Succétävling till Helsingborg, energifylld besöksnäringsträff, planer inför julen och mycket mer Dela nyhetsbrev  /  Webbversion
header
Hej !
Det öser ner utanför fönstret – ett riktigt skånskt höstväder. Men med tända ljus och en helt färsk ”Älska Helsingborg” framför sig så kan man drömma om framtida utflykter i den här vackra regionen. Årstiderna har helt klart sin charm att njuta av.

I går var jag på ”Höstljus” på Sofiero och jag kan varmt rekommendera alla att gå dit. Att kombinera Sofiero och Symfoniorkestern är ett fantastiskt drag. Så mäktigt att stå och höra hela orkestern spela samtidigt som ljuset följer med i takterna. Gör ett besök och njut – ni kommer inte att ångra er.

Julen närmar sig med stormsteg – på söndag är det endast 7 veckor till julafton. Snart är det dags för årets första julmarknad på Råå och sedan följer det flera därefter. Själv har vi en tradition att alltid besöka Spritans julmarknad och sedan någon helg senare Helsingborgs Citys. Så härligt ta med sig barnbarnen och se julens förväntningar genom deras ögon.

Vi hoppas ni läser och har nytta av våra utskick. Saknar ni något? Kommer de för tätt? Eller för sällan? Eller är det något annat ni vill framföra så ser vi fram emot att höra av er. Maila till visit@helsingborg.se. Tillsammans blir vi bättre!

Avslutar med att tacka er alla för det engagemang som vi såg på vår senaste besöksnäringsträff på Elite Hotel Marina den 19 oktober. Vill du vara en del av någon av arbetsgrupperna ser vi fram emot att höra av dig. Vi kan inte vara för många som engagerar sig i att lyfta vår destination.

Höstliga hälsningar från oss alla,

Helena Wennerström
2043 Bild1
Fantastiska nyheter! Vasatorps Golfklubb är värdbana för Volvo Car Scandinavian Mixed 2024
Tävlingen som arrangeras tillsammans med DP World Tour och Ladies European Tour återvänder till södra Sverige och nu till Helsingborg. Tävlingen är världens första helt jämställda golftävling och består fortsatt av 78 kvinnor och 78 män som spelar om en gemensam prissumma och pokal.

”Det är verkligen en stor ära att vara medarrangör till Volvo Car Scandinavian Mixed och är något vi har längtat efter", säger Louise Friberg, vd och klubbchef på Vasatorps Golfklubb.

Carina Leffler, stadsdirektör Helsingborg Stad och Carla Aguirre Mouritzen, vice vd Visit Skåne säger i ett gemensamt uttalande: ”Vi är oerhört glada att få välkomna Volvo Car Scandinavian Mixed 2024 till Helsingborg och Skåne. Under många år har staden och Skåne satsat målmedvetet på golf som profilskapande evenemang. Med sitt unika hållbarhets- och jämställdhetskoncept skapar denna golftävling i världsklass flera stora värden för oss lokalt och regionalt. Det är helt rätt för oss i Helsingborg och Skåne!”

📸 We Do Sports
📍 Läs hela pressmeddelandet här
2018 MicrosoftTeams image (11)
640x640transp SNDMO i Skellefteå 
640x640transp I början av förra veckan var Helena och Evelina på plats under SNDMOs (Swedish Network Destination Management Organisations) höstkonferens i Skellefteå. Det är alltid givande att träffa andra destinationer för både inspiration och kunskapsutbyte.

Vi tar bland annat med oss hur Region Västerbotten arbetar med hållbarhet på ett mycket framåtlutat och lyckat sätt genom GSTC (Global Sustainable Tourism Council).

En annan höjdpunkt var hotellet som vi bodde på Elite The Wood, en av världens högsta byggnader i trä. Här har man gjort flera modiga val. Bland annat har man på frukosten valt att inte servera varken apelsinjuice eller bananer men istället en rad spännande norrländska smaker som var både nya och spännande för oss!
2011 MicrosoftTeams image (12)
Julen är på väg
Julen är extra härlig i Helsingborg om ni frågar oss. Tänk alla våra vackra vinterljus, isbanan på Sundstorget, julmarknader och mycket mer. I vanlig ordning samlar vi allt på en julsida på visithelsingborg.com. Planerad lansering är under v.45. Händer det något hos er som ni vill ha med?
Återkom med kort text och bild till Evelina Johnsson
📧 Evelina Johnsson
2012 Gruppbild
Energifylld besöksnäringsträff 
Den 19 oktober bjöd vi in er till en besöksnäringsträff på Elite Hotel Marina Plaza. En härlig förmiddag där vi både blickade tillbaka och framåt. Vi gav en uppdatering från de fokusgrupper som under året arbetat för att ta steg framåt mot vår gemensamma vision i destionationsstrategin Älska Helsingborg men vi blickade även framåt och drömde om var vår destination är om 10 år.

