Webbversion
Alumni & Vänner Nyhetsbrev In English 🇬🇧
297 Lime logga SV
8480 Ribersborg 2015 10 11 04
Alumni & Vänner nyhetsbrev – hösten 2023 
Nu är terminen i full gång och det känns att hösten kommit till Malmö. Vi minns den fina fest vi hade i slutet av augusti, där alumner, studenter och personal var med och firade lärosätets trippeljubileum. Stort tack till alla som var med och firade.

I detta nyhetsbrev möter du två alumner. Du får också en glimt av vad som händer här på universitetet inom den närmaste tiden, bland annat ett författarsamtal med alumnen Patrik Lundberg och frågesporteventet Fråga Malmö – quiz på studentkåren.
Se en kaxig musikvideo från festen
640x640transp 8464 tand
Fira med Odontologiska fakulteten 1 december
Vi firar i år att det är 75 år sedan Odontologiska fakulteten blev Malmös första akademiska institution. Odontologiska fakulteten, dåvarande Kungliga tandläkarhögskolan, har försett Sverige och övriga världen med tandhygienister, tandläkare, tandsköterskor och tandtekniker som betytt mycket för människors hälsa och välbefinnande genom åren.
Läs mer om firandet
8465 patrik lundberg
Under högtidsveckan: författarsamtal med Patrik Lundberg den 9 november
Författaren Patrik Lundberg var den första i sin familj som gick på gymnasiet. Som 22-åring började Patrik plugga medie- och kommunikationsvetenskap vid Malmö universitet och idag är han en prisbelönt journalist och författare. Missa inte Patriks samtal.
Mer om författarsamtalet med Patrik Lundberg
8466 hogtidsquiz kalender
Under högtidsveckan: Fråga Malmö – quiz med komikern Fritte Fritzson den 11 oktober
Var med på quizet Fråga Malmö, där publiken tävlar mot fem fakultetslag ledda av respektive dekan eller prodekan. Vinnaren kniper den åtråvärda "Fråga Malmö"-pokalen. Quizmaster är komikern och På spåret-vinnaren Fritte Fritzson.
Mer om frågetävlingen i Kårhuset 
8472 Per Svensson
640x640transp Alumnporträtt: nätverkande student blev vd
640x640transp Utbildningen Fastighetsföretagande blev en språngbräda i karriären för malmöiten Per Svensson. Idag är han vd för fastighetsbolaget Croisette och han har ett antal tips till dem som vill in i fastighetsbranschen.
640x640transp
Läs mer om Per Svensson
8485 Malmo%cc%88 akademiska ko%cc%88r
Malmö akademiska kör och orkester framför klassiskt mästerverk den 5 november
Mozarts Requiem är ett av de mest mytomspunna och omtalade verken i den klassiska repertoaren. Missa inte konserten där Malmö akademiska kör och orkester gestaltar detta verk med gastkramande körpartier och andlöst vackra arior.
Köp biljett till konserten
8468 121078551 linkedin
Bli en fena på LinkedIn!
Anmäl dig till en Zoom-föreläsning med Therese Endriga Wigforss, som är expert på plattformen LinkedIn. Therese ger tips och praktiska råd om hur du kan få LinkedIn att fungera för dig. Föreläsningen hålls på engelska.
Anmäl dig till eventet den 27 november 
640x640transp 8471 Master%27s Fair
Kan du inte få nog av Malmö universitet?
Funderar du på att läsa en master? Välkommen på den årliga utbildningsmässan Malmö University Master’s Fair. Träffa studentrepresentanter och utforska utbudet av masterprogram. Vi håller hus i Niagara den 17 oktober kl 12-15. Om du inte kan vara på plats går det att se vår direktsändning och ställa frågor i chatten.
Mer om Master’s Fair den 17 oktober
Se hela listan över kommande evenemang vid Malmö universitet
Click to visit us on Facebook
Click to visit us on Twitter
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
Information om dina kontaktuppgifter. Läs mer om hur Malmö universitet hanterar personuppgifter.

Vill du inte få fler nyhetsbrev? Klicka här för att avsluta prenumerationen.