Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
270 Header n%c3%a4ringsrikt2020
415 D7

Hej,
Skarpa restriktioner kopplat till ökad smittspridning i Skåne gör att vardagen ser minst sagt annorlunda ut för oss alla. För vissa branscher och företag har detta helt ändrat villkoren för att verka, för andra innebär det möjligheter som inte fanns innan. Som företagare hittar du alltid uppdaterad information om vad som gäller avseende olika åtgärder och hjälp som finns att få på foretagare.helsingborg.se.

Vi har olika möjlighet att hjälpa och stötta i det som händer. Helsingborgs stad har tagit beslut om att ge alla 11 000 medarbetare en Corona-gåva, något som vi också vill ska gagna det lokala näringslivet genom att den kommer i form av presentkort i Helsingborg City och på Väla. Läs pressmeddelandet här. 

Vad kan då var och en av oss göra? Vi lanserade i våras näringslivsfonden Corona, och det finns fortfarande drygt 700 000 kr  kvar att ansöka om! Fonden är till för att man som privatperson eller organisation ska kunna förverkliga idéer till nytta för det lokala näringslivet. Det behövs mer än någonsin nu, så hjälp oss sprida informationen eller sök ur fonden. Läs mer nedan i nyhetsbrevet.

Årets sista näringslivsfrukost 1 december blir ett digitalt, livesänt event med ett högaktuellt ämne: Vi gästas av Företagarnas VD Günther Mårder. Günther kommer att tala om hur du kan boosta ditt företagande och växa genom affärsutveckling under Corona-krisen. Hur kan du minska sårbarheten och öka motståndskraften i ditt företag? Vilka åtgärder har kommit ur krisen och hur har de påverkat små och medelstora företag? Läs mer och anmäl dig på nedan länk i nyhetsbrevet.

Trevlig läsning och varma hösthälsningar,
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör
#ingenkangöraalltmenallakangöranågot
389 MG 1186 1 800px
Samlad information om Covid-19
Vi på Näringslivs- och destinationsutveckling vill gärna hjälpa dig och guida dig rätt. Vi finns här för att ta emot dig och lyssna på vilka utmaningar din verksamhet står inför.

Sidan uppdateras kontinuerligt, men hittar du motstridig information ber vi dig att alltid följa råd och riktlinjer från respektive myndighets webbplats.
Läs mer här
276 D6I8748 1200px
I Näringslivsfonden finns medlen som gör idéer till verklighet!
Har du en god idé som kan bidra till att fler företag och organisationer klarar sig till andra sidan covid-19? Genom Näringslivsfonden kan du få coaching och upp till 50 000 i bidrag! 
Läs mer och skicka in din ansökan här
411 Q1A7482 1200px
Stor omställningsinsats för skånska mötesanläggningar
Tourism in Skåne har beviljats EU-medel för ett projekt som fram till 2023 ska skapa förutsättningarna för en mer konkurrenskraftig och innovativ mötesbransch som har bättre motståndskraft mot omvärldsförändringar.

Resultat i projektet handlar om att framtidssäkra företag inom mötesbranschen. Det gäller till exempel att öka kunskap om kundbeteenden och framtida mötesformat och förmågan att bygga en diversifierad affärsmodell. Projektet syftar också till att stärka kompetensen inom främjandesystemet för fler innovationer i branschen.
Läs mer här
410 MG 6505 1 1200px
Välkommen till HBG Frukost den 1 december
Årets sista Hbg Frukost blir ett helt digitalt evenemang direktsänt från Helsingborg Arena Studio. Även om vi den här gången måste avhålla oss från att mingla så blir innehållet lika intressant och högaktuellt som vanligt.

Denna morgon är det Företagarna som står för värdskapet och vi gästas av Företagarnas VD  Günther Mårder. Günther kommer att tala om hur du kan boosta ditt företagande och växa genom affärsutveckling under corona-krisen. Hur kan du minska sårbarheten och öka motståndskraften i ditt företag? Vilka åtgärder har kommit ur krisen och hur har de påverkat små och medelstora företag? Günther kommer även att ge en inblick i spelet bakom kulisserna från rikspolitiken och hur Företagarna arbetar. Efter föreläsningen kommer du få chansen att ställa frågor till Günther.

Program:
08.00- Programstart
      -Välkomna & presentation Annette Melander Berg
      -Uppdatering från Peter Danielsson
      -Morgonens värdskap: Magnus Eriksson, Företagarna
      Keynote: Företagarnas VD Gûnter Mårder
      -Frågestund
09.00 -Avslut

Välkommen!

