Webbversion
363 Toppbild nyhetsbrev Lime ny version svart
508 v%c3%a5r LIGHT
Vi ser fram emot att träffa dig och tillsammans jobba för att fler gäster ska upptäcka och välja Karlstad
Återigen befinner vi oss i en osäker tid och det är svårt att sia om vad som kommer att hända framöver. Skönt då att vi kan träffas, nu mer än någonsin behöver vi varandra och jobba tillsammans för att nå och locka fler gäster till Karlstad och ta hand om dem när de kommer.

Vi hoppas att få träffa dig på Karlstads Besöksnäringsdag, den kommer att bli så bra! Det finns en anmälningslänk här nedanför om du missat att anmäla dig. Vi bjuder också in föreningar som jobbar med evenemang till en Kick off den 6 april och mötessidan har kommit igång ordentligt och Birgitta informerar om vilka som kommer och hur vi kan välkomna dem på allra bästa sätt.

Vi berättar också om det målgruppsarbete som görs och hur du kan vara med och påverka. Glöm heller inte att kontrollera vad som står om ditt företag på webben. Vi vill ju att du ska synas på bästa sätt.
506 SolRosBILD
640x640transp Har du anmält dig till Karlstads Besöksnärings- dag?
640x640transp Den 31 mars har vi bjudit in till Karlstads Besöksnäringsdag på Royal Bistro & Casino. Det är drop in från 13.00 och programstart exakt 13.30. Under eftermiddagen kommer vi att fylla på med energi och kunskap från  lokala och nationella kollegor.

Du kommer också att få umgås med härliga människor. Vi avslutar 17.00 med After Work  Varmt välkommen!
640x640transp
Anmäl dig här
514 TeamEvenemang meetingLIGHT
Vi jobbar för fler evenemang och möten
Längst fram från vänster till höger Ulrika Lassing, arrangemangskonsulent, Cecilia Östlund, projektledare Evenemang och längst bak frånhöger till vänster Birgitta Sefastsson, projektledare Möten, Frida Oskarsson, projektledare Kultur och Andreas Lindgren, arrangemanskonsulent.
Läs mer om evenemangsarbetet
Kick off den 6 april
Turismavdelningen tillsammans med Kultur- och fritidsförvaltningen och RF/SISU Värmland bjuder in idrottsföreningar i Karlstads regionen som anordnar evenemang/tävlingar/cuper till en kick off den 6 april. Syftet är att stärka evenemangen i Karlstad, bygga relationer och skapa samverkan mellan arrangörer, kommun och näringsliv.

Första träffen är 6 april och där kommer fokus ligga på samtal och dialog. Ambitionen är att ha återkommande träffar med olika teman kopplad till evenemangsfrågor.
Vi hoppas att detta ska bli ett nätverk som stärker Karlstad som evenemangsstad och som hjälper oss arbeta mot vårt gemensamma mål, att få fler evenemang till Karlstad.
Värdskap vid möten och evenemang
Karlstad har blivit välkända för ett fantastiskt värdskap vid möten och evenemang. Bland annat har den enkla gesten med ballonger vid hotellentréer, restauranger, mötes- och evenemangsplatser uppskattats oerhört mycket av våra gäster.

Nu har vi köpt in nya ballonger som även är miljövänliga, så nu kan vi visa upp en festlig stad igen. Ballongerna finns hos oss på Visit Karlstad, Karlstads kommun.

Vi kommer att dela ut till hotellen, mötesanläggningar m fl. Har vi missat några av er samarbetspartners så hör av er till: visitkarlstad@karlstad.se

Nu blåser vi på igen!
495 BildStoraM
512 BarnBIL LIGHT
Prioriterade målgrupper inom privatturism
Det blir allt viktigare att anpassa våra berättelser om Karlstad. Vi kommer under 2022 att satsa extra på artiklar som vänder sig specifikt till valda målgrupper och vi har intensifierat vår arbete med målgruppsanalyser, men har också kvar några återkommande favoriter.

Vi  fokuserar fortfarande mycket på barnfamiljer och kulturintresserade seniorer. Vi tror också att kompisgäng och kärlekspar med fokus på restaurangbesök och matupplevelser har mycket att hämta i Karlstad.  Vi tror att dessa målgrupper ser Karlstad som en attraktiv destination med ett generöst utbud av kultur, aktiviteter, upplevelser och boendemöjligheter.

Har ditt företag andra målgrupper som ni fokuserar på och som vi skulle kunna hjälpa till att nå ut till, så hör gärna av er till oss på: visitkarlstad@karlstad.se
513 BILD LIGHT NBrevMars
Har vi rätt information om er i vår databas?
Vi närmar oss högsäsongen 2022 och privatresandet har redan börjat öka. Vårt arbete med förberedelser är redan igång och bland annat kvalitetssäkrar vi innehållet i vår databas. Den skickar info om boenden, mat & dryck, aktiviteter och evenemang till visitvarmland.com och karlstad.se

Därför är det viktigt att ni skickar in uppdateringar och nya bilder till oss om just er verksamhet. Så att vi tillsammans håller vår databas uppdaterad så att ert ansikte utåt håller högsta kvalitet. Gå in och sök upp er själva på visitvarmland.se/karlstad

Skicka material till: jonas.persson2@karlstad.se
Visit Karlstad på webben
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan