Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
270 Header n%c3%a4ringsrikt2020

Hej,
Hösten börjar med goda besked genom lättade restriktioner. Det är viktigt att vi fortsatt är medvetna och agerar klokt, men visst känns det som att det nu finns mycket att se fram emot? Vi valde precis innan vi fick reda på detta att flytta HbgTalks till 27/1 2022, just för att vi vill att alla som kommer till eventet både ska känna sig trygga och kunna se fram emot att ta del av det fullt ut. HbgTalks bygger ju på mingel och myller! Läs mer nedan.

Något som definitivt går att se fram emot och som känns tryggt är att ge sig ut på ”det naturnära äventyret”. Det är en spännande satsning i Familjen Helsingborg där naturnära besöksmål och anläggningar deltar. Läs mer nedan och varför inte ge dig ut på äventyr i höst?

I höst tänker vi också ge oss ut inte bara på äventyr utan på roadshow. Snart släpps programmet till H22 Cityexpo (31/10) och i samband med det vill vi komma ut och träffa föreningar, företagsnätverk och branschkluster mm som är intresserade av att höra mer om vad H22-expot kan betyda för företagen i Helsingborg. Intresserad? Läs mer nedan och boka in oss.

Vi vill såklart också uppmana till att ge sig ut och fira Kullagatan 60 år den 1 oktober. City är i hetluften efter H&M och Stadiums besked och att gemensamt jobba för en levande stadskärna har aldrig varit viktigare. Det sker strategiskt men det sker också genom varje enskild person som väljer att besöka och uppleva vår stadskärna. Läs mer nedan.

Vi ses i höst – förhoppningsvis inte bara på teams!

Varma hösthälsningar,
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör
Hbg Talks byter datum
Vi längtar efter att träffas och snacka om näringsliv. Den 27 januari ses vi på Clarion Hotel Sea U för att prata om det nya normala.

Årets tema är 'Vart är vi på väg' och biljetterna släpps 8 november.
Läs mer här
Hbg Frukost - Save the date
Blockera morgonen den 7 december i kalendern. Då är det dags för årets sista Hbg Frukost. Temat för frukosten är ”Brott mot företagare".

Missade du förra veckans frukost, då kan du se den i efterhand via knappen nedan. 
Se Hbg Frukost igen
647 H22 City Expo 1200x800px Text
H22 City Expo Roadshow - för företag och föreningar
Under november och december finns möjligheten att på nätverks-, företags- och föreningsmöten få en dragning av H22 City Expo och de möjligheter som finns att engagera sig och använda detta jätteevenemang till sin fördel på olika sätt.

BJUD IN OSS! Dragningen tar ca 15 minuters programtid i anspråk + tid för frågor. Kostnadsfritt. I mån av tillgänglighet – först till kvarn.
Boka din dragning
657 Jordbodalen 9 1200px
Kampanj Ditt naturnära äventyr
Mellan 15 september och 31 oktober kör Familjen Helsingborg en stor influenser-kampanj som syftar till att visa upp destinationen utanför högsäsong och vårt breda utbud av naturnära äventyr.

För Helsingborgs del kommer kampanjen lyfta cykling (Kattegattleden & Sydkustleden), vandring (Skåneleden), Kallbad, fiske, Kite surfing samt kulturarvet Wallåkra Stenkärlsfabrik.

Under perioden kommer vi ha drygt 30 influensers som marknadsför destinationen nordvästra Skåne. Vi skickar ut en lista på de influensers som är i Helsingborg när bokningen är färdig.

#naturnäraäventyr
678 7795 kullagatan 1200px
Fira Kullagatan 60 år!
Fredagen den 1 oktober fyller Kullagatan 60 år och det ska naturligtvis firas. Det blir fest och kalasstämning i två dagar 1-2 oktober med musik, barnaktiviteter och tävlingar längs hela gatan. Butikerna på gatan firar med godsaker, erbjudanden och överraskningar!

