PRESSMEDDELANDE
Moderna Museet logga
1183 Frukost i det grona modernamuseet.press
Del av Pablo Picassos skulpturgrupp Frukost i det gröna som finns i trädgården utanför museet. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet
 
 
I sommar blir hela Skeppsholmen Moderna Museets verkstad! Under sommarlovet flyttar barnverksamheten utomhus och fortsätter att hålla den sociala distansen. Från jordkonst till skapande inspirerat av den pågående utställningen med John Baldessari – välkommen till sommaren 2020 på Moderna Museet.
 

Moderna Museets barnverksamhet flyttar utomhus under sommaren och låter hela Skeppsholmen bli till en plats för skapande. Alla aktiviteter är gratis och ingen föranmälan krävs.


16 juni -16 augusti
Tisdag-söndag, under museets öppettider kl 11-18.

Skapa som - Frukost i det gröna! Låna en ritbräda och få papper och kol för att skapa utomhus som Picasso. Inspiration till detta kan jobbas upp genom att titta på filmen Skapa som – Frukost i det gröna! som finns att se på museets Youtubekanal.


23 juni – 17 juli
Tisdag-fredag, kl 11-16.30

Skapa konceptuellt! På Moderna Museets baksida på Slupskjulsvägen, nära Per Kirkebys skulptur i tegel kan familjer eller barngrupper delta i utomhusaktiviteter inspirerade av utställningen med John Baldessari som visas på museet under sommaren. Aktiviteterna leds av museets intendent Anita Wernström-Pitcher.


30 juni – 16 augusti
Tisdag-söndag, kl 12-16.

Sommarens lovprogram handlar om jordkonst – en konstform som uppstod i USA under 1960-talet då ett antal konstnärer sökte ett sätt att komma bort från galleri- och museivärlden. Istället för att deras verk skulle köpas och säljas som en del av en marknad - eller stängas in i samlingar och privata hem – ville konstnärerna att verken skulle få upplevas fritt av alla. Skapandet skedde utomhus med material från den plats där verket gestaltades. Det färdiga verket dokumenterades sedan på bild eller film.

När Moderna Museet låter sommarlovsprogrammet 2020 inspireras av jordkonstnärerna blir hela Skeppsholmen en plats för kreativt skapande. Utanför museet kan sommarlediga barn hämta ut ett kit med material och instruktioner för att göra sin egen jordkonst. Den som önskar kan sedan fota sitt verk och ladda upp på Instagram under taggen #Verkstanmodernamuseet.Moderna Museet – utomhusvisningar för vuxna under sommaren

För vuxna erbjuds under sommaren guidade visningar av museets utomhusskulpturer. Visningarna sker två gånger i veckan med ett maxantal på femton personer per visning. Det är fri entré till visningen men en biljett ska hämtas i kassan innan visningens början. För aktuellt program, besök museets hemsida där också kartor finns för den som vill besöka skulpturerna på egen hand.
För aktuell pressinformation, vänligen besök Moderna Museets pressrum

För mer information, kontakta:
Kristin Lundell, pressekreterare
0709-52 23 62
press@modernamuseet.se
$$$open$$