Många fina idéer som vi nu tittar på hur vi kan ta vidare. Tack till alla som kom! Kunde du inte vara med just den här gången så kommer ett nytt tillfälle till våren. Hoppas vi ses då!

Vill du engagera dig i någon av våra fokusgrupper? 
Marknad och destinationsutveckling - 📧 Evelina Johnsson
Möten och evenemang - 📧 Anette Lindstrup
Branschråd - 📧 Emma Frank Landgren
2021 DJI 0006
Fria bilder och mer information 
Kika in på vår Corporatesida på visithelsingborg.com där ni bland annat hittar fria bilder från Helsingborg att använda fritt i era kanaler. Vi vill att det ska vara enkelt att inspirera fler att besöka vår fina stad. Saknar ni något hör av er. På sidan hittar ni även ett nyhetsflöde och mer information om hur vi arbetar med destinationsstrategin Älska Helsingborg. Längst ner på sidan har ni även kontaktuppgifter till oss som arbetar med destinationen. Kontakta oss gärna med frågor och funderingar.

Glöm inte heller att gå med i får FB grupp, Helsingborg|Besöksnäring, här kan vi alla dela vad som är på gång och hålla oss uppdaterade.
2020 Namnl%c3%b6s design
Bar-camp, Nätverket för Hållbar besöksnäring
Förra veckan befann sig några av oss på Djurgården i Stockholm för att deltaga på årets Bar-camp som arrangeras av Nätverket för Hållbar besöksnäring. Årets tema var Den hållbara upplevelsen.

Två fantastiska dagar med kollegor från hela landet, där vi delat kunskap och goda exempel på hur vi tillsammans kan bidra till en hållbar besöksnäring och locka den medvetna resenären!
2025 Sk%c3%a4rmbild 2023 11 01 192224
Nu blir paketering ännu lättare!
Att kunna paketera boende med aktuella upplevelse efter årets alla säsonger, vet vi bidrar till en ökad attraktivitet för destinationen året runt. GoTo HUB lanserade nyligen GoTo Packaging – en banbrytande lösning som möjliggör att enkelt skapa olika hotellpaket. Med en smidig ”drag and drop” funktion kan boende och upplevelser bindas samman snabbt och enkelt. Tillgänglighet och priser hämtas direkt från det som finns inlagt i ”hubben”, så ingen ytterligare handpåläggning behövs. Dessutom kan ni känna er trygga med att GoTo HUB har ställt resegaranti, vilket krävs när två olika produkter kombineras.

Är du intresserad av att veta mer om GoTo Packaging:
Läs mer på - GoTo Packaging — GoTo HUB

Eller kontakta:
Henrik Witt Enblom på GoTo HUB 📧 - henrik@gotohub.no 
Anette Lindstrup Helsingborgs Stad  📧 - anette.lindstrup@helsingborg.se
2013 MicrosoftTeams image (13)
Handboll i världsklass Helsingborg
För första gången någonsin arrangeras handbolls VM för damer i Sverige och den första matchen i gruppspelen spelas i Helsingborg på arenan. Vi delar värdskapet med Göteborg och till Helsingborg välkomnar vi Ungern, Kamerun, Montenegro och Paraguay. Detta är ett viktigt evenemang som kan öppna för flera stora idrottsevenemang framåt. Tillsammans levererar vi det bästa värdskapet!  

Hjälp arenan att fylla läktarna och skapa en bra stämning i arenan genom att tipsa om VM i era kanaler och till vänner och bekanta. Just nu erbjuds extra bra priser på biljetterna och i varje biljett ingår två matcher.

Datum: 30 november – 4 december.
🏆 Läs mer och köp biljett här
2010 %c3%84lska stor
Upplev hela destinationen via magasinet Älska Helsingborg
Nu är äntligen det nya numret av vårt magasin Älska Helsingborg här! Ett nummer fullt med inspiration av allt Helsingborg har att erbjuda i höst och vinter. Här hittar ni artiklar och inspiration till evenemang, Lottie Knutsons 21 favoriter, svalkande bad, tillgänglig lek, julstämning, vandring och mycket mer.

Under veckan kommer många av er få magasinet levererat till er. Om ni inte får men vill ha så hör av er till hanna.myrback@helsingborg.se så ser vi till att ni får ett gäng.

Nedan kan ni läsa magasinet digitalt och ni får mer än gärna sprida magasinet i era egna kanaler.
Här hittar ni magasinet digitalt
Helsingborg
Logo Helsingborg
Helsingborgs stad
Linkedin
$$$open$$