Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
121 Header n%c3%a4ringsrikt2019 lime
image

Välkommen WORK02

WORK01 fick ett otroligt varmt mottagande och självklart hoppas jag att magasin nr 2 ska kännas lika läsvärt och intressant. Work är magasinet för och om näringslivet i Helsingborg, där vi vill visa goda exempel, inspirera och sprida kunskap.

I detta nummer har vi tittat närmare på spännande möten, partnerskap och innovativa miljöer. Lyckad innovation bygger på förståelse för behov hos kunderna och genomförandekraft. Den bygger också på korsbefruktning, att du vågar bli utmanad och utsatt för nya saker. Man ska inte underskatta behovet av fysiska mötesplatser för detta!

Jag önskar dig en stunds givande läsning med Work, och att du ska kunna ta med något att inspireras av eller fundera på. Näringslivet i Helsingborg är mångfacetterat, precis som människorna bakom. Med andra ord har vi alla möjligheter till spännande möten och korsbefruktning!
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör

PS. WORK02 landar snart i din brevlåda. Skulle du inte få den inom de närmsta dagarna så hör av dig på work@helsingborg.se
Läs WORK02 här
142 Vy Stortorget 2
Tempen i näringslivet – nyföretagande och näringslivets omsättning
Under årets första åtta månader registrerades 674 nya företag i Helsingborg. Detta var sju företag färre och en minskning med 1,0% mot föregående år men i linje med de senaste åren. I Familjen Helsingborg ökade dock de nya företagen med 6,6%. I både Skåne och Sverige som helhet ökade nyföretagandet, med 1,9% respektive 1,7%. De nationella siffrorna bör dock främst ses som en upphämtning från ett svagt fjolår och i linje med föregående år.

Läs mer om det senaste från Helsingborgs näringsliv
133 19201080 nyhetsbrev
Sista chansen att köpa biljett till Hbg Talks!
Ta chansen att träffa Sveriges första astronaut - Christer Fuglesang, bli road av Jesper Rönndahl och inspireras av Christina Stielli, Ari Riabacke, Eva Vati och Torbjörn Svensson. Dessutom kommer Thomas Frostberg från Helsingborgs Dagblad leda ett spännande samtal med hållbarhetschefen på H&M, Felicia Reuterswärd och BRAs kommersiella chef, Ulrika Matsgård.
Köp biljett
140 Aff%c3%a4rer 1x1
1x1
Vill du ha Helsingborgs stad som kund?

Visste du att Helsingborgs stad köper varor och tjänster för 3,5 miljarder kronor per år? Dessutom kan du räkna med att ditt företag alltid får betalt i tid.

Vill du veta mer? Kom till ett seminarium den 11 oktober 11.00 – 13.00, på Näringslivskontoret, Drottninggatan 7a.

Då kommer vi berätta om ert företags möjligheter att ha staden som kund, hur ni kan hitta planerade eller publicerade upphandlingar och annat som är bra för ditt företag att känna till.

Du får tips och praktisk vägledning om hur ni går tillväga för att kunna ha Helsingborgs stad som kund och vad som kan vara bra att tänka på vid offentliga upphandlingar. Seminariet är kostnadsfritt. Vi avslutar med lätt lunch (ingår).

På programmet:
- Att göra affärer med offentlig sektor och Helsingborgs stad – vilka möjligheter finns att ha staden som kund?
- Kort om upphandling – lagar och stadens policy.
- Hitta vilka upphandlingar och direktupphandlingar som är aktuella.
- Hur anmäler du ditt intresse?
- Kan du prata med kommunen i förväg?

Anmäl dig senast 7 oktober här
138 H22 summit SE 600px
Välkommen till H22 Summit
Den 5-6 november är du välkommen till Helsingborg och H22 Summit. En tvådagars konferens där du tillsammans med talare och ledande experter från hela världen får chansen att utforska och vara en del i utvecklingen av en smartare stad. 

Låt dig bland annat inspireras av Ifeoma Ebo, Director of Strategic Design Intiatives från New York City, Olga Algayerova, Executive Secretary, Under Secretary General från FN och David Sim, Architect, Creative Director från Gehl People.
 
Konferensen har tre fokusområden:
  • Design för ökad trygghet i stadsrummet
  • Skapa attraktiva och användbara offentliga platser
  • Möjliggörande ledarskap i framgångsrik stadsutveckling
Välkommen till H22 Summit i november och var en del av utvecklingen. Scenprogrammet ges på engelska.

Läs mer om talare, se programmet och köp biljett
129 Franchisetorget
Byt karriär och starta eget som franchisetagare?
Vill du starta ett eget företag? Då kan du bli franchisetagare. Istället för att komma på en ny affärsidé så kan du betala för rätten att använda ett redan etablerat företags affärsidé och varumärke. Det kallas franchising.
Vad är franchising? Ett franchisesystem består av en franchisegivare och ett antal franchisetagare där franchisegivaren hyr ut sitt varumärke och sina driftsmetoder till franchisetagaren. Med ett sådant koncept kan du slippa gå igenom de svårigheter och misstag som så många nyföretagare tvingas gå igenom till följd av bristande erfarenhet

Informationskväll
En information- och inspirationskväll som under 2 timmar ska ge dig en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Datum och tid: Torsdag 24 okt 2019 kl. 18.00 – 20.00
Plats: Radisson Blu Metropol, Carl Krooks Gata 16, Helsingborg
Pris: Kostnadsfritt

Läs mer och anmäl dig
135 seo 1x1
1x1
Grundläggande SEO
Sökordsoptimering, i praktik och teori


14 november, Jacob Hansens Hus, Helsingborg

Allt börjar med en ”googling”. Det görs över 55 miljoner sökningar på Google, varje dag – i Sverige. Detta är anledning nog för att ditt företag ska finnas där på ett eller annat sätt. Här får ni introduktion och grundläggande tips till hur din webbsida kan synas bättre med de sökord som dina befintliga och kommande kunder söker på.

Läs mer och anmäl dig
 För att avsluta din prenumeration, klicka här