Nyhetsbrev från Näringslivs- och destinationsutveckling Öppna i webbläsaren.
270 Header n%c3%a4ringsrikt2020

Hej,
Våren är äntligen i antågande på riktigt och det ljusnar även på Corona-fronten. I takt med att vaccinet rullas ut så börjar även tankarna och planerna på att återgå till ett mer normalt läge ta fart. Vad innebär det för företagare? Och vad kan vi göra? Kom till nästa näringslivsfrukost och lyssna på Svenskt Näringslivs VD Jan-Olof Jacke! Anmäl dig här

På den förra näringslivsfrukosten den 30/3 pratade vi om hur man som företag i Helsingborg har möjlighet att på olika sätt engagera sig i H22. Det finns ca 15 000 företag i Helsingborg - hur kan hela vårt näringsliv se nyttor och vara med när vi bjuder in besökare till Helsingborg innan, under och efter stadsmässan i maj/juni 2022? Dialogen är i gång – var med! Se mer info nedan.

En oerhört viktig fråga för näringslivet i Helsingborg är trygghet och brottslighet. I måndags gick en enkät ut till företagen i Helsingborg i samarbete med Tryggare Sverige. På fyra timmar hade vi fått in över 100 svar! Ett tecken på att detta är angeläget. Vi vill ha så många svar som möjligt för att också kunna prioritera rätt utifrån det som kommer fram. Var med och bidra till att vi får en så rättvisande bild som möjligt, läs mer nedan och svara på enkäten du också. Ditt svar är viktigt!

Trevlig läsning och varma vårhälsningar,
image
Annette Melander Berg
Näringslivsdirektör

PS Som företagare hittar du alltid all uppdaterad information om Corona och vad som gäller avseende olika åtgärder och hjälp som finns att få på foretagare.helsingborg.se.
640x640transp 576 DSC 2811 1200px
Att bädda för framgång!
- HBG-frukost 11 maj
På årets andra HBG-frukost gästas vi av Jan-Olof Jacke som är VD för Svenskt Näringsliv. Jan-Olof kommer att dela med sig av spännande perspektiv på näringslivet efter pandemin.

”I takt med att massvaccineringen rullas ut och restriktioner kan lättas upp behöver den politiska arenan åter fokusera på de långsiktiga utmaningarna.”
Vilka är de stora hindren för näringslivet i Sverige och vad behöver göras för att skapa ett bättre företagsklimat för framtiden? Detta och mycket annat kommer Jan-Olof att svara på.  Svenskt Näringsliv kommer även hjälpa oss att få spännande perspektiv från ett par lokala företag.
Läs mer och anmäl dig här
577 IMG 7727 1 1200px
Ta chansen att synas under H22 City Expo
Mellan den 30 maj och 3 juli, 2022 kommer Helsingborg vara stolt värd för H22 City Expo – en internationell stadsmässa och en plattform där innovationsarbete och nya lösningar visas upp för världen. Det kommer att komma en väldigt massa människor från när och fjärran och de kommer att komma av olika anledningar.

Har du en tanke eller en idé på hur ert företag skulle kunna engagera sig, tillföra värde och dra nytta av detta så är det hög tid att ta kontakt.
Läs mer om möjligheter och få kontakt här
581 HBG   LIFE IN MOTION 4K 1200px
Hjälp oss att kartlägga brottslighet och otrygghet i näringslivet
Helsingborgs stad genomför just nu en undersökning bland företagare i kommunen. Syftet är att kartlägga erfarenheter av brott och otrygghet. Din medverkan är ett viktigt bidrag för att skapa ett tryggare Helsingborg. Resultaten kommer att presenteras hösten 2021 och hjälper oss att förstå Era utmaningar och behov, vilket ger oss bättre möjligheter att erbjuda adekvat stöd.

Vi ber därför Dig som har ett övergripande ansvar för företagets verksamhet (t.ex. ägare, VD etc.) eller som har någon annan central position (t.ex. säkerhetschef eller HR-ansvarig) att ägna en stund åt att besvara de frågor som ställs i den länkade enkäten.

Deltagandet i undersökningen är frivilligt, men för att resultatet ska bli tillförlitligt är det viktigt att så många som möjligt svarar. Enkäten tar ca 10 minuter att besvara.
Välkommen att svara på enkäten här
578 Foto Pernilla Ringstr%c3%b6m
640x640transp Företagsträff om lika möjligheter och social hållbarhet - vi ses digitalt
640x640transp Helsingborgs stad arbetar för en inkluderande och öppen stad där mångfalden har en plats och ingen blir diskriminerad - vi hoppas att ert företag vill vara med i arbetet. Under hösten 2020 genomförde vi en undersökning om hur våra största leverantörer arbetar med frågan och nu bjuder vi in till ett tillfälle för att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle. Se programmet och anmäl dig via länken.