Läs mer här

Gör företagsbeställningar via Helsingborg Citys E-handel

Med Zipadoos företagskoncept, kan anställda eller kunder få allt levererat hem till dörren, direkt till kontoret eller någon annanstans. Tillvägagångssättet är enkelt! Du väljer från det stora utbudet i onlinebutiken och skickar sedan ett meddelande med detaljerna via ett formulär, så tar Zipadoo hand om resten.

Läs mer här
669 DSC 8673 1 kopiera 1200px
Trendspaning Helsingborg 8 oktober:
God returhantering nyckeln till cirkulär verksamhet
Direktsänd trendspaning från Helsingborg med forskarna Daniel Hellström och Klas Hjort.

Den ökade digitala handeln innebär en avsevärt större mängd returer. Returer kan ses som ett problem – förknippad med kostnader och negativ klimatpåverkan.

I kontrast till denna syn som präglat tidigare returhantering presenterar forskarna Klas Hjort och Daniel Hellström ett mer nyanserat perspektiv där returer är en del av kundresan som skapa värde. Ett perspektiv som stärker returhanteringens strategiska betydelse för olika verksamheter i transformationen från linjär till cirkulär ekonomi/tankesätt.

Medverkande:
Daniel Hellström och Klas Hjort, Lunds universitet
Peter Hietela, CEO Easycom
Jesper Brandin, försäljningschef Nowaste Logistics
Eva Stål, projektledare Resursens Hus/kommunala avfallsbolaget NSR
Läs mer här och anmäl dig här
Våga anställa!
Vid fyra tillfällen under september/oktober har du möjlighet att lyssna på experter inom olika områden rörande anställning. Under en halvtimme får du handfasta tips och råd och självklart finns det möjlighet att ställa frågor. Vi berör fyra olika områden, välj själv om du vill vara med på ett eller flera tillfällen.

Två lyckade seminarier har genomförts och två återstår:
29 september - Våga visa vem du är! Så blir du en attraktiv arbetsgivare
6 oktober - Våga be om hjälp! Därför ska du vara med i en arbetsgivarorganisation
676 V%c3%a5gaanst%c3%a4lla 1200x628 4
Läs mer här
680 DigIT
DigIT(alt) studiebesök
I eventserien (som sänds digitalt) besöker vi spännande organisationer, kommuner och företag i södra Sverige, som ska ge en inblick i hur arbetet med smarta städer och smart industri ser ut, rent konkret, i vår region. Tanken är att inspirera andra verksamheter och bjuda in till möten och diskussioner.
Läs mer här
689 andre hunter ugjPgy2BQug unsplash
Framtidsveckan 18-24 oktober vid Lunds universitet
Under Framtidsveckan lyfter Lunds universitet angelägna och avgörande frågor för framtiden. Varmt välkommen att lyssna på fördjupande samtal där våra forskare samtalar om en rad aktuella ämnen.

Framtidsveckan vänder sig till en bred allmänhet. Programpunkterna är relevanta för dig inom näringsliv och offentlig sektor. Nedanför respektive programpunkt finns information om vem eller vilka den specifika programpunkten vänder sig till.

Framtidsveckan äger rum på E7, Campus Helsingborg. Seminarierna livesänds också vilket betyder att även du som befinner dig på annan ort kan delta digitalt.
Läs mer och anmäl dig
679 kf kulturnytt 24september
Mysig höstmarknad på
Fredriksdal museer och trädgårdar
Söndag 26 september mellan 10.00–17.00 avrundar Fredriksdal museer och trädgårdar årets skördeveckor med efterlängtade Mikaeli marknad. Det blir en mysig heldag med utställare, hantverk, nyskördad frukt, grönsaker och snittblommor. På plats finns också ölbryggare och matkreatörer som säljer äggakaka, picklat och syrat, korv med bröd, saftiga grillspett, lammburgare och höstens nybakade äppelkaka. Det blir också musik och roligheter för hela familjen.

Entré 100 kronor för vuxen, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till och med 18 år.
Läs mer här
Läs de senaste nyheterna på LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
 För att avsluta din prenumeration, klicka här
$$$open$$