Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
270 Header n%c3%a4ringsrikt2020

Hej,
2021 började med införandet av en pandemilag och kraftfulla åtgärder för att minska smittspridningen, vilket givetvis påverkar många företag och verksamheter. Nu ser vi en viss ljusning vad gäller smittspridningen och det inger hopp. Jag vill önska en god fortsättning på det nya året 2021, låt oss hoppas att våren och vaccinering gör att läget nu förbättras snabbt.

Som företagare hittar du alltid all uppdaterad information om vad som gäller avseende olika åtgärder och hjälp som finns att få här. Uppdaterad information om pandemilagen finns upplagt där.

Vi spänner nu också bågen i vår satsning på att hjälpa och coacha företag, och skalar upp den så kallade framtidscoachen. Rådgivningens huvudfokus ligger på följande områden: ekonomi – på kort och lång sikt med fokus på likviditet och resultat, affärsutveckling, marknadsföring, avtal, anställa och Dig som företagare. Mer info och anmälan här

Vi vill även berätta om ytterligare en god nyhet och det är att Helsingborg City i dagarna lanserat den digitala stadskärnan. Här kan verksamheter ansluta sig och privatpersoner och företag kan enkelt beställa. Du hittar till den digitala stadskärnan här

Samtidigt som vi går in i ett nytt år har vi också fått hälsa den nya rektorn på Campus Helsingborg välkommen – Charlotta Johnsson. Läs mer nedan både om henne och hennes tankar om hur Campus ska utvecklas och samverka med staden och näringslivet.

Trevlig läsning och varma hälsningar på det nya året.
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör
471 DSC 9585 1200px (1)
Tillsyn i enlighet med Covid-19-lagen (pandemilagen)
Länsstyrelserna har fått omfattande tillsynsuppgifter av verksamheter i den tillfälliga Covid-19 lagen och förordningen. Syftet med tillsynen är att minska smittspridningen genom att informera om och kontrollera efterlevnaden av föreskrifter och beslut.

De verksamheter som för närvarande är aktuella för tillsyn är gym- eller sportanläggningar för inomhusaktivitet, badhus, handelsplatser (inklusive exempelvis köpcentrum, serviceställen och butiker), allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt yrkesmässig uthyrning/användning av platser för privata sammankomster.  
 
Håll dig uppdaterad kring vad som gäller avseende åtgärder och tillsyn på länsstyrelsen.se
Mer information för dig som företagare i Helsingborg
505 FB korttidspermittering (1)
Framtidscoachen - ett kostnadsfritt bollplank för dig som företagare
  • Har ert företag stött på utmaningar under rådande situation?
  • Behöver ni anpassa er till de effekter pandemin har på er verksamhet?
  • Nu finns det möjlighet att få kostnadsfri rådgivning och stöd utifrån just era behov.
Läs mer eller ta kontakt här
508 DSC 8951 1200px
Helsingborgs stad ger stöd till företag genom Spira Skåne
Spira Skåne är ett projekt som riktar sig till utvecklingsinriktade skånska företag med upp till 249 anställda, och till startups, morgondagens företag. Deltagande företag erbjuds olika former av stöd i arbetet med att ställa om och tänka nytt. Aktiviteterna i projektet är igång fram till halvårsskiftet 2022.
Läs mer här
510 City handel
Helsingborg City lanserar en gemensam e-handel med stadskärnans verksamheter 
Handeln har länge varit under förändring och den har accelererat ytterligare under pandemin. Behovet av alternativa försäljningskanaler är stort och samtidigt som e-handlare har startat fysiska butiker har fysiska butiker utvecklat sina digitala kanaler. Därför väljer nu Helsingborg City tillsammans med stadskärnans verksamheter att satsa på en lokal och digital handelsplats. Konceptet innebär en samlad plattform där invånare som bor i stadskärnan med omnejd kan e-handla från sina lokala butiker, betala via en utcheckning och sen få en gemensam leverans av beställningarna hem till dörren samma dag. 
Besök e-handeln här
497 Charlotta campus
Ny rektor på Campus Helsingborg
Charlotta Johnsson är sedan 1 januari rektor på Campus Helsingborg. Hon kommer närmaste från ett uppdrag på Lunds Tekniska Högskola (LTH) där hon varit vice rektor med ansvar för samverkan och innovation.

Jag är otroligt glad för förtroendet och ser fram emot att leda utvecklingen med Campus Helsingborg framåt. Min ambition är att växla upp arbetet mot staden och dess viktiga näringsliv ytterligare och arbeta för stärkt samverkan, säger Charlotta Johnsson.

Charlotta Johnsson har en bred yrkeserfarenhet från både näringsliv och akademi samt en internationell bakgrund och har arbetat i USA, Italien och Kina. Charlotta Johnsson vae 2019 med och etablerade X-Lab, en innovativ mötesplats vid Lunds universitet. Hon startade 2015 Open Door på LTH, ett antal öppna forskningslaboratorier där företag har tillgång till unik utrustning. Charlotta Johnsson har också haft ett ansvar för LTH:s Näringslivsråd.
Se intervju här
498 MG 2036 1 1200px
Gör som Hetch och Öresundskraft
– låt Campus studenter växla upp ditt kommunikationsarbete
Startup eller etablerat företag? Oavsett vad söker Campus Helsingborgs studenter just nu kontakt med företag och organisationer i syfte att förfina dess kommunikation.

– Jag har arbetat 25 år med kommunikation och behövde bli utmanad. Vi var helt enkelt osäkra när det gällde employee branding och visste inte hur vi skulle få in fler kvinnor i organisationen. Det saknades ett akademiskt perspektiv på vårt kommunikationsarbete, säger Anders Lundblad varumärkesstrateg på Öresundskraft som är ett av de företag som tagit hjälp av studenter.

Sök till projektet senast 10 februari.

Läs mer här
511 KF DD6I8644 1200px
3 nya Yrkeshögskoleutbildningar startar i Helsingborg 
Till hösten kommer Helsingborg för första gången kunna erbjuda Yrkeshögskoleutbildningar för Data Scientist, IT-säkerhetsspecialist och Förpackningstekniker. VVS, bygglovshandläggande, lönekonsultering och internationell affärslogistik är utbildningar som får fortsatt förtroende att bedrivas fram till 2025. Söktrycket på YH-utbildningar har varit rekordstort under rådande pandemi och alla dessa utbildningar matchar väl förankrade kompetensbehov hos det lokala näringslivet.

Alla Yrkeshögskoleutbildningar tas fram på direkt beställning från näringslivet. Har du rekryteringsbehov som matchar någon av dessa utbildningar eller vill lyfta upp andra kompetensbehov är du varmt välkommen att höra av dig till jessica.skantze@helsingborg.se
Läs mer här
 För att avsluta din prenumeration, klicka här
$$$open$$