Webbversion
363 Toppbild nyhetsbrev Lime ny version svart
764 H%c3%96STBILD
Onödigt spännande höst, men med ljusglimtar.
Efter en väldigt fin sommar befinner vi oss i en oerhört osäker tid. Vart tar energipriset vägen? Hur kommer inflationen att påverka våra besökares beteende? Det finns väldigt många osäkra faktorer när vi tittar framåt. Det enda vi vet är att vi måste fortsätta samarbeta och spetsa våra arbetsinsatser. Det gjorde det extra kul att höra Birgitta och Cissi berätta på sopplunchen om vilka möten och evenemang som är på gång till Karlstad och hur vi kan jobba för att ge dem en ännu bättre upplevelse. Vi vill också slå ett slag för Rekryteringsdagen på Karlstad universitet där sida anmälningsdag är idag och Visit Värmlands besöksnäringsdagar och inte minst näringslivsdagen och galan 100 grader Karlstad.

770 KAU
640x640transp Rekryteringsdagar på Karlstad universitet
640x640transp Idag är sista dagen att anmäla dig till rekryteringsdagen som hålls på Karlstads universitet den 25 oktober för dig som söker extra personal inför stundande julbord eller andra tillfällen.  Då har du möjlighet att träffa studenter som önskar extra jobb. Arrangemanget håller på mellan 12.00 - 16.00 och det går även att delta del av tiden. Du anmäler dig till Hanna Åkerstedt på  hanna@riverc.se
640x640transp 765 Sopplunch CissiOBirgitta LIGHT
Sopplunch för möten och evenemang
Den 6 oktober träffades besöksnäringen på Nöjesfabriken med fokus på evenemang och möten. Innan Birgitta Sefastsson och Cissi Östlund tog över  och berättade om arbetet för stora möten och evenemang, så presenterades nye näringslivschefen Henrik Degert Grahn och Rita Nielsen som är energi- och klimatrådgivare i Karlstads kommun och Hammarö kommun. En tjänst som är viktigare än någonsin.
759 BILDTareqoMariebergsskogen
763 BILD Julins light
Ny fin dag när Tareq fortsatte inspelningen i Karlstad
Den 12 oktober fick vi återigen besök av kocken och tv-profilen Tareq Taylor när den avslutande delen av tv-programmet Tareq Taylor´s Nordic Cookery spelades in. Inspelningen började i augusti när Tareq fick vara med och åka båtbuss, laga mat i Inre hamn och åka ut i Vänerskärgården. Den här gången besökte vi Mariebergsskogen där vi träffade Maria Nyström. Det blev en promenad i skogen och sedan spelades en ny matlagningsscen i vid en av parkens grillplatser. Därefter tog Anders Julin emot oss på Julins Backyard Barbecue. Han visade Tareq hur köttet tillagas i smokern och sedan provsmakade de allt gott Julins har att erbjuda. Karlstad visade återigen upp sig från sin bästa sida med strålande sol hela dagen. Avsnittet från Karlstad visas under november/december på tv-kanalen Godare.
640x640transp 762 Nysgjerrig p%c3%a5 Sverige light
Grannarna goes Norge
Vi på Karlstads kommun fortsätter nu det lyckade samarbetet med våra grannar Örebro, Västerås, Linköping och Norrköping. Tidigare års kampanjer, 24 timmar hos grannen och 48 timmar hos grannen, har väckt stor upp märksamhet och nyfikenhet. Bland annat har Placebrander gett kampanjen ett hedersomnämnande på Placebrander of the year. Den här gången riktar sig satsningen mot Norge för att locka fler privatresenärer till våra städer. En ny Facebooksida har skapats där vi kommer att lyfta besöksmål och aktiviteter under olika teman, stort som smått. Vi blandar rena turisttips och Sverigekunskap med glimten i ögat. Varför delas egentligen Nobels fredspriset ut i Oslo? Och vad äter svenskarna på julbordet i stället för ribbe och pinnekjøtt? Kampanjen sträcker sig över ett år och Facebooksidan hittar du om du söker på Nysgjerrig på Sverige?
752 VisitVarmlandBND22
640x640transp Missa inte Visit Värmlands besöksnäringsdagar
640x640transp Den 17-18 november är det dags för Värmlands Besöksnäringsdagar som i år hålls i Charlottenberg. Temat för besöksnäringsdagarna är "tillsammans för ett mer attraktivt Värmland" Läs mer om evenemanget och anmäl dig via länken.
640x640transp
Läs mer och anmäl dig
640x640transp 771 100graderKarlstad
Den 11 november blir det både lärorikt och festligt
Välkommen till en dag fylld med inspiration, trendspaningar och framgångar.

Under galakvällen kommer även Årets Mötespris för 2019 att delas ut av Visit Karlstad Members och Karlstad Convention Bureau, Karlstads kommun. De nominerade har på grund av pandemin tålmodigt fått vänta i två år, men nu smäller det. De nominerade är FLISA 2019, Riksteaterns kongress 2019 och Johan Engberg, IF Göta. 
Läs mer och anmäl dig här
640x640transp 772 G%c3%a4stn%c3%a4tter juniTOMaugusti
Fler siffror från sommarsäsongen
Här har vi kompletterat siffrorna från förra nyhetsbrevet med siffror fram till och med augusti.
Fler siffror och bilder
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan