För den kreativa & hållbara människan
Webbversion
946 MATTING black basic
1340 MattingAB
Tack för 2022
Vi vill tacka alla våra kunder för ett genuint och fint samarbete under 2022. Tillsammans gör vi skillnad. 

Vilket år vi haft! Matting har under 2022 bland annat lanserat två stora produktnyheter inom Interiorsidan; stolen StandUp CHOICE och vidareutvecklingen av vår höj- och sänkbara bordsserie StandUp med nya vändbara bordet BLOSSOM.

Inom Solutions har vi lanserat våra nya miljövänliga printmattor, miljövänliga Eco Brass och tillgänglighetsanpassat flera prestigefyllda byggprojekt som Scandic Platina m fl.

Vi är så stolta över att kunna presentera flera spännande nyheter för er i detta nyhetsbrev. Nu satsar vi på ett fantastiskt 2023 tillsammans med er och önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
1x1 1337 StudioB3 skyltf%c3%b6nster Matting
1x1
Vi öppnar showroom på Studio B3 i Stockholm

I januari 2023 slår Matting upp portarna till ett nytt showroom på Barnhusgatan 3 i Stockholm. Med centralt läge i en anrik och vacker miljö välkomnar vi nya som gamla kunder att uppleva våra produkter.

- Vi har länge sökt en permanent etablering i vår vackra huvudstad och är därför stolta över att nu äntligen ha hittat hem. I sällskap med varumärken som Bruno Mathsson, Örsjö belysning, Byarum Bruk, Glimåkra m fl ser vi nu fram emot att kunna erbjuda arkitekter, återförsäljare och slutkunder visning av våra produkter på den viktiga Stockholmsmarknaden, säger Henrik Botha, affärsområdesansvarig för Matting Interior.

Under Stockholm Furniture Fair i februari inviger vi vår nya utställning med olika events och visningar. Mer information om våra aktiviteter kommer men lägg gärna redan nu Studio B3 på minnet och känn dig alltid välkommen förbi för att säga hej. Ellen, Caroline och Fjóla finns på plats för att hjälpa dig.

Vill du veta mer eller redan nu boka ett besök, kontakta Henrik Botha, henrik.botha@matting.se 
eller på telefon: +46 706 48 17 96

1335 Matting Kurt Tingdal portrait bw 1x1
1x1
Vi välkomnar
Kurt Tingdal som ny styrelseordförande för Matting AB


Matting har knutit välrenommerade Kurt Tingdal till sig som ny styrelseordförande. Samarbetet med Kurt Tingdal, som är en av grundarna och f.d. VD till bolaget och det välrenommerade varumärket OFFECCT, blir startskottet för nästa spännande steg i Mattings utveckling.

Med Kurts gedigna kompetens inom möbelbranschen, sin affärskunskap och erfarenhet av internationell försäljning vill vi förstärka vår marknadsetablering även utanför Norden.

Så här säger Kurt:
- Redan vid första mötet med ledningsgruppen fann jag att Matting har en riktigt stark framåtanda som triggade mig. Strukturen är byggd och mycket fungerar väldigt väl men varumärket förtjänar en ökad försäljning när det finns en så bra kvalitet i botten. Jag kände att här vill jag vara med och bidra till nästa steg, förklarar han.

Fokus ligger nu på att förstärka närvaron, den positiva utvecklingen och varumärket Matting genom ökad konceptutveckling och expansion.Bild: Kurt Tingdal | Foto: Leonid Zhevak
1x1 1330 Matting Ellen Lindar
1x1
Möt Ellen - vår nya säljare i Stockholm

Vi är glada att meddela att vi får tillskott av en ny underbar kollega i Stockholm; Ellen Lindar.

Ellen har en kandidat i företagsekonomi och har jobbat med försäljning i olika forum, senast som fastighetsmäklare. Hon har även utbildningar inom design och formgivning och har arbetat som inredningsdesigner. De senaste åren har Ellen specifikt valt att fördjupa sig i psykologi och människors välmående på arbetsplatsen då det är något som kommit att ligga henne varmt om hjärtat. Ellen ser fram emot att bygga relationer där vi gemensamt kan arbeta för att en bättre hälsa för alla på arbetsplatsen.

På sin fritid är det just design och inredning som tar mycket plats då hon gärna spenderar lediga tid i sin verkstad där hon både formger och skapar inredningsdetaljer.

Ellen når du på: ellen.lindar@matting.se (fr o m 23 januari 2023).
Nya medarbetare på Mattings huvudkontor
Under hösten har Matting även förstärkt sin organisation med ytterligare tre nya kollegor. Vi välkomnar Helena Forsberg, miljö- och hållbarhetskoordinator, Lars Gäfvert, inköpschef och Andrea Fredriksson, Customer Success till oss.
1338 Matting Helena Forsberg
640x640transp HELENA FORSBERG
640x640transp Helena är vår nya Miljö- och hållbarhetskoordinator. Hon kommer senast från en tjänst på Eton Shirts och brinner för kvalitet och hållbarhet i vardagen. 

Helena ser fram emot att utveckla Mattings hållbarhetsfrågor och miljömål med fokus på kundbehoven för att skapa ökad affärsnytta för våra kunder. En mer fördjupad presentation om Helena får du läsa i vårens kommande nyhetsbrev.
1332 Matting Lars Gafvert
640x640transp LARS GÄFVERT
640x640transp Lars har bland annat tidigare varit inköpare på Götessons och även arbetat med logistik. Lars vill bidra med sin kunskap om branschen och även produktkunskap inom flera områden. Han ser fram emot att delta i den effektivisering som Matting är inne i, både internt och externt ut mot kund.

På fritiden tycker Lars om att renovera och fixa hemma tillsammans med sin familj och åker gärna till stugan i Haverdal såväl sommar som vinter eller till fjällen för att åka skidor, både utför och på längden. Lars har ett gediget handbollsintresse som tar mycket tid då båda hans barn spelar. 
1331 Matting Andrea Fredriksson
640x640transp ANDREA FREDRIKSSON
640x640transp Andrea har tidigare jobbat flera år inom detaljhandeln och är även operativ digital kommunikatör. Efter en tid inom lager, produktion och order har Andrea nu landat hos Matting som Customer Success.

Med sin erfarenhet från serviceyrken och digital kommunikation ser hon fram emot att få göra en ny spännande resa och lära känna er kunder bättre.

På fritiden är ridning ett av Andreas största intressen och även Formel 1 som tagit henne med storm.
1326 christmas tree
Jul och Nyår

Vi håller öppet enligt ordinarie tider de flesta dagar i december och januari, med några få avvikelser.

23 december håller vi stängt för att få lite extra tid med nära och kära och förbereda julen.

30 december öppet kl. 8.00 - 12.00.

5 januari öppet kl. 8.00 - 15.00.
Vi önskar dig en riktigt fin jul- och nyårshelg!
Click to visit us on LinkedIn
Click to visit us on YouTube
Click to visit us our homepage
Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen.
Mer information hittar du i vår dataskyddspolicy.
Avprenumerera
$$$open$$