Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
270 Header n%c3%a4ringsrikt2020

Hej,
Upplever ni som jag att hösten verkligen kickat igång och att det finns ett uppdämt behov av fysiska möten och aktiviteter? Jag läste för någon vecka sedan att julbord och konferenser nu bokas på löpande band.

För vår del ser vi att det är väldigt värdefullt att kunna träffa företag fysiskt igen, inte minst med tanke på att vi har ett par riktigt intressanta och viktiga ämnen vi vill diskutera. Vi planerar en så kallad roadshow där vi träffar företagsnätverk, och de frågor som är på vår agenda är företags trygghet och hur man som företag kan engagera sig i Cityexpot H22. Helsingborgs företagsgrupper har redan bokat in oss – läs mer nedan. Om ni är ett nätverk som också skulle vilja diskutera detta med oss kan ni anmäla intresse så tar vi kontakt.

Lite mer information om just H22 Cityexpo hittar ni också längre ner – var någonstans i staden händer detta och hur kommer det egentligen se ut under expot? Snart släpps ju även programmet och det går att börja planera sin expovistelse…

Ovan nämnde jag att trygghetsfrågan är viktig för företag. En annan väldigt viktig fråga fokuserar vi på i senaste numret av WORK, magasinet om och för näringslivet i Helsingborg. Där har vi tema grön omställning. Läs WORK digitalt via länken nedan och inspireras av flera goda exempel på Helsingborgsföretag som arbetar med den gröna omställningen. Och fundera på om ni som företag vill skriva på Helsingborgs klimatavtal? Ta kontakt så berättar vi gärna mer om det.

Trevlig läsning och varma hösthälsningar,
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör

PS. Vi önskar också en ny kollega välkommen, Fredrik Wahrolén – ny kommunikations- och marknadsdirektör, som ni får lära känna lite mer längre fram.
725 Rijal 1920x1080px Player
Ett H22 City Expo – fyra huvudområden
På Oceanhamnen får du uppleva en helt ny stadsdel som för tankarna till en urban arkipelag där livskvalitet och hållbarhet smälter samman. Det riktigt spännande är de innovationer som pågår under ytan – där man tagit det cirkulära tänket ett steg till. Bostadsområdet Drottninghög är under förvandling, från miljonprogramsområde sker nu förändringsarbete genom kreativa samarbeten, tillsammans med områdets invånare. Upplev stadsodlingsprojekt och uppfinningsrika lekplatser, nyskapande boendekoncept och miljövänliga transportlösningar. Slottshagen, en grön oas som andas historiens vingslag,  mitt  i centrum och med hisnande utsikt över staden och havet. Vad kan väl vara en bättre plats att prata livskvalitet för människa och planet? Cityområdet är en portal för besökare från hela världen och ett nav för möjligheter. Det är ”här det händer” och platsen för konferenser och stora evenemang. Cityområdet kommer myllra av aktiviteter, smaker och dofter från världens mat och en scen för livsglädje, hackatons, förflyttningar och nya relationer. Vi ses nästa sommar! 
Läs mer om H22 City expo
H22 City Expo Roadshow - för företag och föreningar
Under november och december finns möjligheten att på nätverks-, företags- och föreningsmöten få en dragning av H22 City Expo och de möjligheter som finns att engagera sig och använda detta jätteevenemang till sin fördel på olika sätt. Dragningen tar ca 15 minuters programtid i anspråk + tid för frågor. Det är helt kostnadsfritt. 
Boka din dragning
722 Work 3 21omslag
Nytt nummer av WORK 
Nummer 3 av näringslivsmagasinet Work är nu ute – den här gången med temat ”Den gröna omställningen”. Ett viktigt fokusområde som leder oss in i framtiden. I magasinet kan du läsa om fem Helsingborgs företag som alla ligger i framkant och som berättar om hur de har tagit sig an uppgiften att ställa om och bidra till en grönare värld. I magasinet berättar vi också om H22, Framtidscoachen och mycket mer.

Vill du läsa hela Work så finns den här. Om du vill ha den skickad till dig så lägg ett mail till work@helsingborg.se.
Läs det senaste numret av WORK här
724 Fredrik
Välkommen Fredrik!
–Jag är både glad och stolt över att få kliva in i den nya rollen som kommunikations- och marknadsdirektör i Helsingborgs stad. För mig är stadens ambition att vara en av Europas mest innovativa städer både lockande och utmanande. Jag ser verkligen fram emot att få leda stadens kommunikations- och marknadsarbete tillsammans med kollegor och medarbetare i Helsingborg. H22 City Expo ligger framför oss och det ska bli riktigt spännande att få vara en del i det arbetet, säger Fredrik Wahrolén.
581 HBG   LIFE IN MOTION 4K 1200px
Helsingborgs företagsgrupper - Områdesmöten i höst

Under hösten bjuder Helsingborgs företagsgrupper in till områdesmöten där ditt företag ligger. Du kommer få information från styrgruppen om vilka åtgärder som har lyckats i området samt ges möjlighet att lyfta de frågor ni vill ska arbetas med i framtiden.

Dessutom kommer Emelie Esberg från Helsingborgs stad för att berätta om trygghetsundersökningen (FTU) som Helsingborg stad skickade ut i våras för att kartlägga företagens uppfattning  om otrygghet och upplevelse av otrygghet. Ta del av resultatet och var med och bidra till arbetet framåt.  

Jan Magnusson från Helsingborgs stad kommer att berätta vad H22 är och om det som händer till sommaren men  också ge konkreta exempel på hur man som företagare skulle kunna dra nytta  av det som händer.
Läs mer här
723 fotograf Lotta Wittinger
Vill ni få bättre lönsamhet och bli mindre känsliga för högre energipriser i framtiden? 
Vi hjälper er mer med oberoende rådgivning hur ni kan minska företagets energianvändning. Minskat behov ger många fördelar. Vi är experter och vi hjälper er gärna och vår service är helt kostnadsfri.

Ni har väl inte missat att det nu finns flera ekonomiska stöd att söka till investeringar som minskar klimatutsläppen? Hör av er till oss så berättar vi mer och ser hur vi kan hjälpa just er!
Läs mer och ställ din fråga
727 Lyngby 2021 photo credit peter sorensen (1)
International Matchmaking Event
Vill ni träffa och rekrytera toppmotiverade internationella studerande och kandidater till ert bolag? Då ska ni delta i ”Green Deal Career Fair & Matchmaking Event” den 9 december på Ideon, Bricks Lund.

Ni som bolag får möjlighet att träffa och intervjua 200 särskilt utvalda internationella studerande från Lunds Universitet, Malmö Universitet, Högskolan i Halmstad samt flera danska universitet.

Under H22 CityExpo, den 8 juni, kommer ett liknande event äga rum i Helsingborg. Hör av dig till madelene.hansson@helsingborg.se om du är intresserad av mer information. 
Läs mer här
Läs de senaste nyheterna på LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
 För att avsluta din prenumeration, klicka här
$$$open$$