Webbversion
363 Toppbild nyhetsbrev Lime ny version svart
791 lucia 1502589 1280 BARAF%c3%96RATT VISA
Vi ser tillbaka och tänker framåt
Det har varit ett riktigt bra år, med tydligare fokus, resultatinriktade aktiviteter som vi kan utvärdera. Och äntligen, äntligen har vi kunnat jobba med möten och evenemang på ett mer aktivt sätt och det har gett ett riktigt bra resultat. Då det händer så mycket och vi både vill se tillbaka, men ännu viktigare ta avstamp och utveckla verksamheten framåt har vi gjort var sin rapport utifrån de delar vi jobbar med. Vi hoppas att du vill ta dig tid och dela var erfarenhet så att vi tillsammans kan ta ännu större kliv in i framtiden.
781 BildTareq batbuss
640x640transp Vi har hittills haft över  
12 miljoner exponeringar
640x640transp Turismverksamheten har tagit fram en målgruppspecificering på privatresemarknaden för att kunna prioritera marknadsföring- och kommunikationsinsatserna till de som passar Karlstad, gäster som söker efter det destinationen Karlstad kan erbjuda. Några av de viktigaste målgrupperna är barnfamiljer, par, kompisgäng och ”Godt voksne” från Sverige och Norge.

För att få fler människor i Sverige och Norge att välja att besöka Karlstad behöver vi samarbeta och satsa mer. Det behöver bli fler som är med och stärker bilden av Karlstad som reseanledning  utanför Värmland.

640x640transp
Läs hela rapporten
640x640transp 790 YrkesSM
Många möten och prestigefyllda Yrkes SM till Karlstad 2024
Hela 2022 har präglats av en stor mötesglädje. Extra roligt har varit att välkomna till exempel skolsköterskorna som verkligen syntes på stan och där många av deltagarna nu är nya ambassadörer av Karlstad. Sjuksköterskor är också en attraktiv yrkesgrupp för Karlstad och Värmland. 2023 ser också riktigt bra ut. 2024 kommer prestigefyllda Yrkes SM till Karlstad, något vi ska göra något riktigt bra av om arbetet och de fina möten som kommer hållas i Karlstad.
Läs hela rapporten
789 Sopplunch CissiOBirgitta LIGHT
640x640transp Tydlig idé och samarbete gav Karlstad SM-veckan 2026
640x640transp Vi har arbetat fram ett nytt sätt att arbeta med evenemang. Förenkla för evenemangsarrangörer och tydliggöra vad vad Karlstads kommun gör. Möjliggöra....
Internationell, nordisk och nationella evenemang. Reseanledning...
640x640transp
Läs hela rapporten
640x640transp 782 Kundundersokning Karlstad2022 A3
Karlstad levererar på plats, men vi står långt ner på svenskarnas top of mind
Hur kan vi arbeta för att öka medvetenheten av Karlstad som destination tillsammans? Det har varit ett bra år och en fantastisk sommarsäsong. Det känns bra att de svenska gästerna fortsätter att öka och att norrmännen hittat tillbaka till Karlstad. Via undersökningar kan vi också se att besökarna trivs i Karlstad, men vi behöver jobba hårdare för att synas utanför Karlstad och få fler att tänka på Karlstad som destinationen att besöka.
Läs hela rapporten
787 B%c3%a5tbussenInrehamnNR2
640x640transp Flexibilitet och lösningsfokus gjorde båtbussommaren riktigt bra
640x640transp 2022 blev ett utmanande år tack vare den mycket låga vattennivån. Bara en vecka innan båtbussarna skulle köra igång hade vattennivån sjunkit så att bara två av Karlstad sjötrafiks båtar kunde trafikera kanalen och förbi Länsstyrelsen och det gjorde att både linje 90 och 92 fick göras om. Trots detta har det under säsongen nästan kommit upp till 2019 års fina siffror.
640x640transp
Läs hela rapporten
640x640transp 793 Bild2023
Vad händer nästa år?
Varmt välkommen på årets första sopplunch den 25 januari när vi kommer att berätta om vad som är på gång följt av en workshop med Visit Karlstad Member om att utveckla målgruppsmaterialet. En separat inbjudan kommer skickas inom kort.

I slutet av mars 2023 arrangerar vi en eftermiddag med Platsutveckling genom besöksnäring och turism.  I nästa nyhetsbrev kommer en mer utförlig beskrivning av eftermiddagen och andra pågående aktiviteter och möjligheter för samarbete.

Vi önskar redan nu ett besöksnäringsgott nytt år 2023!
& God Jul 
794 InfoVisitKarlstad karlstad.se
Här hittar du rapporterna om länkarna skulle krångla
På karlstad.se har vi samlat nyttig information för dig inom besöksnäringen. Under fliken "Aktuellt" kommer vi att lägga in rapporterna.
Read more
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan