Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
270 Header n%c3%a4ringsrikt2020
393 DSC 3397 1200px

Hej,
Halvlek i hösten och höstlov. Nya skärpta råd från Folkhälsomyndigheten kräver nya anpassningar för att minska smittspridningen. Som företagare hittar du alltid uppdaterad information om vad som gäller på foretagare.helsingborg.se.

Näringslivsfrukosten den 21/10 anpassades till ett hybridevent mellan fysiskt och digitalt. Fördelen med det är såklart att man kan ta del av programmet i efterhand! Läs mer om det, samt om hur vi planerar för den sista frukosten i år längre ner i nyhetsbrevet. Vi kommer att följa utvecklingen noga och göra upplägget utifrån de förutsättningar som råder.  

Ett annat event som också anpassas helt efter rådande omständigheter är H22 Summit. Se det som ett fem dagar långt digitalt öppet hus där du kan ta del av spännande föreläsningar och panelsamtal med mera – när du vill! Mer info och länk till anmälan finns längre ner i brevet.

Men vi fortsätter också att blicka framåt, och försöker fånga vilka möjligheter och utmaningar som vi behöver adressera. Detta gör vi inte minst i senaste numret av WORK, som har tema framtid. WORK är magasinet för och om näringslivet i Helsingborg. Den digitala versionen av WORK kan du läsa här nedan och fysiskt ska den landa i en brevlåda nära dig nu i dagarna!

Trevlig läsning och varma hösthälsningar
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör
403 Hbf frukost Radisson 2
Lyckad Hbg Frukost i oktober - Ny frukost 1 december
För andra gången genomfördes Hbg Frukost som ett coronasäkrat hybridevenemang med 4 fysiska platser och möjlighet att vara med digitalt.  ”Det är mycket uppskattat att vi möjliggjort möten mellan människor igen.  Att det är uppdelat med 40 personer på flera istället för 200 personer på ett ställe som vi gjorde tidigare blir annorlunda men absolut inte sämre” säger projektledaren Jan Magnusson. Det fanns såklart även möjlighet att vara med digitalt. Morgonens scenprogram innehöll bland annat en mycket intressant föreläsning av Syd Svenska Handelskammarens vice VD Per Tryding och utdelning av Helsingborgs stads miljöpris som i år gick till McNeil AB med följande motivering:

McNeil använder sin kraft i en multinationell koncern till att flytta fram miljöarbetet både globalt och lokalt. Med enbart koldioxidneutrala energikällor, inspirerar och verkar ni, för att få fler fastigheter inom Johnson & Johnsons koldioxidneutrala. I Helsingborg är ni en av de drivande aktörerna för att skapa ett lokalt Parisavtal för stadens företagare. Ni satser även seriöst på er interna miljöpåverkan. Alla företagets egna persontransporter inom Helsingborg sker redan med el- eller hybridbilar, ni har en uttalad satsning för att få era medarbetare att pendla mer miljömedvetet och ni jobbar aktivt med att minska matsvinnet samt fasa ut fossil plast på arbetsplatsen. Ni är en stor föregångare och förebild i världen så väl som på hemmaplan.


Nästa Hbg Frukost är den 1 dec och då är det Företagarna som står för värdskapet. Håll utkik efter inbjudan. (Om du inte får inbjudan till Hbg Frukost så lägg ett mail till work@helsingborg.se)
Se hela Hbg Frukost 21/10 här
355 H22 summit
H22 SUMMIT – A Springboard for Innovation!
DIGITALT EVENT - 2-6 NOVEMBER 2020

Helsingborg har tagit sin position som en av de mest innovativa städerna i Europa och H22-initiativet har förvandlat staden till en testbädd där aktörer från hela världen samskapar och delar med sig. Följ med oss på ett 5-dagars öppet hus där du kan checka in då och då eller stanna hela veckan. Du hittar världsberömda talare, panelsamtal och chansen att hacka framtiden tillsammans med oss. H22 Summit är en fokusvecka där du, efter veckans slut, kommer ha förflyttat och vidgat vyerna för vad som är möjligt.

3 teman för H22 Summit:
FACILITATE - Ledarskap som accelererar innovation
ELEVATE - Teknik för folket
CO-CREATE - En stad utvecklad av invånare för invånare
Läs mer om H22 summit och säkra din plats
398 364 WORK05
640x640transp
WORK 05
640x640transp
Nu har ett vi ett rykande nytt nummer av WORK ute. Denna gång med temat Framtid.

Bland annat kan du läsa en artikel om ”Morgondagens handel” där Hanna Candell, Helsingborg City, Mari Enhörning, Svensk Handel och Niklas Blonér, Väla samtalar kring handelns utmaningar framöver.

