PRESSMEDDELANDE
Moderna Museet logga
1045 Visning
Mark Bengtsson ger en visning av Lena Cronqvists målning ”Madonnan” från 1969. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet
 
Moderna Museet inför soffvisningar
 
 
Följ med på en guidad visning hemifrån soffan! Museets programverksamhet är för närvarande inställd men konsten är fortfarande utställd. Med start idag kommer Moderna Museets personal och guider att varje dag klockan 12 visa valda verk live på Moderna Museets Instagram och Facebook. 

Med anledning av coronavirusets spridning har Moderna Museet ställt in all programverksamhet till och med den 31 mars. Museet är dock öppet enligt ordinarie tider och lördagens öppning av utställningen av John Baldessari är planerad att äga rum som bestämt. Från och med idag, tisdagen den 17 mars, och varje dag fram till den 29 mars kommer guidade visningar att sändas live på Moderna Museets Instagram och Facebook-sida. Visningarna är 10 minuter långa och kommer att utföras av museets personal och guider.

I premiärsändningen av soffvisningen berättar Mark Bengtsson, arbetsledare för museets värdar, om Lena Cronqvist. Senare kommer bland annat intendent Fredrik Liew att berätta om Walid Raad, intendent Matilda Olof-Ors berättar om John Baldessari och intendent Helena Åberg berättar om Henri Matisse. På söndagar kommer soffvisningarna att vara anpassade för barn. Dagsaktuellt schema för soffvisningarna kommer att finnas på Moderna Museets hemsida.

Sändningarna kommer att visas på:
Instagram: @modernamuseet

Facebook: Moderna Museet
För hela schemat, var vänlig besök Moderna Museets hemsida.

För mer information, kontakta:
Kristin Lundell, pressekreterare
0709-52 23 62
press@modernamuseet.se
$$$open$$