs mer och ta del av inspirationsfilmen längre ner i brevet!

Nu tror jag att många längtar till semester och nyhetsbrevet Näringsrikt tar även det en liten semesterpaus. Vi är tillbaka i augusti med matnyttiga nyheter. Till dess:

Trevlig läsning och varma sommarhälsningar,
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör

PS Som företagare hittar du alltid all uppdaterad information om Corona och vad som gäller avseende olika åtgärder och hjälp som finns att få på foretagare.helsingborg.se.
624 %c3%84lska Helsingborg Magasin
Äntligen är det här – vårt nya magasin
– Älska Helsingborg!
Äntligen har vi ett härligt magasin att dela ut till våra besökare men också till alla ni som har planer på att hemestra. Magasinet finns här att läsa digitalt men du kan också hämta ett på någon av alla InfoPoints runt i staden eller på något av hotellen.

Hoppas ni blir inspirerade av läsningen och att det leder till att ni upptäcker än mer av vår vackra stad.

Här hittar ni stadens alla InfoPoints
Läs magasinet här
642 Sk%c3%b6na dopp i havet 640x320
Sommaren på Visit Helsingborgs kanaler
Sommaren är här och Visit Helsingborg har sedan en tid rullat med sina sommarkampanjer i olika kanaler. Budskap som används är bland annat Cykla längs havet, Käka längs havet och Sköna dopp i havet. Alla avslutas med Helsingborg. En plats att längta till. I kampanjen vill vi med härliga bilder inspirera till besök i Helsingborg och även tydligt visa att här är havet alltid nära.
I kombination med kampanjerna har utvalda influencers fått upptäcka Helsingborg och skriva om det i sina kanaler. Titta gärna på @swedishnomad, @madeline.rae och @myscandinavianhome. Lite senare i juli kommer även @resfredag hit.  
Hemsidan visithelsingborg.com är full med tips att hitta på i och runt Helsingborg. Kika gärna in och tipsa vänner och bekanta som kommer besöka Helsingborg i sommar. På visithelsingborg.com hittar du även fliken Media, här finns bland annat ett stort bildarkiv med fria bilder att användas för att marknadsföra Helsingborg. 
Inspireras på Visit Helsingborg
536 SBF034910 1200px
Nästa sommar är det dags - H22 City Expo 
År 2022 kommer historia att skrivas när Helsingborg tar sin stolta tradition av stadsutställningar till nästa nivå. Med H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen till en spektakulär innovationsshow för alla åldrar! Kom och upplev, utforska, utveckla och njut!
Se den magiska filmen här
605 Kultursommarkort
Kultursommarkortet bostas med Familjen Helsingborg i juni, juli och augusti
Den här sommaren växer Kulturkortet och involverar flera nya samarbetspartners i nordvästra Skåne. Samarbetet har gjort att fler kulturinstanser kopplas samman med Kulturkortet under perioden 1 juni–31 augusti. Kultursommarkortet kostar 300 kronor, är laddat med fina rabatter samt erbjudanden och ger fri entré till ett tiotal kulturplatser i nordvästra Skåne hela sommaren. I Helsingborg ger kortet fri entré till Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar och Sofiero slott och slottsträdgård. På kulturkortet.se kan du läsa mer om sommarens bästa upplevelsekort.
Läs mer här
635 presentkortet
Tack till alla som köpt citypresentkort! 
Det senaste året har många företag valt att köpa citypresentkort som gåva till sina anställa. Vi slår även rekord varje månad i hur många som väljer att använda sin gåva. Pengar som går direkt till drabbade verksamheter och som varit en viktig inkomst under det senaste året. Hittills under 2021 har vi sålt presentkort för över en miljon kronor.
 
Vi vill rikta ett stort tack till alla företag som väljer att stötta vår stadskärna! Och samtidigt önska alla en fin sommar!

Helsingborg City
Köp presentkortet här
638 SLF044883 1200px
640x640transp Gratis kompetensutveckling via Yrkeshögskolan
640x640transp Sedan förra året erbjuder Yrkeshögskolan kompetensutveckling för befintlig personal inom en rad spännande områden. Det är fortbildning inom digitalisering, hållbarhet, automation, ledarskap och mycket mer. Alla kurser är statligt finansierade och går på deltid och distans vilket möjliggör att man kan arbeta under tiden. Den 10/6 släppte Myndigheten för Yrkeshögskolan på ytterligare 90 Upskills-utbildningar med start senare i höst. 
Ta del av hela kursutbudet här
639 HBG Talks web
Save the date - Vart är vi på väg?
ÄNTLIGEN får vi träffas igen. Inte bara för att umgås utan för att lära nytt, låta oss inspireras och för att knyta nya kontakter.  En kickstart på hösten och en nystart för näringen i näringslivet.  
Hbg Talks är vår stora näringslivsdag, nu på en helt ny plats med nytt spännande innehåll som tar sikte på framtiden.  Vi ställer oss frågan “Vart är vi på väg?” och kopplar den till frågeställningar som är relevanta för oss som egenföretagare och/eller anställda.  Förvänta dig det oväntade och räkna med att ha nyttiga lärdomar med dig hem.

Dagen toppas, för den som så önskar, med en galakväll i regi av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.  Förutom glitter, glamour, god mat och fantastisk underhållning kommer det på MiH Guld att delas ut pris till Årets Företag, Årets Startup, Årets Nytänkare, Årets Personlighet och ett för året unikt pris - Årets Hjärta. 
Skriv upp dig för mer information och biljettsläpp
636 AMF
640x640transp TS Working - ny leverantör med social hållbarhet i fokus
640x640transp Ett uttalat mål i staden är att göra mer affärer med företag som tar socialt ansvar och hjälper arbetslösa helsingborgare att komma in på arbetsmarknaden. Från och med 1 juni har Helsingborgs stad ett nytt ramavtal för mindre flytt- och transporttjänster som är upphandlat med villkor för reserverad upphandling. Reserverad upphandling innebär att upphandlingen riktats till leverantörer som tar ett sådant socialt ansvar och TS Working i Ramlösa har nu skrivit avtal med staden. Avtalet kan t ex användas då en verksamhet behöver hjälp med att flytta enstaka möbler eller flyttlådor inom Helsingborg. Det kan också handla om transporter till och från stadens återbruk eller till återvinningscentral.
Helsingborgs stad deltar just nu i ett nationellt projekt som syftar till att främja social ekonomi och socialt företagande. Därför vill vi ha kontakt med aktörer både från näringsliv och civilsamhälle för att kunna ha dialog om detta. Kontakta projektledare Ann Abrahamsson på Arbetsmarknadsförvaltningen om du vill veta mer!
ann.abrahamsson@helsingborg.se
Maila Ann Abrahamsson
641 Trevlig sommar
Näringsrikt har sommaruppehåll - ses i augusti!
Läs de senaste nyheterna på LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
 För att avsluta din prenumeration, klicka här
$$$open$$