Centrum för sexologi och sexualitetsstudier
Webbversion
Nyhetsbrev 2023 #4
297 Lime logga SV
438 CSS Bild Nyhetsbrev
God jul!
I terminens sista nyhetsbrev hittar du den senaste forskningen från CSS, nya sexologikurser och anmälan till vårens öppna föreläsningsserie FORUM Sexuell hälsa. Vi på CSS vill också passa på att önska en riktigt god ledighet. Följ oss på Facebook om du vill ha kontinuerlig uppdatering med nyheter från oss.

God helg,
önskar vi på CSS
9439 FORUM
Välkomment till FORUM-föreläsningar
CSS arrangerar de öppna föreläsningarna inom serien FORUM Sexuell hälsa i samarbete med Smittskydd Skåne, Centrum för sexuell hälsa och Barnmorskemottagningarna Skåne Primärvården inom Region Skåne samt Pedagogisk inspiration inom Malmö stad. Välkommen att anmäla dig till föreläsningarna! De är kostnadsfria och ges live, på plats eller digitalt. Platserna är begränsade, först till kvarn gäller.
Sexualitet och droger 
12 mars kl.13-15:30

Välkomna till en föreläsning med fokus på sexualitet och droger. Föreläsarna kommer att ge en introduktion till kopplingar mellan rusmedel och sexualitet och diskutera hur professionella kan samtala om droger och sex.

Läs mer och anmäl dig här
Kvinnlig omskärelse/
könsstympning och sexuell hälsa
21 maj kl.13-15:30

Föreläsning diskuterar resultaten från en svensk avhandling om kvinnlig omskärelse/könsstympning och sexualitet. Därefter berättar läkare från AMEL-mottagningen Stockholm om hur de arbetar med frågor kring sexualitet med personer som genomgått kvinnlig omskärelse/könsstympning.
Läs mer och anmäl dig här
9378 Grupparbete 2023 09 21 14
640x640transp Doktorandkurs i Kroatien
640x640transp Fram till den 5 januari går det att söka till en ny doktorandkurs om sexualitet och sexuell hälsa. Kursen ges vid University of Zagreb och CSS är medarrangör. Doktorander och postdoks tidigt i karriären kan söka. Välkommen med din ansökan!
640x640transp
Läs mer och ansök här
Nya fristående kurser i sexologi
I det reviderade mastersprogrammet i sexologi som startade i höst har kurser uppdaterats och tillkommit. Mer undervisning erbjuds digitalt och flera kurser blir nu sökbara som fristående kurser. Sök till våren och var med när de startar hösten 2024.
Läs mer om kurserna här
9441 Grupparbete 1 2021 10 29 06
9442 sexual harassment
Identifiera sexuella trakasserier inom akademin
Glapp mellan föreställningar om sexuella övergrepp och den levda erfarenheten av desamma, resulterande i hinder att identifiera sexuella trakasserier inom akademin. Det visar en studie av CSS-forskare i samarbete mellan fem Europeiska länder.
Läs forskningen här
9443 Tandla%cc%88kare
Sexuella övergrepp - en fråga för tandvården
I en studie bland vuxna med en historia av sexuella övergrepp framstod tandvården som en potentiellt viktig arena för att uppmärksamma erfarenheter av sexuella övergrepp, det menar Eva Wolf, forskare vid CSS.
Läs forskningen här
9447 va%cc%8ardmo%cc%88te man kurator
640x640transp Moralisk stress i vård av migranter utsatta för sexuellt våld
640x640transp I personals möten med unga migranter som berättade om sexuellt våld fanns stark känsla av ansvar att hjälpa tillsammans med osäkerhet kring hur frågan kan hanteras, vilket skapade moralisk stress hos personalen.
640x640transp
Läs om forskningen här
640x640transp 9440 Skolkorridor
Sexualundervisning i skolan potentiellt problematisk
Sexualundervisningen i skolan präglas av en glad och positiv syn på samlevnad. Den kan också uppfattas som ensidig och inte helt oproblematisk när den utmanas, visar ny forskning.
Läs intervju med forskaren
Forskare om dödssynderna 640x640transp
I en serie om dödssynderna i podden Allt du velat veta deltar sexualitetsforskaren Charlotta Löfgren vid Malmö universitet och talar om kättja. 640x640transp
Lyssna på podden
640x640transp
Podd om etik i samtal om sex 640x640transp
I podden Sex på arbetstid hörs CSS-forskaren Jack Lukkerz om att förhålla sig etiskt till att prata om sexualitet. 640x640transp
Lyssna på podden
640x640transp
SVT intervju om våld bland unga
Hör CSS-forskaren Kim Ringmar Sylwander i intervju i SVT om våld i ungas relationer.
Se intervjun i SVT
Information om dina kontaktuppgifter. Läs mer om hur Malmö universitet hanterar personuppgifter.

Vill du inte få fler nyhetsbrev? Klicka här för att avsluta prenumerationen.
$$$open$$