Vi ses digitalt den 2 juni kl. 15.00-16.00
Anmäl dig här
582 lansering
Företag för en hållbar stad sökes
Hållbart Helsingborg är en rörelse för en hållbar stad. I snart tre år har föreningsliv, akademi och förvaltningar samskapat kring komplexa samhällsutmaningar. Vi önskar att företag vill vara med i arbetet. Här kan du se en kort introduktion om samverkansplattformen Vad är Hållbart Helsingborg? - YouTube

Nu lanserar vi en hemsida för att det ska bli lättare att engagera sig. Här kommer du att kunna läsa om vad vi vill, vad vi gör och få koll på när nästa möte, utbildning eller workshop hålls.

Vill du och ditt företag ses på ett förutsättningslöst samtal med oss om hur vi kan samverka? Hör av dig till terese@hållbarthelsingborg.se eller gå in på vår webbsida som lanseras i maj på www.hållbarthelsingborg.se
Se vår film om Hållbart Helsingborg
583 helena lopes UZe35tk5UoA unsplash
En konferens om jämställd prao
Visste du att prao kan användas som verktyg för att nå större jämställdhet som både strategi och i praktiken?

Det finns saker du som arbetsgivare kan göra för att attrahera fler och underlätta för alla, oavsett kön, att söka sig till just din bransch, till just dig som arbetsgivare och till din arbetsplats. Var med och lär dig om mekanismerna när det gäller jämställdhet kopplat till samhälle, skola och arbetsliv!

Prao i Skåne kommer visa dig verktyg hur du som arbetsgivare, praktiskt och effektivt, kan arbeta för jämställd prao och därmed en jämställd arbetsmarknad!

När: 5 maj 2021 klockan 13.30-16.00
Var: Konferensen hålls digitalt. Länk skickas ut dagarna innan konferensen
Anmäl dig idag
590 Familjen
Är du redo för det nya normala?
Pandemin och nya krav på hållbarhet har skapat nya trender och resmönster hos besökaren. Nu kan du som är verksam inom besöksnäringen få möjligheten att utvecklas och kunna möta dessa trender! Var med i vår kommande affärs- och produktutvecklingsprocess till hösten.
  • 35 deltagare  
  • 5 träffar fysiskt/digitalt
  • Individuell coachning

Vill du veta mer? Kontakta fanny.lindblad@helsingborg.se
Läs mer här
579 F%c3%b6retagardagarna%c3%84
Välkommen till Företagardagarna Ängelholm 2021
Besök Företagardagarna Digital den 7 maj 10.00-16.00
Njut av mässan. träffa utställare, få inspiration, delta i tävlingar, lyssna på föreläsningar och få kunskap, allt i ett.

Fri entré för besökare
Anmäl dig redan idag!
595 Digitalakadamin SoMe Fo%cc%88r la%cc%88n Ska%cc%8ane 01
Missa inte chansen att få kostnadsfri utbildning
Nå resultat med rätt kunskaper- kostnadsfria livestreamade kurser i Skåne Några få och enkla verktyg och resurser kan göra stor skillnad för ditt företag. Lär dig hur du attraherar kunder genom annonsering och digital marknadsföring. Lyssna när några av Skånes främsta digitala experter delar med sig av tips, verktyg och case som hjälper dig att lyckas. Ta chansen att anmäla dig till kostnadsfria livestreamade kurstillfällen när Google Digitalakademin besöker Skåne den 17-28 maj.
Se programmet för Skåne och anmäl dig här
585 kf kulturnytt 28april
Fri entré till ny utställning på Dunkers kulturhus
Torsdag 29 april öppnar Konst på kryss på Dunkers kulturhus. Det är en utställning som arrangeras av Helsingborgs och Helsingørs konstföreningar. Man visar ett 40-tals konstverk skapade av fem danska och fem svenska konstnärer. I årets upplaga är det de båda föreningarnas konstmedlemmar som ställer ut och man vill visa både på likheter och skillnader mellan Danmarks och Sveriges konst. Utställningen ingår i Dunkers kulturhus entrékoncept och har fri entré. 
Läs mer på dunkerskulturhus.se
Läs de senaste nyheterna på LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
 För att avsluta din prenumeration, klicka här
$$$open$$