Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
270 Header n%c3%a4ringsrikt2020

Hej,
Nu är det här - årets första nummer av WORK - magasinet om och för näringslivet i Helsingborg! Tema framåtblick och nybyggaranda. Digitalt läser du det här.

På näringslivsfrukosten den 30/3 gör vi också en framåtblick  - mot 2022. Då går stadsmässan H22 av stapeln, och vi kommer att prata om hur man som företag i Helsingborg har möjlighet att på olika sätt engagera sig. Det finns ca 15 000 företag i Helsingborg - hur kan hela vårt näringsliv se nyttor och vara med när vi bjuder in besökare till Helsingborg  innan, under och efter stadsmässan? Om du är nyfiken på vad detta skulle kunna betyda för ditt företag ska du anmäla dig till frukosten här. Den är givetvis helt digital.

Men det finns fler spännande saker som händer mer i närtid, spana till exempel in SSA-konferensen, Samverkan Skola och Näringsliv. Kompetensförsörjning är en viktig framtidsfråga, så ta chansen att delta. Läs mer nedan.

Slutligen en påminnelse om att vi måste fortsätta hjälpas åt att stötta lokalt näringsliv som lider under Corona-restriktionerna. Mycket engagemang finns och det är glädjande att se hur många väljer att stötta på olika sätt. Läs gärna mer här.

Passar också på att önska er alla en Glad Påsk!
Trevlig läsning och varma hälsningar,
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör

PS Som företagare hittar du alltid all uppdaterad information om Corona och vad som gäller avseende olika åtgärder och hjälp som finns att få på foretagare.helsingborg.se
640x640transp 561 kf kulturnytt 26mars
Säsongsöppning, påskjakt och ny utställning på Fredriksdal
I samband med årets påskfirande är det säsongsöppning på Fredriksdal museer och trädgårdar 1 april. Under påskhelgen arrangeras det påskjakt för barnen, det blir premiär för årets första utställning på temat blommor och man berättar och visar om påsken i Sverige förr i tiden. Går allt enligt planerna öppnas även museibutiken och Hedströms diversehandel i stadskvarteret. I och med säsongsöppningen utökar Fredriksdal sina öppettider till klockan 18.00 dagligen. 
Läs mer här
563 Work
640x640transp Work nr1/21 – nybyggaranda i stan!
640x640transp Nu kan du läsa årets första nummer av Work här.

Många spännande och läsvärda artiklar om allt från nya HBG C, bakom kulisserna på nya Clarion Sea U till expansionen av H+.
I det här numret har vi också satt tre ledare i fokus – Catenas nya VD Jörgen Eriksson, Campus Helsingborgs nya rektor Charlotta Johnsson och Nowaste vVD Malin Schäfer. Alla med olika utmaningar framåt!
Pandemin har utvecklat oss digitalt därför är artikeln om utvecklingen inom konferenstekniken läsvärd. ”Möjligheterna är oändliga” och man förstår direkt att det kommer att hända än mer framöver.

Vill du framöver ha Work till din brevlåda – lägg ett mail till work@helsingborg.se med ditt namn, företag och adress så löser vi det. I mitten av maj kommer nästa nummer av Work ut.
Läs magasinet här
541 H22 frukost
Hur kan lokala företag tjäna på H22?
På Hbg Frukost den 30/3 kommer vi att få svar på vad H22 egentligen är och varför det behövs. Vi får träffa beslutsfattare och genomförare såväl som några av dem som valt att engagera sig. Vi får en liten tjuvtitt på stadsmässan som kommer att pågå varje dag under 35 dagar nästa sommar och vi kommer att zooma in på vilka möjligheter det finns för lokala företag att dra nytta av denna jättehändelse. Något som H22 har aldrig gjorts förut och vi vågar lova att du både som människa och i din yrkesroll kommer vilja veta vad som sägs denna morgon.

Anmäl dig idag
560 SSA Nyhetsbrev NoD
SSA Rikskonferens 2021
– Samverkan, Skola och Arbetsliv
Prata framtidens rekrytering på årets SSA-konferens 21-22 april! Förutom våra huvudtalare kan du bland annat lyssna till Torild Carlsson som är författare till bokserien Äntligen måndag, Fredrik Torberger som leder Kairos Futures team med fokus på offentlig och idéburen sektor och Emelie Nilsson Sträng som är techentreprenör.

Anmäl dig redan nu för att säkra din plats. Nytt för i år är att vi kraftigt reducerat priset så att det är tillgängligt för alla att vara med. Länk till anmälan
Mer information här
640x640transp 559 Svara p%c3%a5 enk%c3%a4ten p%c3%a5minnelse kommuner
Enkäten från Svenskt Näringsliv
Ett bra lokalt företagsklimatet handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för företagen som finns i kommunen. Det är viktigt att ge det lokala företagsklimatet en plats i debatten. Den enkätundersökning och ranking om det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner som Svenskt Näringsliv gör varje år och som presenteras på www.foretagsklimat.se bidrar till att sätta fokus på just detta viktiga arbete. Så har du som företagare fått enkäten – svara gärna på den. Din röst är viktig för oss!

Sista svarsdag är 31 mars.
562 Framtidscoachen fbannons v%c3%a5rdigitala2
Vi har många verktyg i lådan, här är ett av dem
Med Framtidscoachens digitala plattform kommer du att presenteras för en praktisk och steg-för-steg-metod för att utveckla ditt företagarprojekt.

Här kan du arbeta med ditt företag i din egen takt, få hjälp från en av Framtidscoachens affärsrådgivare eller anmäla dig till något av våra online-program som hjälper dig att vidareutveckla din affärsidé och företag.
Testa den digitala plattformen idag
537 AMF
Samhällsnytta och affärsnytta hör ihop
- Det här kan arbetsmarknadsförvaltningen erbjuda dig!
Många arbetsgivare upplever det svårt och tidskrävande att hitta arbetskraft. Kanske känner du igen dig? Samtidigt står många helsingborgare utan jobb. Denna klyfta vill vi överbrygga tillsammans med er, stadens företagare, för en mer välmående och hållbar stad.
Upplägg varierar:
  • Direktrekrytering (kandidaten uppfyller kravprofilen och kan börja direkt)
  • Praktik inför anställning (en perfekt ”testbädd” inför eventuell anställning både för dig som arbetsgivare och kandidaten i fråga)
  • Branschvecka (kandidaten boostas med bransch-info, veckan avslutas med snabbintervjuer där bäst lämpade kandidater presenteras för dig)
  • Arbetsträning (perfekt för dig som vill agera språngbräda och hjälpa en individ att närma sig arbetsmarknaden, där det primära syftet här och nu inte är anställning)
Vi har även möjlighet att erbjuda skräddarsydda utbildningsinsatser för att öka individens anställningsbarhet utifrån företagets behov och ge er information om Arbetsförmedlingens olika anställningsstöd.
Nyfiken på att veta mer om detta eller vad vi som förvaltning gör i övrigt? 
Hör av dig till matchning@helsingborg.se
Läs de senaste nyheterna på LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
 För att avsluta din prenumeration, klicka här
$$$open$$