Mälarhamnar Nyhetsbrev
Webbversion
182 malarhamnar inverted
225 Herrhamraleden
Den nya farleden, Herrhamraleden, är klar
Do you want this kind of information from Mälarhamnar in English

I maj invigs Herrhamraleden som möjliggörs för containerfartyg att snabbt och säkert transportera containers mellan Norvik och Västerås.

- Nu knyter vi ihop den nya containerhamnen i Norvik utanför Stockholm med Mälardalen och Västerås hamn. Vi har märkt av ett ökat intresse från branschen om att dra nytta av den nya farleden, och därför är det positivt att vi snart är i hamn med vårt arbete, säger Johan Wahlström, enhetschef inom avdelningen för Maritim samverkan och utveckling vid Sjöfartsverket.

Leden är en allmän farled, anpassad för inlandsfartyg med maximala dimensionerna 110 x 11,4 x 3,6 meter.
Läs mer
229 IMG 2147 mindre
Ett fartyg ersätter 1 000 lastbilar
I vårt förra nyhetsbrev berättade vi om att det är klart att Reederi Deymann tillsammans med Barge Transport Sweden kommer att trafikera Norvik-Västerås med fartyget Emelie Deymann. Vi är nu mycket glada över att kunna meddela att GAC Sweden AB är den som kommer att vara agent.

Emelie Deymann är 110 meter lång och kan ta upp till 208 TEU två gånger i veckan mellan Norvik och Västerås och har därför potential att lyfta bort  tusenlastbilar från våra vägar - en effektiv och hållbar lösning.

- Västerås is one of the country’s main logistical hubs due to its central location in the densely populated Mälardalen region and excellent links to the road, rail and shipping network, säger GAC i sitt eget nyhetsbrev.

- At a time when sustainability is at the top of many agendas, we are delighted to play a key role in this new, ecologically friendly solution using the country’s inland waterways. It is in line with our strategy to constantly offer proactive and innovative ways to serve our logistics customers in the energy sector and beyond, säger Johan Ehn, Managin Director på GAC Sweden.

Läs mer om GAC Sweden här
Läs mer om Reederi Deymann här
Läs mer om Barge Transport Sweden här
Läs mer
237 IMG 4654 MINDRE
Magasin 56 invigt
I Västerås står vårt nya 2 000 kvadratmeter stora tältmagasin 56 klart. Ett magasin perfekt för dig som vill ha ett prisvärt alternativ för ditt gods som kräver enklare väderskydd.

Mycket är på gång i både Köping och Västerås Efter sommaren finns det ytterligare magasin och upplagsytor tillgängliga för såväl bulk som pallat gods och allt däremellan.
Läs mer
238 011   kopia
Kundanpassade lösningar
Vi hanterar samtliga godssegment och erbjuder upplagsytor och magasin för kortare och längre mellanlagring.

Tillsammans med vår höga servicenivå kan vi hitta kundanpassade och kostnadseffektiva lösningar som gör dig mer konkurrensmässig på din marknad.


Läs mer
242 Skagenbank
Anund drog loss Skagenbank
I fredags eftermiddag, den 14 maj, gick fartyget Skagenbank på grund utanför Köping. Fartyget, som var på väg till Köpings hamn, kom ur kurs och stötte i sjöbotten.

Enligt Sjöfartsverket var det en lättare grundstötning och fartyget rapporterades inte ha fått några skador på skrovet och inte heller ta in vatten eller läcka olja.

Vår bogserbåt Anund kom till undsättning och kunde vid 23-tiden lätt dra loss Skagenbank och ledsaga henne in till Köpings hamn.
154 admin ajax
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us our homepage
Prenumerera | Avanmälan