WORK skickades ut i förra veckan och på Näringslivsfrukosten. Fick du inte magasinet eller vill ha fler exemplar så är du välkommen att maila work@helsingborg.se, skriv ditt namn och din adress så ska vi se till så även du får ett nytt färskt exemplar av WORK 05 men också av kommande nummer framöver.
Läs WORK 05 digitalt här
400 framtidscoachen
Framtidscoachen - så ska stödet nå fler
Framtidscoachen stöttar småföretagare genom kostnadsfri  rådgivning av erfarna entreprenörer. Nu breddas tjänsten för att nå fler företagare. Lisa Enström, koordinator på  Näringsliv & Destination och Anneli Ödén, egen företagare berättar mer om stödet i en ny artikel.

Vill du veta mer eller anmäla dig till coaching?
Kontakta framtidscoach@drivaeget.se eller ring 042-18 18 20.
Läs hela artikeln här
Läs mer om Framtidscoachen här
365 32be4658 6cc0 43ef ac1c 4c4ee8fde4fb
Bättre affärer-dagen
Den 5 november har du möjlighet att inspireras av framgångsrika företags erfarenheter, höra intressanta case om företagande i stark förändring och hur detta särskilt påverkar vår region.

Programmet börjar kl. 13:15 och avslutas kl. 14:45.

Med följande rabattkod kan du ta del av livestreamingen kostnadsfritt!
Ange koden: Battre2020
Läs mer här
399 SLF038417 1200px
Tågstopp mellan Ängelholm och Ramlösa 9-22 november
Mellan 9 och 22 november är det tågstopp mellan Ängelholm och Ramlösa. Inga tåg stannar på Helsingborg C, Ödåkra eller Kattarp under den perioden. Tågtrafiken ersätts med bussar. Sök din resa på Skånetrafikens webb eller i appen. Räkna med att din resa tar längre tid än vanligt och undvik gärna att resa om du har möjlighet för att ge plats till de som måste resa.
Läs mer här
390 1200%c3%97628 facebook bakgrund
WorkWalk i digital form - omtyckt av både elever och företag
På grund av rådande WorkWalk genomfördes som en digital variant den 13 oktober. Eventet var uppskattat av både elever och företag. Istället för fysiska företagsbesök var det några företag som ställde upp på filminspelning och skickade med uppgifter till eleverna. Detta samlades sedan på en digital plattform där lärarna kunde använda materialet tillsammans med eleverna.

”En av våra utmaningar är att nå ut till alla de som går i högstadiet och få berätta om alla möjligheter som finns i byggbranschen. I och med WorkWalk så får vi möjlighet till detta vilket känns jättebra från vår sida, vi är gärna med fler gånger!” Säger Michael Berg, Byggmästar'n i Skåne AB, som var ett av företagen som har varit med och spelat in en film till den digitala plattformen.

Filmerna som gjorts kan användas som inspiration för andra företag som vill vara med vid det fysiska tillfället till våren. Är du intresserad att delta till våren? Maila oss på workwalk@helsingborg.se
Ta en titt på den digitala plattformen och de färdiga filmerna
Läs mer om WorkWalk och anmäl ditt intresse här
384 MG 2005 1 1200px
Workshop Hållbarhet 10/11
Vill du träffa studenter från Campus Helsingborg och få input kring ert hållbarhetsarbete? Campus Vänner och Helsingborgs Stad bjuder in till en digital workshop för att diskutera hållbarhet tillsammans med studenterna på Campus Helsingborg.

Workshopen utgår från Helsingborgs Stads lokala Parisavtal som håller på att lanseras. Ni kommer få möjlighet att få en inblick i detta arbete samtidigt som ni kommer kunna jobba med tre olika frågor i ert hållbarhetsarbete tillsammans med studenter från Campus som har stort engagemang i denna fråga. Workshopen är en chans till input, att starta en dialog eller inleda möjliga samarbeten och projekt med studenterna att jobba vidare med även efter.

Sista dag för anmälan är 3 november. Anmälan sker direkt till robin.nilsson@campusvanner.se 

Vi hoppas att ni vill ses och diskutera dessa frågor tillsammans med oss!
Mvh, Campus Vänner och Helsingborgs Stad
Läs mer här
389 MG 1186 1 800px
Samlad information om Covid-19
Vi på Näringslivs- och destinationsutveckling vill gärna hjälpa dig och guida dig rätt. Vi finns här för att ta emot dig och lyssna på vilka utmaningar din verksamhet står inför.

Sidan uppdateras kontinuerligt, men hittar du motstridig information ber vi dig att alltid följa råd och riktlinjer från respektive myndighets webbplats.
Läs mer här
 För att avsluta din prenumeration, klicka här