Rivstarta hösten med schimpanser, framtidens bilar och kanske även din egen kärlekshistoria. Webbversion
Lundensaren
Nyhetsbrev för alumner | 15 september 2017

Hösten – glad förväntan eller stressig rivstart?
Hösten kan vara en tid av omstart och glad förväntan, som hos barnet på väg till sin första skoldag. För andra innebär den att kastas ut i kampen om arbete och bekräftelse med en gnagande känsla av att inte duga.
"Både relationer och anställningar är mindre stabila i vår tid. Det gäller att försöka hålla kvar en känsla för vad som är viktigt i livet", säger sociologen Bo Isenberg. 
Läs mer
Dela din kärlekshistoria med oss – Love@Lund
Ingenting är så sprudlande som kärlek! Nu letar Lunds universitet efter kärlekshistorier som började i Lund.
Läs mer
Forskning: Schimpanser och djurparksbesökare imiterar varandra lika mycket

Chimpanser och människor härmar varandra i samma utsträckning. Forskning visar att chimpanserna troligen gör detta i kommunikativt syfte för att ta kontakt och inbjuda till lek.
Läs mer

Fler forskningsnyheter
Kajors flaxande påverkar den flygtekniska industrin. Framtidens bilar och bränslen. Ökad kunskap kring Alzheimers, reflekterande skilsmässobarn samt fyra livsstilsval som minskar din miljöpåverkan.
Läs mer
På gång vid universitetet
Träffa universitetets forskare och författare på Bokmässan i Göteborg. Upplev spännande och intressanta evenemang under Kulturnatten, Vetenskapsveckan och Forskningens dag. Besök invigningen av det digitaliserade Ravensbrückarkivet.

Ekonomihögskolan och Juridikum bjuder in sina alumner till särskilda alumnevenemang.
Läs mer
Hemvändarhelgen är snart här!
Vi ser fram emot att träffa hundratals alumner i oktober på Alumnnätverkets Hemvändarhelg! Även om du inte kan vara med kan du delta virtuellt och följa buzzen kring helgens aktiviteter!
Läs mer
Hänt vid universitetet
Lundensaren bjuder, bland annat, på en podd med Stellan Skarsgård och filmade presentationer från ett symposium om vår fantastiska hjärna.
Läs mer
Lundensarens möte med sportjournalisten Olof Lundh
Prisbelönad sportjournalist, nybliven författare och alumn från Lunds universitet. Olof Lundh berättar om uppväxten, studentlivet och kärleken till staden han vuxit upp i.
Läs mer
Svasse – lundaalumnen som tänkte på refrängen
Jacob ”Svasse” Bergqvist hade en juris kandidatexamen i bagaget när han sadlade om från statstjänsteman till revyförfattare.
En följetong i två delar.
Läs mer

Avsluta prenumeration