Ta hand om varandra
Visa i webbläsare
114 logo
1874 Gruppbild Jambo katalog 2020 Hela ligan 1 640x350
Bästa Jambo-resenär,

Jag hoppas att du, din familj, nära och kära mår bra.

Det är en speciell tid för oss alla. Även om släkt och vänner bor i närheten behöver vi hålla avstånd ifrån varandra. Under tider som dessa märker vi vilken viktig funktion själva resandet har, samt betydelsen av verkliga möten.

För Jambo Tours och dess systerarrangör TEMA var förra helgen den första påsken på 45 år som vi inte hade någon resenär ute i världen, det känns overkligt och svårt att förstå när man älskar att resa. Sedan drygt två veckor är alla resenärer hemma igen. Det har varit krävande att råka ut för stängda gränser för alla resenärer som berörts. Vi är fulla av beundran över det sätt som samtliga resande har hanterat situationen, med lugn, tålamod och visad förståelse för de beslut som myndigheter runt om i världen har fattat i en väldigt svår och pressad situation.

Utrikesdepartementet (UD) har förlängt sin generella reseavrådan som nu gäller för utresor till och med 15 juni. Det innebär i sin tur att vi nu planerar för avresor från 16 juni, skulle detta förändras ytterligare så följer vi det löpande. Samtliga resenärer vars resor påverkats har blivit eller kommer inom kort att bli kontaktade av oss. Vi är överväldigade och glada över att andelen som väljer att boka om sin resa till ett senare datum fortsätter att vara mycket hög. Det gör stor skillnad för många! Precis som att vi alla längtar efter att resa och få uppleva igen, finns det en hel värld där ute som längtar efter besökare.

Många länder runt om i världen har i flera decennier investerat hårt i bevarandet av kultur, natur och dess vilda djur. Investeringar som endast är möjliga tack vare de ekonomiska incitament som besökande resenärer bidrar med. Ett bra exempel är Tanzania och dess magnifika natur och djurliv som finns bevarat i skyddade vildmarksområden som Ngorongoro och Serengeti. Tanzanias första president Mwalimu Julius K. Nyereru sade på 60-talet att beskyddet av vildmarken ges för att ”våra barns barnbarn ska få uppleva detta rika och värdefulla arv”.

När det blir möjligt att resa igen, låt oss då återigen besöka vår planets vildmarker, sevärdheter och kulturskatter. Det ger stöd till att det underbara som finns idag kan bevaras och i bästa fall utvecklas till något än bättre för framtida generationer. Det är viktigt.

Vi kommer fortsätta att erbjuda dig resor som genomförs på rätt sätt. Resor i det lilla formatet som ger stora upplevelser. Alltid med respekt för människor, djur, natur och den jord vi bor på och med en tanke på framtida resenärer.

640x640transp 1875 david till nyhetsbrev


Med vänliga hälsningar,

David Karlsson
VD Jambo Tours / TEMA
Inspiration för framtiden
bild
$$$open$$