Helsingborgs stad
Sydsvenska Handelskammaren
Svenskt Näringsliv
Företagarna
Anmäl dig här
400 framtidscoachen
Framtidscoachen - så ska stödet nå fler
Framtidscoachen stöttar småföretagare genom kostnadsfri  rådgivning av erfarna entreprenörer. Nu breddas tjänsten för att nå fler företagare. Lisa Enström, koordinator på  Näringsliv & Destination och Anneli Ödén, egen företagare berättar mer om stödet i en ny artikel.

Vill du veta mer eller anmäla dig till coaching?
Kontakta framtidscoach@drivaeget.se eller ring 042-18 18 20.
Läs hela artikeln här
Läs mer om Framtidscoachen här
418 DI HBG
640x640transp
DI-bilaga Helsingborg
640x640transp För två veckor sedan distribuerades en bilaga om Helsingborg till Dagens Industris 300 000 läsare. Har du inte läst den får du här möjligheten.

Innehållet speglar den utveckling som Helsingborg just nu genomgår bland annat genom arbetet med att säkerställa en ny HH förbindelse. Soraya Axelsson ger oss insyn i arbetet kring H22 och kommande City Expo och så kan du läsa om hur staden och näringslivet tar armkrok med varandra för ett bättre klimat- och miljöarbete.

Önskar du ett ex av bilagan går det bra att höra av sig till work@helsingborg.se
Läs hela bilagan här
420 christmas present 83119 1280
Har din verksamhet paketutlämning? Här får du tips för minskad trängsel
Inför årets julhandel kan vi räkna med att många kommer handla på webben, speciellt i samband med Black Friday den 27 november. Vi är tacksamma för de insatser ni redan har gjort för att minska trängseln vid er paketutlämning och vill tipsa er om några extra åtgärder:
  • Digitalt kölappsystem. Kölapp (köl.app) är ett gratisverktyg som gör det möjligt för dina kunder att scanna en QR-kod vid ingången eller i ett skyltfönster för att ställa sig i en digital kö. Besök köl.app i din webbläsare för att läsa mer och registrera dig.
  • Hjälp dina kunder att få en bild av när det är lugnast vid paketutlämningen med information i sociala medier eller utanför butiken.
  • Om du tar emot paket från Postnord, tipsa dina kunder om att de kan identifiera sig via Postnords app för att undvika fysiskt kontakt.
Helsingborgs stad informerar även allmänheten om deras personliga ansvar och tipsar om hur de kan bidra till minskad trängsel vid paketutlämningsställen. Det är tuffa tider nu, men om vi alla hjälps åt och tar vårt gemensamma ansvar så kan vi kontrollera smittspridningen och skydda varandra. Har du frågor? Ring 042-105000 för att prata med Helsingborg kontaktcenter.
Skaffa digitala kölappar här
422 m%c3%b6te teams
Nyhet - bakgrundsbilder till Teams!
Trött på att visa vardagsrummet i alla teamsmöten? Nu kan du visa vårt fina Helsingborg istället genom bakgrundsbilder med kända Helsingborgsmotiv.

Välj din favorit under media på visithelsingborg.com. Kanske avslutar du ditt möte med tips på ditt smultronställe i Helsingborg.

Förutom bakgrunder till Teams har vi samlat både bilder, texter och kampanjmaterial som du fritt kan använda för att visa upp vår fantastiska stad.
Välj din bakgrund här
423 V%c3%a4stra Raml%c3%b6sa 040 1200px
Vill ni vara med och bidra?
På initiativ av några av stadens pedagoger och rektorer har det nu öppnats upp en materialbank på Helsingborgs stads Återbruk. En materialbank där bland annat pedagoger kan hämta spillmaterial för att utveckla sina lärmiljöer och sin undervisning för stadens barn och ungdomar.

Lagret behövs ständigt fyllas på av spännande material och de tar gärna emot spill. Det kan vara något som ert företag rensat ut och vill bli av med, en order som blivit fel eller spillmaterial som kontinuerligt blir över i produktionen.

Vill du och ditt företag vara med och bidra? Hör av dig till Bosse Hammarqvist på mail bo.hammarqvist@helsingborg.se eller telefon: 0702753852
 För att avsluta din prenumeration, klicka här
$$$open$$